Jest jeszcze jedna zależność: jest nadwaga, to automatycznie witaminy D jest mniej, ponieważ osadza się w tkance tłuszczowej.
Ja jakiś czas temu ważyłem 85 kilo i słabo wtedy wyglądałem. Nawet niektóre osoby zwracały mi uwagę, że suchy się zrobiłem. Z resztą sam endokrynolog mówił, że mam nie chudnąć poniżej 85kg, a najlepiej bym właśnie ważył 87-88kg.
Z witaminą D faktycznie może być coś na rzeczy, bo w lecie dużo częściej wychodzę na zewnątrz, natomiast w jesienne, zimowe ani chłodne wiosenne dni, praktycznie wcale.
Ogółem, widać, ze stało się u Ciebie dużo pozytywnego.
Wiesz, trochę się obawiam, czy całkiem nie wypadną mi włosy z ciała. A może po prostu wypadają mi te włosy, które wyrosły w nadmiarze.
Łysieć na głowie zacząłem we wrześniu poprzedniego roku, a na jakiś czas przed, bez powodu zaczęły mi rosnąć włosy na plecach, najbardziej na karku. W dalszym okresie przyciemniły mi się włosy na brzuchu i klatce piersiowej i było ich więcej.
Dodam, że w okresie letnim przed łysieniem, ćwiczyłem dosyć intensywnie i co ciekawe bardzo szybko rozwijają się u mnie mięśnie. Zaznaczam, że nie stosowałem nigdy żadnych sterydów, suplementów kulturystycznych, ani zastrzyków z testosteronu. Jedynie cynk.
Jeśli zmielisz z kminkiem to powstaje świetna przyprawa do zup i sosów. Przynajmniej ja nei zauważyłam przy tym
Kiedyś stosowałem jakieś przyprawy, które miały w sobie sporo kozieradki i pamiętam, że ubrania były przeniknięte tym zapachem i nie bardzo dało się go wyprać, bo ciągle zalatywała tą kozieradka