Autor Wątek: Bieganie - nowy początek.  (Przeczytany 45664 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: Bieganie - nowy początek.
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 08, 2013, 19:48:02 »
Inez, ale pędzisz...szybciej ode mnie.
Postanowiłam biegać z pracy do domu
Nie uciekaj z pracy :) ...zrób odwrotnie, rozpędzaj się-będzie łatwiej.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2013, 19:59:34 wysłana przez aqarel »

Offline bakteria

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 17, 2013, 15:47:21 »
Bakteria, bardzo ładne bieganie, 2 min biegu i 3 min marszu...po jakim czasie chcesz przejść do biegu ciągiem?
Kiedy będę biegać ciągiem? Jak Bóg da :-) mam wielki problem z systematycznością i dalej nie jestem przekonana do tego sportu...wf w liceum mi go skutecznie obrzydzil

Może sportypal mnie zmotywuje? Nie do końca wiem która wersje mam pobrać na lumie 800

Sportypal mi nie wchodzi na telefon, żadna wersja nie jest obsługiwana.
zainstalowałam endomondo - przez 20 minut nie miałam połączenia z GPS i nie zostało zapisane nic poza czasem treningu. Po 20 min zadzwonił maz ze mam szybko wracać bo córka ma zatwardzenie :| jeszcze mi się oberwalo że mu zostawiłam niesprawne dziecko pod opieką... Chyba nie dane mi jest biegać :/
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2013, 09:11:09 wysłana przez bakteria »
Życie jet cudem...to jak powstaje, rodzi się, rośnie... to jak wrzeszczy już mniej...

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 21, 2013, 11:10:01 »
Inez, gdzie jesteś????

A tam , że się trening nie zapisał tak bywa. U mnie zdarza się to dość często a czasami mam zapis, że przebiegłem setki kilometrów na wysokości kilku tysięcy metrów :) .
Telefonów podczas biegania nie odbieram ,wyjątkiem był okres po operacji córki-sam dzwoniłem a wychodziłem pobiegać by rozładować napięcie.
Wyłącz GSM... bieganie, maszerowanie to czas dla nas. Niech mąż się wykaże, zaradnością :) .

Offline bakteria

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 22, 2013, 21:45:12 »
Kilkakrotnie przy okazji zakupów lub spacerów włączałam endomodo i zawsze brak jest połączenia GPS. To chyba wina aplikacji, bo nawigacja samochodowa działa... ???

Aqarel - nie zdobędę się chyba na wyłączenie GSM, po pierwsze primo bo mam wybujały instynkt macierzyński, po drugie primo bo Wielebny by mnie ukatrupił, a po trzecie primo czuję się bezpieczniej mając czynny telefon (zmrok + osiedle + rozsiane wokoło sklepy monopolowe i ich bywalcy).

...aaa i jeszcze jedno zarad-czym sie ma wykazać?  ;) jak wyszłam ostatnio do sklepu, a Malutkiej się ulało to miałam telefon, że mam zostawić wózek z zakupami i natychmiast wracać bo ona się dławi...taka groteska trochę
Życie jet cudem...to jak powstaje, rodzi się, rośnie... to jak wrzeszczy już mniej...

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 24, 2013, 11:07:48 »
Może sportypal mnie zmotywuje? Nie do końca wiem która wersje mam pobrać na lumie 800
Może ta wejdzie http://sportypal.com/Downloads/winmo/SportyPal.CAB

...aaa i jeszcze jedno zarad-czym sie ma wykazać?
Faceci tacy są najlepsi w zara-z się zrobi...lub zrobi to żonka :) .

Offline bakteria

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 24, 2013, 21:17:55 »
No niestety nie obsługuje tego też. Endomondo zarejestrowało moje wczorajsze zakupy. Chyba mam czarna dziurę nad osiedlem, bo jak tylko ruszyłam się dalej to GPS załapał. Zapisane. W historii jako turystyka - nie ma wgranej opcji "zakupy z niemowlęciem w chuscie i wijacym się dwulatkiem w wózku" :) wróciłam do domu umeczona jak po solidnym fitnessie :D

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 24, 2013, 21:56:50 »
Bakterio właśnie przyznałam ci nagrodę Grammy, Oskara i co tam jeszcze zechcesz za Twoje wpisy p.t. "zostawiłam dzieci w domu z ojcem"  ;D rewelacja - załóż bloga, vloga, napisz ksiażkę wielbiciele gwarantowani.

Co do sportu to 3 razy orbitrek i nie ma bata moja słaba silna wola jest nieugieta  :-[
sezon rowerowy się zakończył, jednocześnie moja podświadomość doskonale wie, że każda komórka ciała żąda i pragnie dotlenienia, odprężenia i wysiłku. Cienki bolek ze mnie i szacun dla Was wszystkich.
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

Offline bakteria

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 25, 2013, 09:36:41 »
Mama ja też nie biegam regularnie. Teraz ciemno wieczorami, Wielebny wpada w histerię  jak tylko pomyśli o dostaniu z Malutką sam na sam (a co dopiero z 2 dzieci! :0 !!!). Wpadła mi w ręce aplikacja o nazwie tabata... Na razie zrobiłam 2 podejścia i wymieklam w połowie. Potem poszukalam w Internecie i znalazłam: http://www.wykop.pl/i/artykul/949021/tabata-az-do-porzygania/  wieczorem sprobuje 10/20 bo 20/10 nie jestem w stani zrobić :)

Offline Sztum

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 23, 2013, 10:08:38 »
Ja dzisiaj wpadłam na pomysł żeby na nowo zakumplować sie z tym sportem. Kondycja w kiepskim stanie. Czas to zmienić

Pozarka

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 06, 2013, 12:57:00 »
U mnie z kondycją tez bardzo cienko. Chciałabym zacząć biegać, ale nie mam odpowiedniej odzieży więc najpierw trzeba skompletować wszystko.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 06, 2013, 16:12:56 »
Też tak myślałam, a potem wyszłam i pobiegłam.  :)

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 06, 2013, 17:35:36 »
U mnie z kondycją tez bardzo cienko. Chciałabym zacząć biegać, ale nie mam odpowiedniej odzieży więc najpierw trzeba skompletować wszystko.
Najpierw się przebiegnij. Znam kilka osób, które od gromadzenia "sprzętu" zaczęły i sprzęt, owszem, mają w szafach od dawna. I tyle. Bo obecnie to do biegania nie wystarczą chęci, trzeba mieć jeszcze miedzy innymi specjalistyczną bieliznę i pulsometr! Takie czasy:)
I am back to save the universe

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 18, 2014, 11:17:43 »
No, po raz kolejny, czas zacząć wszystko od początku.
Chyba zima, w tym roku bedzie sroga, ciało już zaczyna nabierać sadełka.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2014, 11:28:43 wysłana przez aqarel »

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 18, 2014, 11:04:21 »
Biegam. Szukam tego o czym mówią liczni..szukam fanu  :) z owego biegania. Rower daje radochę obojętnie słońce czy deszcz czy na flaku po śniegu.
Coś czuję że do fanu biegowego brakuje mi pozbycia się trochę nadmiernej (tak z 15 kilo) grawitacji  :P

Kto biega?  :D
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 18, 2014, 15:20:43 »
Ja nie biegam i nigdy nie będę :) mam 0 fanu z tego. Lubię rower, narty i pływanie, nie muszę lubić wszystkiego. Mąż biega bo lubi :)