co do tego że akurat 5G wprowadzają aby inwigilować ludność to trochę bez sensu

i tak jesteśmy inwigilowani że hej, choćby portale społecznościowe o zasięgu globalnym, telefony kom, mikrochipy w banknotach, karty płatnicze, liczniki energii w domach a nawet wodomierze powiedzą o nas co nieco jak znajdziemy tłumacza i masa innych rzeczy które wspomagają nasze lenistwo każdego dnia. Zresztą sama inwigilacja nie jest tak do końca zła, no oczywiście pienimy się jak ktoś nas podgląda i wie co wypisujemy i gdzie jesteśmy ale z drugiej strony jak ktoś nam podłoży jakieś fajerwerki w galerii handlowej to krzyczymy: gdzie te służby s moich podatków. Krowy na pastwisku też są pilnowane

. Nie mniej jednak coś z tym 5G jest niedobrego skoro ptactwo wokół zdycha

.
Jeszcze jedno, co do niszczenia wolności w sprawie posiadania kotła/pieca w domu i tego że zakłady duże są producentem smogu bo maja elektrofiltry ,,Powtarzam, źródłem smogu są tylko duże zakłady przemysłowe wyposażone w elektrofiltry. Nie widziałem na żadnej kurnej chacie elektrofiltrów'' cytat ze strony podanej od werbeny. Litości, no dobra koleś ma doktorat i jest chirurgiem ale nie koniecznie ma pojecie o rozdzielaniu układów dyspersyjnych w tym zawiesin. Polecam knigę J. Molęda ,,Technologia chemiczna" tam jest o elektrofiltrach i jak działają, polecam spacer do biblioteki żeby nie było,,(...)Ministerstwa Oświaty jest tak wielka, że zachęca do używania e-booków, zamiast książek." A w ogóle to jak przyjemnie z rana jechać przez wioskę na mazurach gdzie z co 4 chaty lecą gumaki z komina i pył

, świeże powietrze i w ogóle raj na ziemi, a jak wiatru nie ma i wszystko wisi 3-4 m nad ziemią to człowiek czuje sie taki otulony spowijającą go atmosferą intymności, aż normalnie zasypia, także słusznie po co filtrować, piwo niefiltrowane lepsze

co do kwasu fluorowego ,,Do agitacji o włączenie się społeczeństwa do walki ze smogiem, oczywiście włączono medycynę. Przypomnę również, że posłużono się medycyną, w celu usuwania odpadów przemysłowych tj. kwasu fluorowodorowego, dodając go jako rzekomego składnika zapobiegającego próchnicy, do past do zębów'' to w paście nie jest kwas tylko jego sól, fluorek sodu lub podobna i pewnie jest toksyczny jak wszystko wokół nas

. kurde co mam myśleć o gościu, co miesza prawdę z fikcją?
to ciekawe
http://www.publikacje.edu.pl/pdf/10023.pdf tak dla relaksu.....może tak jest