Autor Wątek: Ćwiczenia  (Przeczytany 9231 razy)

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
Ćwiczenia
« dnia: Styczeń 23, 2014, 22:14:41 »
Jakie ćwiczenia są dobre dla kobiety do samodzielnego wykonywania w domu?
Nigdy w życiu nie uprawiałam sportu. Mój ulubiony to spanie na czas ale człowiek musi się czasem wziąć za siebie, bo moje dwudziestoletnie ciało jest obwisłe jak u czterdziestolatki.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: Ćwiczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2014, 08:23:17 »
hmm a co chcesz osiągnąć?

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2014, 08:50:30 »
Może spalić trochę tłuszczu ale przede wszystkim coś zrobić z tym, że "wszystko mi wisi".
Moja matka, starsza ponad trzydzieści lat ma mniej obwisły tyłek niż ja.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2014, 09:43:06 »
hmm aby ogarnąć swój trening jako tako poświęciłem 1,5 roku i jeszcze niedużo wiem toteż trudno mi streścić to w paru zdaniach. Może jednak uda sie mi Ciebie naprowadzić na to czego szukać w necie bo jest tego mnogość i nie ma zwyczajnie sensu tu przepisywać innych stron. Pierwej porozmyślaj o swojej diecie (ogólnie jedz mniej ale częściej i pewne pokarmy o odpowiednich porach) cucu odpada , chyba, że za dnia przed 16 i to w niewielkich ilościach. wszystko co jesz i pijesz light (cola, jakieś durne serki czy inny badziew) wywalić z jadłospisu. Jeść pełnowartościowe pokarmy (np. serki naturalne), zainteresuj się zwiększeniem konsumpcji ryb(z puszek też ale tylko w sosie własnym), jak używasz margaryny to wywal i zamień na masło (ja czasem kanapki robię z olejem kokosowym dla odmiany) owoce i warzywa. Ja poskąpiłem na dietetyka ale jak masz możliwość to idź na konsultacje.
Trening
Co do tego to również jest masa opisów ćwiczeń oraz filmików z youtube tutoriali jak i co robić. Jak masz możliwość to pogadaj z trenerem na lokalnej siłowni jego doświadczenie i rady na pewno okażą się bezcenne. Na poprawę jakości tyłeczka na pewno pomoże aerobik.

Tylko jest jedna ważna sprawa.....Jak chcesz wyglądać świetnie to trzeba zapieprzać, nie ma lipy ;D

o tu np: http://www.fitnow.pl/pl
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2014, 09:47:26 wysłana przez docent »

Klara

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2014, 09:48:38 »
Jak chcesz wyglądać świetnie to trzeba zapieprzać, nie ma lipy ;D
a stejki? Zapie...ć? - jak radzi Hardcorowy Koksu... ;D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2014, 09:54:56 wysłana przez Klara »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2014, 10:13:53 »
Jest inna metoda: pójdź do schroniska dla zwierząt i poproś o informacje, czy ktoś nie chce się pozbyć jakiegoś zwierzaka z ADHD, bo fizycznie nie ma siły, by zagospodarowac tą energię. Jeśli sobie takiego zwierzaka zorganizujesz, to wierz mi, żadna siłownia nie będzie potrzebna, będziesz minimum 2 godziny na powietrzu, niezależnie od pogody, ze wszystkimi związanymi z tym skutkami.
Zwierzak zapewni Tobie wiele skłonów, wyprostów, przysiadów, ruchów skrętnych z obciążeniem i z wyrzutem, a jak się dobrze rozpędzi, to i krzyż i mięśnie brzucha przemasuje. Dzięki takiemu zwierzakowi docenisz każda minutę spokojnego spaceru po lesie ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2014, 10:19:57 »
Opcja z psem dla mnie odpada, bo jestem studentką i mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu. Właścicielka po różnych przejściach nie zgadza się na zwierzęta. Zresztą nie przepadam za zwierzętami.

Moja dieta jest w porządku. Prawie. Nie jem cukru i słodyczy. Jem dużo owoców i warzyw itd. tu nie ma specjalnego problemu. Nie potrzebuje odchudzających cudów bo nie jestem gruba.  Przy wzroście 168 ważę 51-53 kg. Nie zależy mi też zresztą na idealnej fit figurze. Jestem po prostu obwisła i pozbawiona mięśni. To niesmacznie wygląda.
Na pewno moją motywację szlag by trafił gdybym musiała w zimie wlec się na drugi koniec miasta na treningi więc wolę jakieś ćwiczenia "z własnym ciałem".

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2014, 10:37:06 »
Opcja z psem dla mnie odpada, bo jestem studentką i mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu. Właścicielka po różnych przejściach nie zgadza się na zwierzęta. Zresztą nie przepadam za zwierzętami.

To współczuję... Jednak codzienny reżim świeżego powietrza (nie na przystanku autobusowym) by się przydał. Może znajdź jakieś towarzystwo do codziennych zajęć.
A może w szkole macie jakąś ciekawą sekcję AZS czy coś w tym stylu? Nie wszyscy muszą być wielkimi wyczynowcami.

Na pewno moją motywację szlag by trafił gdybym musiała w zimie wlec się na drugi koniec miasta na treningi więc wolę jakieś ćwiczenia "z własnym ciałem".

Zapisz się na jakieś zajęcia z karate czy innego judo. Nie chodzi mi o rozwalanie przestępców jednym palcem, ale zwykle na zajęciach pokażą taką masę różnych ćwiczeń ogólnorozwojowych, że zostaje tylko sobie to powtarzać w domu. Już same różne formy kopania powietrza świetnie rozluźniają stawy.

Ogółem - minimum godzina dziennie RUCHU.

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2014, 10:53:59 »
To może być całkiem niezły pomysł. Zajęcia ze sztuk walki. Ale jak sobie pomyślę że na zasadzie ćwiczeń w parach ktoś będzie na mnie trenował rzuty to jeszcze to przemyślę  ;D

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2014, 11:39:08 »
to dawaj z youtuba taka np: Chodakowska, kiedyś z ciekawości z moją kobietą to przećwiczyłem  to powiem, że daje kopa.....

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2014, 12:02:55 »
To może być całkiem niezły pomysł. Zajęcia ze sztuk walki. Ale jak sobie pomyślę że na zasadzie ćwiczeń w parach ktoś będzie na mnie trenował rzuty to jeszcze to przemyślę  ;D

Rzuty, loty i pady też są pouczające, a na materacach nic się nie stanie. Świetna zabawa, nawet, jeśli wcale nie pomoże w załatwieniu przestępcy jednym palcem, bo to się zdarza tylko w chińskich filmach z efektami specjkalnymi.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2014, 12:26:30 »
jak to nie pomoże w załatwieniu przestępcy 1 palcem? ja wkładam przestępcy palca w d.... zaginam w hak tak, że on nie może uciec i tak razem czekamy na policje......... ;D ;D ;D

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2014, 12:54:40 »
jak to nie pomoże w załatwieniu przestępcy 1 palcem? ja wkładam przestępcy palca w d.... zaginam w hak tak, że on nie może uciec i tak razem czekamy na policje.........

A co na to przestępca? ;D ;D ;D

Offline Urielka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2014, 13:33:10 »
Jeżeli studiuje w Krakowie Basiu, to tutaj nie ma czegoś takiego jak "reżim świeżego powietrza", ha ha ha... Nie, jednak to w cale nie jest śmieszne...

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2014, 16:35:13 »
W takim razie trzeba korzystać z tego co w danym mieście uchodzi za świeże powietrze.