Autor Wątek: skurcze mięśni-przyczyny, zapobieganie  (Przeczytany 15841 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: skurcze mięśni-przyczyny, zapobieganie
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 06, 2012, 13:56:39 »

Cześć Janusz

Napisz za dwa , trzy tygodnie czy stan sie polepszył.

Na kolejnych zawodach skurcze mnie nie dopadły mimo iż wysiłek trwał  godzinę pięćdziesiąt
a na kolejnych prawie pięć godzin aaa i jest coś jeszcze.... przybrałem na wadze 4-5kg, zależy kiedy się ważę.
Jest jedwabiście !!! ;D

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 06, 2012, 18:04:11 »
Zauważyłem taką mała różnicę , która może mieć wpływ- W marcu było kiepsko ze słońcem.. Ostatno dawało jak latem...Sam mam niespozyty power( zrobiłem 35 powtórzeń na poręczach z 25 kg obciążeniem-chwali się). Słońce-lek...???
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 23, 2012, 12:20:50 »
Zauważyłem taką mała różnicę , która może mieć wpływ- W marcu było kiepsko ze słońcem.. Ostatno dawało jak latem...Sam mam niespozyty power( zrobiłem 35 powtórzeń na poręczach z 25 kg obciążeniem-chwali się). Słońce-lek...???
Na mnie pogoda nie ma a właściwie nie miała wpływu. Biegałem,rowerowałem w każdych warunkach, do ostatnich zawodów MTB, teraz  chłód nie pozwalał mi wyjść z domku.
Za to pływanie na wodach otwartych(zimnych) nie przeraża, nie wykręca kończyn.
Słoneczko jest super... daje napęd !!!!.
Gratuluję rekordu :)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 25, 2012, 08:25:42 »
Odbiegając nieco od tematu. Co stosujecie na lepsze smarowanie i pracę  stawów? W jaki sposób "dogrzewacie" mięsnie przed wysiłkiem?
Ja po treningu:  zewnętrznie:olej wrotyczowo-dziurawcowy , olejek pichtowy , olejek sosnowy (często wlewam do wanny) kapiele w owsie,pokrzywie , wrotyczu.
Wewnetrznie - olej lniany , pokrzywa (korzeń) , ryby (jak tylko je mam na składzie-cena często odstrasza -wiem )
Przed treningiem: eukaliptus , mięta(tylko wtedy jeśłi zachodzi koniecznośc , zwykle wystarcza rozgrzewka) olej sezamowy.

Pozdrawiam - Fresh

ps. Janusz , słońce mi tez słońce daje napęd ( jeśłi chodzi o pobudzenie aktywności sexualnej to ćwiczenia na słońcu to istna bomba- polecam dla znudzonych :))
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline felix znaczy szczęśliwy

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 28, 2012, 21:14:34 »
Na stawy od wewnątrz dobry jest aloes. Może też być bromelaina. Świetny przy stanach zapalnych jest imbir i kurkuma. Świetny jest tłuszcz rybi- smaruje stawy. Może też być żelatyna, jakieś zimne nóżki bądź galaretka owocowa