Autor Wątek: zioła zwalczające nicienie w oczach  (Przeczytany 11351 razy)

Offline jaroslaw

• Nowy
  • *
zioła zwalczające nicienie w oczach
« dnia: Maja 09, 2013, 23:04:41 »
Czy ktoś zna sposób, zioło, mieszankę ziołową tudzież inną terapię pomocną
w zwalczaniu nicieni w oczach /prawdopodobnie toksokaroza lub tez onchocerca volvulus/?
pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: zioła zwalczające nicienie w oczach
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 10, 2013, 09:53:14 »
To ja proponuję dogadać się c Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni http://www.ucmmit.gdynia.pl/ i tam pojechać po przede wszystkim porządną diagnozę.

Zioła teraz to możesz brać przeciwzapalne i to wszystko. Bez diagnozy i porady fachowców nic nie kombinuj.

No i nie dawaj wpisów na blogu u naszego Gospodarza tam, gdzie one nie mają żadnego sensu.

Pozdrowienia :-)

Offline pumeczka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 10, 2013, 18:36:30 »
Z tymi "fachowcami" w Tropiku i liczeniu na porządna diagnozę u nich to nie byłabym taka pewna, niestety...Z moich obserwacji wynika, ze najchętniej szukają malarii u osób będących na misji w tropikach. Nie jestem odosobniona odnośnie ich fachowości jeśli chodzi o oddział chorób pasożytniczych. Nie wspomnę o marnotrawieniu kasy i robieniu badań "na raty" i dni, gdzie nie dzieje się nic a kasa podatników leci...
Sory za OT.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 10, 2013, 21:20:06 »
Ta druga choroba to typowa choroba z Afryki.

Problem jest taki, że tak na prawdę to cysty się usuwa, a rany i kanały płucze formaliną - tak mieliśmy na zajęciach. Oczywiste jest, że takie metody można zastosować w nodze, ale nie w oczach. Mieszkańców cyst trzeba zabić i dać czas organizmowi wchłonąć resztki. Dlatego proponowałam zioła przeciwzapalne. Nie wiem, jak zabić cysty w oczach, możliwe, że ludzie z Gdyni wiedzą. Jeśli oni nie wiedzą, to nie wiem, kto wie. Moze w Poznaniu lub w Warszawie?

Jednak, ja bym zdecydowanie w sprawach oczu wolałabym wiedzieć, na czym polega problem.
Pozdrowienia :-)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 10, 2013, 22:46:12 »
Aktualnie można kupić książkę H. Clark pt:"Przepisy i porady zdrowotne doktor Clark".
W książce znajdziecie wiele przepisów zielarskich służących do zwalczania wszelkiego paskudztwa jakie może zamieszkiwac zakamarki naszych ciał. Jest też dokładny program p/pasożytniczy.
Autorka pisze, że nie ona te mikstury ziołowe wymysliła lecz zielarze.
Np. pisze, że nicienie znajdują się w niemalże wszystkich olejach, nawet tych ekologicznych.
Oczywiście nie umiałam odmówić sobie przyjemności zakupu następnej książki. Przyjemność skończyła się wraz z lekturą tej pozycji...teraz wszędzie widzę wokół czyhajace na mnie robale.
Zestawy mieszanek p/robalom i program odrobaczania znajduje się także w książce, o której wspominałam wczoraj:Pitchford, "Odżywianie dla zdrowia".
Link do ksiązki:
http://www.nexus.media.pl/ksiegaqc/?177,%E2%80%9Eprzepisy-i-porady-zdrowotne-doktor-clark%E2%80%9D

Offline jaroslaw

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 11, 2013, 19:28:15 »
Witam, dziękuję za odpowiedzi, wszystkie doceniam.
Problem próbuje rozwiązać od jakiegoś czasu, mam też wizytę w Poznaniu.
Zjadłem już parę trucizn jednakże oczy absorbują chemię w (niewielkim stopniu) stąd pytanie o
"ludowe" metody - choroba pewno jest w innej strefie klimatycznej dobrze znana.
W moim przypadku wydaje się być nieszkodliwa (i niech taka wyleczę !!!)
A propos diagnostyki to mam na ten temat bardzo negatywne zdanie, natomiast lekarze którzy powinni pomagać, na wejściu kwestionają problem jako mało prawdopodobny w naszej strefie klimatycznej.
Pozdrawiam.
 :(

Offline jaroslaw

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 11, 2013, 21:06:39 »
Dziękuję za link.

No i nie dawaj wpisów na blogu u naszego Gospodarza tam, gdzie one nie mają żadnego sensu.
Niestety ale do powyższego przyznać się mogę, gdyż nie miałem możliwości pozytywnie zakończyć operacji wpisu   :)

Pozdrawiam.

Offline joanna213

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Września 10, 2013, 15:35:22 »
Witam

Nie wiem na ile moja informacja Ci pomoże, ale ...

Moje koty miały nicienie w oczach i zaleczyłam je podając sproszkowany korzeń omanu. Terapia przez 2,5 miesiąca po połowie najmniejszej kapsułki dostępnej na allegro (rozmiar 2).

Pozdrawiam Joanna  :)

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2014, 10:29:31 »
Był taki odcinek dr Housa w którym autystyczny chłopiec złapał nicienie w oczach z brudnej piaskownicy, pamiętam że jakiś lek mu dali i mu przeszło. Jak postępy? Ciekawy przypadek.. Kto go oryginalnie zdiagnozował, okulista?

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 06, 2014, 11:49:55 »
Niestety nie jestem w stanie tutaj pomóc, ale brzmi to niesamowicie odrażająco - nicienie w oczach. Kiedyś widziałam program na NAtional Geographic o takim przypadku, facetowi nicień z oka wychodził... słabo mi.