Autor Wątek: Trucizny wokół nas  (Przeczytany 19360 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Trucizny wokół nas
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 17, 2019, 10:22:55 »
niebezpieczny związek chemiczny, powiedział, że pomaga on zdyspergować
dodawany do napojów bezalkoholowych kwas cytrynowy nadający
im smak owoców cytrusowych
.

Jak zwykle coś się nie zgadza: w tego typu rewelacjach lub ich wadliwym tłumaczeniu:
kwas cytrynowy bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie i nie potrzebuje żadnych wspomagaczy, w odróżnieniu od oleju, który jest bez sensu w bąbel-wodach.

Gdybym ja miała podtruć dzieciaki, to bym taki olej dodawała do czipsów.

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 17, 2019, 12:49:44 »
masz rację Basiu, tłumaczenie kuleje, chodzi o emulgowanie aromatu owocowego bo to głównie olejki eteryczne lub ich roztwory w oleju czyli ogólnie słabo rozp w wodzie (resztą kwas cytrynowy raczej nie ma zapachu owoców;-)) a dodawane są w niewielkiej ilości w okolicach hydrolatu.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 17, 2019, 16:30:15 »
Od siebie dam dobrą radę dla tych, co posiadają dzieci, wiele produktów dedykowanych dla nich jest nieźle zapełniona syfami wszelkiego rodzaju z chemii, zróbcie sobie sprawdzian w markecie, są oczywiście produkty bez tego wszystkiego, ale są takie oszustwa, że hej...

Na opakowaniu żółtego sera czy wędlin, czy mleka napisy dziecięce, zdrobniałe, śmieszne, zwierzątka wesołe itd itp a w środku trucizny.

Będę niebawem w sklepie w ciągu kilku dni następnych to wkleję pełen skład co tam znajdę, tak dla dzieci jak i dorosłych.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 18, 2019, 07:14:48 »
ano żeby produkować infantfood vel babyfood to nieliche restrykcje trzeba spełnić, dlatego aby to obejść stosuje się róże wabiki w tym najczęściej wzrokowe,

(...)napisy dziecięce, zdrobniałe, śmieszne, zwierzątka wesołe (...)
dzieciak drze japę: ,,mama kup,, i mama kupuje :(, często też, takie produkty są umieszczone na poziomie wzroku dziecka (zwłaszcza cukierki ;) )

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 18, 2019, 15:06:59 »
"„5-G” o co naprawdę chodzi w tym interesie......

......Od 2019 roku, rządy chcą wprowadzić urządzenia pracujące w zakresie 26 GHz do 39.6 GHz., czyli system 5 G. Oczywiście, reklamuje się je podobnie, jak wszelkie inne wymienione powyżej przykłady, jako postęp ludzkości, wprowadzany w trosce o nasze życie i zdrowie. Taki Robot Biologiczny mający odpowiednie urządzenie przy sobie, może być zdalnie monitorowany przez odpowiedni ośrodek medyczny . Oczywiście, o ile wcześniej się ubezpieczy w odpowiedniej wysokości.
A jaka jest prawda?
Oczywiście, że nie chodzi starszym i mądrzejszym, jak to ładnie opisuje red. Michalkiewicz, o nasze zdrowie.
Prawdziwym celem wprowadzenie systemu 5G jest inwigilacja społeczeństwa.
System ten nie tylko wymaga dużej częstotliwości instalacji odpowiednich anten. Będzie to powodowało wzrost tła elektromagnetycznego o rzędy wielkości.
Wiemy to wszystko, analizując dane z krajów zachodnich.
 Np. w Austrii, w Centrum ONZ zainstalowano taki system już w 2015 roku. Znamy także protesty osób – pracowników ONZ poszkodowanych z powodu permanentnego narażenia na takie pola. Wiemy także o idiotycznych pomysłach lokalnych radnych np. miasta Wrocławia, którzy wprowadzili tzw. bezpłatny bezprzewodowy internet w mieście. Widać wyraźnie, jaki jest poziom merytoryczny licznych wyższych uczelni znajdujących się we Wrocławiu. Sami sobie kopią groby i jeszcze się tym chwalą.
W okresie, w którym inne poważne państwa wydają zakazy stosowania bezprzewodowego internetu w szkołach np. Francja, Belgia, w Polsce głupota Ministerstwa Oświaty jest tak wielka, że zachęca do używania e-booków, zamiast książek.
Co nas czeka ?
Jak już wiemy, nasz miłościwie panujący historyk, podpisał ustawę pozwalającą na wprowadzenie systemu 5 G w naszym biednym kraju..............

