Autor Wątek: międzybłoniak - nowotwór opłucnej  (Przeczytany 12407 razy)

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: międzybłoniak - nowotwór opłucnej
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 17, 2014, 20:49:01 »
Oprócz  gałązek  i  szyszek /  nie  dojrzałe/  świerka  lub  sosny ,  pączków  modrzewia,/  pisała  Basia/  bardzo  cenny  by  było  igliwie  cedru .
   To  związki   flawonoidów  z  w/w   surowców  maja  działanie  p/ nowotworowe,  hamują  chłoniaki,  szpiczaki  ,hamują  onkogenezę,,  blokują  przerzuty    na  obwodzie.

Brała   bym  też  pod  uwagę;
 pączki  z   czeremchy,
liść    lub  gałązki   z  platana  ,
  ziele  liczydła  leśnego
liść  tulipanowca  lub  magnolii  z   perukowcem.,
ziele  i  owoc  batata,  ziele  tojeści,
ziele  niecierpka  gruczołowatego,
   jako  zioło  wyjściowe   kropidło  wodne  ze  względu  na     felandren ,  czyli  bardzo  silny  fitoncyd    przy  kropidle  zwrócić  uwagę  na  bardzo  małe   dawki  0,5 g  1   x  dz.   dawka  dobowa  nie  wieksza niz  2  g     http://rozanski.li/?p=1887
  Na  pewno  zioła  krzemionkowe   bo   potrzebny   będzie  krzem  do regeneracji   tkanek  w płucach, czyli;  skrzyp,  poziewnik,  przytulia,  sitowie, turzyce   nade  wszystko  miodunka  , – porost islandzki  pomurnik lekarski (
  Poza  tym  zioła      mydłoka, dioskoreja,  yuka,

Offline ania100

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 20, 2014, 14:40:56 »
Witam ponownie. Kupiłam inozytol, Bofongin od księdza Grzegorza Sroki, siedmiopałecznik w kroplach i w sklepie z ziołami zamówiłam guz brzozy. Pokrzywy jeszcze nie ma ale używam suszonej. Wyczytałam w inernecie, że inozytol jest dobry w walce z rakiem płuc. Mam pytanie. Czy ja nie przesadzam z ilością tych specyfików. Herbata z 9-u ziół, o której pisałam wcześniej, czystek, wilkakora, siemię, ostropest, witaminy,serek budwigowy no i teraz te nowo zakupione. Czy te zioła nawzajem się nie wykluczają? Nie znam się na tym. Oprócz tego mój małżonek  bierze wziewy na POChP. Aha kupiłam sok z brzozy Firmy Oleofarm, ale powoli przygotowujemy sie do pozyskania swojego. Proszę o radę co do ilości tego wszystkiego. Dziękuję i  pozdrawiam. Cieszę się, że tutaj trafiłam.

Offline czesiu69

• Ekspert forum
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 20, 2014, 15:56:07 »
spróbuj gotować po dwie godziny włóknouszka, całkiem dobre, pić 30 min przed posiłkiem, wypijać duże ilości pokrzywy krwawnika i skrzypu, mój teść miał problemy z prostata to co prawda całkiem inna typ nowotworu, ale pił duże ilości wywaru z wierzbówki kiprzycy oraz nawłoci pospolitej do tego wyżej wymieniony roztwór z włóknouszka ukośnego i psa spadło z 26 do 6 i utrzymuje się w normie na biopsji nic nie wyszło także jest dobrze, a na depresje na razie proponuje mocny wyciąg olejowy z dziurawca po dwie trzy łyżki dziennie, uwaga uczula na światło, ale bez przesady, pozdrawiam i życzę zdrowia.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 20, 2014, 21:31:02 »
Mam pytanie. Czy ja nie przesadzam z ilością tych specyfików.

Nie przesadzasz. Mam książkę, gdzie mieszanki mają pod 30 składników. Możesz stosować różne kombinacje i codziennie je zmieniać.
Nawet, jeśli coś się zblokuje, to inne zioła się odblokują i wzmocnią.

Z tymi wziewami czas byłby skończyć, ale do tego potrzeba aminka egipskiego, którego jakoś trudno kupić. Ale w końcu się namierzy źródło, bo dla astmatyków jest potrzebny.

Pozdrowienia :-)