Autor Wątek: Potworne napięcie mięśniowe, obj.pozapiramidowe po psychotropach  (Przeczytany 20529 razy)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Potworne napięcie mięśniowe, obj.pozapiramidowe po psychotropach
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 10, 2014, 02:33:35 »
Rzadko ,bo cierpię na brak czasu. Po chorobie pozostało mi tyle zaległości, że w żaden sposób nie mogę się ogarnąć. Duża w tym wina moje inwencji zielarskiej. Co raz wymyślam nowe cudeńka. I by było śmieszniej moje wynalazki działają :). Przed chwilą odsączyłem maceraty ze szczodrzeńca i gałązek dębu. Wcześniej machnąłem macerat z traganka. Jak będzie tak skuteczny jak pozostałe immunostymulanty odpowiedzi komórkowej to było by super hiper. No i jestem taki zmęczony bo do nocy zbierałem szyszki z sosen zagrożonych /wydaje mi się że im później się je zbiera tym lepiej - Tokin tak twierdził w odniesieniu do gałązek czeremchy. Zresztą je też zawsze zbieram gałązki czeremchy  przed zmrokiem, choć wiem że najsilniejsze działanie p. grzybiczne mają wg ustaleń wcześniej wspominanego o godzinie 2 w nocy. O teraz trzeba by ją zbierać ale jechać nad rzekę 7-8 km nie mam już siły :) Może by mi ktoś nazbierał wrośniaka różnobarwnego i rozszczepki właściwej bo mi brakuje mocy przerobowych.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Zanik odczuwania uczuć i anhedonia-prawdop. po lekach
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 16, 2014, 12:26:39 »
Może spróbuj ekstraktu z miłorzębu japońskiego. Zawiera m.in. bilobalid, który wzmaga neurogenezę w hipokampie i odnawia połączenia synaptycznie w komórkach nerwowych. Trochę więcej na ten temat napisałam tutaj: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/2014/05/bilobalid-z-miorzebu-japonskiego.html

Bez porozumienia z lekarzem prowadzącym tego robić nie wolno. To w skrócie.

Pozdrowienia :-)

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 30, 2014, 12:04:09 »
gumppek, a jak myślisz, jakieś coś do smarowania na rozluźnienie mięśni by dało radę? Mam znajomą które ma spięty miesięń w ramieniu po wypadku, fizjoterapia się poddała a dziewczyna nie może ręki do końca rozprostować co ją dość denerwuje.. Nie bardzo mam na to pomysł.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 30, 2014, 12:49:16 »
Wychodzi na to, że dziewczyna musi całą rękę dobrze rozgrzewać, a potem delikatnie prostować, ile się da. To należałoby powtarzać w krótkich seriach, niechby tylko po 5 minut, ale byłoby dobrze, jeśli kilka razy dziennie.

Można dołozyć zioła rozluźniające mięśnie - łuskiewnik, szelężnik, zagorzałek (te 2 ostatnie można już zbierać), można smarować biszofitem lub olejem magnezowym z dodatkiem odrobiny olejku eterycznego lub olejkowej nalewki, na przykład z pączków topoli.

No i systematyczność - to jest podstawa.

Pozdrowienia :-)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 30, 2014, 13:15:58 »
gumppek, a jak myślisz, jakieś coś do smarowania na rozluźnienie mięśni by dało radę? Mam znajomą które ma spięty miesięń w ramieniu po wypadku, fizjoterapia się poddała a dziewczyna nie może ręki do końca rozprostować co ją dość denerwuje.. Nie bardzo mam na to pomysł.
Mam na izopropanolu i octanie etylu szelężnik, na izopropanolu łuskiewnik i kilka dni temu nastawiłem sałatnik. Myślę że taka mieszanka da radę. To wyciągi ze świeżych surowców 1:1.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 01, 2014, 11:26:02 »
To jest zastarzałą sprawa sprzed wielu lat, grzanie i próby prostowania, regularna fizjoterapia nic nie dały, ale nie miała nic na zewnątrz. Porobiło się po złamaniu ręki i trzymaniu jej za długo w gipsie w jednej pozycji. Sprbujemy tych nacierań! Oliwę magnezową mogę jej zrobić sama, biszofit jest choć na mnie osobiście niespecjalnie działa, szeleżnik to sobie muszę posiać.. Dzięki Basiu za pomysły. Gumppek dzięki za informację, chętnie coś od Ciebie nabędziemy:)

Klara

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 01, 2014, 14:24:12 »
W Krakowie (a właściwie w Nowej Hucie, szpital Rydygiera) jest ośrodek rehabilitacji ręki. Prowadzi go profesor Pieniążek, pasjonat tego co robi, dusza człowiek. Kocha swój oddział, który sam założył, czyli wyremontował, wraz żoną, pomieszczenia, przyniósł swoje meble i pomału wszystko rozwijał. Uratował ręce wielu ludzi, w tym mojej koleżanki, której podobnie jak pani z opisu Robin, powiedziano, że już dobrze nie będzie, a chodziło o dłoń. U prof. Pieniążka doprowadziła wszystko do pełnej sprawności. Tak jak pisała Basia, tak i moja koleżanka wszystko zawdzięcza mozolnej rehabilitacji. No, nie znała wtedy Gumppka, to fakt... Więc jakby połączyć metody prof. Pieniążka z metodami Gumppka, to szał może być... :D
http://zdrowiewkrakowie.pl/artykul/malopolskie.centrum.rehabilitacji.reki

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 01, 2014, 15:58:24 »
Mogę się mylić ale ona ten ośrodek chyba już zaliczyła bez efektu, no ale zobaczymy :) Dzięki za namiary, może komuś się przyda.

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 02, 2014, 09:33:30 »
Jeśli nie Kraków, to może trochę inny kierunek ;)....Dr Adam Domanasiewicz http://www.znanylekarz.pl/adam-domanasiewicz2/chirurg/trzebnica
może warto skonsultować?

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 07, 2014, 10:13:15 »
Tam nie ma nic do operowania, ale dzięki za link, może komuś się przyda.:)