http://www.polishclub.org/2019/01/17/5-g-o-co-naprawde-chodzi-w-tym-interesie/

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 21, 2019, 08:59:34 »
co do tego że akurat 5G wprowadzają aby inwigilować ludność to trochę bez sensu ;) i tak jesteśmy inwigilowani że hej, choćby portale społecznościowe o zasięgu globalnym, telefony kom, mikrochipy w banknotach, karty płatnicze, liczniki energii w domach a nawet wodomierze powiedzą o nas co nieco jak znajdziemy tłumacza i masa innych rzeczy które wspomagają nasze lenistwo każdego dnia. Zresztą sama inwigilacja nie jest tak do końca zła, no oczywiście pienimy się jak ktoś nas podgląda i wie co wypisujemy i gdzie jesteśmy ale z drugiej strony jak ktoś nam podłoży jakieś fajerwerki w galerii handlowej to krzyczymy: gdzie te służby s moich podatków. Krowy na pastwisku też są pilnowane :D. Nie mniej jednak coś z tym 5G jest niedobrego skoro ptactwo wokół zdycha :(.
Jeszcze jedno, co do niszczenia wolności w sprawie posiadania kotła/pieca w domu i tego że zakłady duże są producentem smogu bo maja elektrofiltry ,,Powtarzam, źródłem smogu są tylko duże zakłady przemysłowe wyposażone w elektrofiltry. Nie widziałem na żadnej kurnej chacie elektrofiltrów'' cytat  ze strony podanej od werbeny. Litości, no dobra koleś ma doktorat i jest chirurgiem ale nie koniecznie ma pojecie o rozdzielaniu układów dyspersyjnych w tym zawiesin. Polecam knigę J. Molęda ,,Technologia chemiczna" tam jest o elektrofiltrach i jak działają, polecam spacer do biblioteki żeby nie było,,(...)Ministerstwa Oświaty jest tak wielka, że zachęca do używania e-booków, zamiast książek." A w ogóle to jak przyjemnie z rana jechać przez wioskę na mazurach gdzie z co 4 chaty lecą gumaki z komina i pył  :D, świeże powietrze i w ogóle raj na ziemi, a jak wiatru nie ma i wszystko wisi 3-4 m nad ziemią to człowiek czuje sie taki otulony spowijającą go atmosferą intymności, aż normalnie zasypia, także słusznie po co filtrować, piwo niefiltrowane lepsze ;)
co do kwasu fluorowego ,,Do agitacji o włączenie się społeczeństwa do walki ze smogiem, oczywiście włączono medycynę. Przypomnę również, że posłużono się medycyną, w celu usuwania odpadów przemysłowych tj. kwasu fluorowodorowego, dodając go jako rzekomego składnika zapobiegającego próchnicy, do past do zębów'' to w paście nie jest kwas tylko jego sól, fluorek sodu lub podobna i pewnie jest toksyczny jak wszystko wokół nas :D. kurde co mam myśleć o gościu, co miesza prawdę z fikcją?
to ciekawe http://www.publikacje.edu.pl/pdf/10023.pdf tak dla relaksu.....może tak jest ;D
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2019, 09:04:33 wysłana przez docent »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 21, 2019, 10:36:12 »
Po prostu człowiek nie młodnieje, a im więcej myśli, to tym bardziej jest przekonany o słuszności swoich myśli.
Żal patrzeć na degenerację poważnego człowieka.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 21, 2019, 12:39:22 »
może być też tak, że te wszystkie trutki działają, to wszystko jest prawda i my też za x lat będziemy się tak zachowywać. Skoro wszystko jest złe i nas truje to jakim cudem tak długo żyjemy? W średniowieczu było lepiej, bez smogu,elektrosmogu,folii aluminiowej,szczepień,konserwantów,plomb z amalgamatu,telefonów kom, stacji przekaźnikowych,antybiotyków, kurtek na zimę z butelek hehehe.......... jasne, bo mogła tylko zabić pała, miecz albo inkwizycja  hehehe :D.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 21, 2019, 18:39:13 »
może być też tak, że te wszystkie trutki działają, to wszystko jest prawda i my też za x lat będziemy się tak zachowywać. Skoro wszystko jest złe i nas truje to jakim cudem tak długo żyjemy?

Gdzie tak długo żyją ???? Bo na cmentarzach nowe groby to -50 .....

W dawnych czasach nie wiadomo dokladnie jaka była średnia długosc zycia, a ponadto  średnią zaniżały wojny, głod, nędza i brak higieny........

