Autor Wątek: Ból po lewej stronie  (Przeczytany 2614 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Ból po lewej stronie
« dnia: Lipiec 12, 2013, 11:36:40 »
na wysokości piersi , promieniuje do ramienia i ręki aż po palce oraz na szyję. Dziś jest znacznie lepiej jak wczoraj, ale nadal bardzo boli.
Do tego stopnia, że jestem do niczego. Nie mogę się schylać. Nawet siedzieć muszę wyprostowana, bo jak się garbię to uciskam i boli jeszcze bardziej. Mówić tez za dużo nie mogę. Chodzę ostrożnie. Dziś spałam na plecach bo leżąc raz na jednym raz na drugim boku - za bardzo uciskało.

Co mogę zastosować? I mam przejść się do lekarza czy na razie trzymać się od niego z dala.

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Ból po lewej stronie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2013, 20:55:58 »
Ok, ból był dziś tak nieznośny, że podjechałam do przychodni. EKG bardzo dobre, ciśnienie też książkowe. To tylko nerwoból. Dostałam receptę na hydroxyzinum. Nie wykupiłam.

Jakie polecacie zioła na uspokojenie?
Będę też szukać sama w miarę możliwości, czyt. dobrego samopoczucia.

Offline kasia

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2013, 22:29:30 »
stukam,a wit B complex możesz stosować? i nacierać sie olejem dziurawcowym? co do uspokajaczy to nie polecę nic-sama szukam czegoś co na mnie zadziała szybko i skutecznie.A może glistnik dał by radę rozluźnić ?

Offline Maciej

• Fizjoterapeuta
  • Nowy
  • *
  • Primum non nocere
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2013, 23:01:30 »
Tak też podejrzewałem, że nerwoból. Jaki to nerw, powiedzieli Ci dokładnie? I czy aby na pewno nie mieli na myśli zapalenia nerwu. Jeśli to nerwoból, to polecałbym ze swojej strony wypożyczyć od kogoś/wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego przenośny zestaw do elektrostymulacji TENS i sobie robić te zabiegi, plus leki takie jak przepisał lekarz (zakłada, że przepisał). Jeśli to zapalenie nerwu to powinno przejść samo po odpoczynku wspartym ochłodzeniem obszaru objętego stanem zapalnym, np. woreczkiem z lodem owiniętym materiałem.

O ziołach nic mi nie wiadomo :)