Wybitni naukowcy wyłamujący się z poprawnych politycznie "uczonych" schematów zazwyczaj tak kończą:

"......Lekarzom nie podobały się zalecane przez Semmelweisa metody odkażania rąk, a szczególnie jego stwierdzenie, że przenosicielami gorączki połogowej kobiet są lekarze i studenci, którzy bezpośrednio po sekcji zwłok kobiet na nią zmarłych, nie myjąc rąk, przechodzą do odbierania porodów, a także położne przechodzące bezpośrednio od kobiet chorych do zdrowych.
W 1858 na wielkim kongresie ginekologii w Paryżu przewodniczący M. Dubois zdyskredytował prace Semmelweisa, stwierdzając: „nie wykluczone, że są one oparte na jakichś pożytecznych założeniach, ale poprawne ich wykonanie jest związane z takimi trudnościami, że bardzo problematyczne korzyści nie usprawiedliwiają ich stosowania”. Po atakach lekarzy odrzucających jego zalecenia, Semmelweis, nie oszczędzając w słowach, nazwał ich mordercami kobiet. W 1865 r. z powodu ataków lekarzy, którzy nie chcieli zaakceptować jego teorii, Ignaz Semmelweis popadł w stan załamania nerwowego. Stan jego zdrowia stale się pogarszał. 31 lipca trafił do szpitala psychiatrycznego w Wiedniu, gdzie 13 sierpnia 1865 r. zakończył swoje życie. Zmarł z powodu tych samych bakterii, z którymi walczył. Przyczyną śmierci była rana – zakażone skaleczenie, którego nabawił się podczas ostatniej wykonywanej przez siebie sekcji.."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ignaz_Semmelweis

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 21, 2019, 21:28:50 »
Gdzie tak długo żyją?

No to u mnie chociażby:
rodzice i teściowie po 70-tce,
babcia żony 98,
sąsiadka naprzeciwko prawie 80, sąsiad 78,
sąsiedzi dwa piętra nade mną mają syna starszego ode mnie o 7 lat,
sąsiedzi pode mną maja prawnuki w wieku przedszkolnym

Więc weź nie bredź o cmentarzach z 50-. Zdarzają się zgony w tym wieku, jasne ale niemowlęta też umierają ale nie róbmy sobie jaj. Chyba, że średnia życia to też spisek.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 22, 2019, 07:25:41 »
Gdzie tak długo żyją?

No to u mnie chociażby:
rodzice i teściowie po 70-tce,
babcia żony 98,
sąsiadka naprzeciwko prawie 80, sąsiad 78,
sąsiedzi dwa piętra nade mną mają syna starszego ode mnie o 7 lat,
sąsiedzi pode mną maja prawnuki w wieku przedszkolnym

Więc weź nie bredź o cmentarzach z 50-.

Nie emocjonuj się nadmiernie, nie mam problemow ze wzrokiem. Ostatnio spacerowalismy po cmentarzu i wiem, co widzieliśmy, ale jeśli Ty uważasz, że lepiej wiesz, co ja widziałam, to jeszcze poćwicz umiejętnosci jasnowidzenia. Ponadto bliska mi osoba pracuje na onkologii w duzym szpitalu, więc wiem, co się dzieje.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2019, 07:28:56 wysłana przez werbena »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 22, 2019, 10:51:18 »
Kiedyś ludzie żyli zdrowiej, a umierali po prostu na gruźlicę lub tyfus lub apopleksyję.
Może i raków statystycznie było mniej, bo ludzie mieli mniej szans, by jego dożyć.

A czy na nagrobku tego człowieka, który umarł w wieku 50 lat była podana przyczyna śmierci?

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 23, 2019, 11:05:54 »
https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_le00_in&hl=pl&dl=pl#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_le00_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&ifdim=region&tdim=true&tstart=-313722000000&tend=1453503600000&hl=pl&dl=pl&ind=false pewno też spisek ;D
zresztą skoro jest więcej ludzi to i więcej zapada na różne raki  :D jeśli masz występowanie jakiejś choroby/schorzenia na poziomie 10% populacji, to przy populacji 1000 osób to zachoruje 100, ale jak masz 1000000 (milion ;D) to zachoruje 100000 tak? i te sto tysięcy przyjdzie się leczyć do:

Ponadto bliska mi osoba pracuje na onkologii w dużym szpitalu, więc wiem, co się dzieje.
i potem ta osoba powie że to tak dużo, kiedyś było mniej...  :D, bo akurat to jedyny ośrodek w okręgu gdzie mają ,powiedzmy, specjalistyczny sprzęt. Ojcu muszę powiedzieć że żyje już 20 lat za długo :D

jednak co do postępu tłumionego przez starych tłuków na profesorskich stołkach to masz racje
« Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2019, 11:09:23 wysłana przez docent »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 28, 2019, 18:58:24 »
Internet 5G - groźba dla życia.
Międzynarodowy apel o powstrzymanie 5G na ziemi i w
przestrzeni kosmicznej..

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=24741&Itemid=52

Offline werbena

• Dużo Pisze