"...Zapytałam dra Flechasa o bardzo popularny napój Mountain Dew. Jest to szczególnie interesujące, ponieważ naukowcy, którym ufam, twierdzą, że jest to depresant ośrodkowego układu nerwowego z powodu zawartego w nim BVO
(Brominated Vegetable Oil - bromowany olej roślinny) .
Dr Flechas odrzekł, że „Mountain Dew nie jest jedynym napojem, który
go zawiera .
Tak samo jest z Frescą i Gatorade'em oraz wieloma innymi napojami bezalkoholowymi" . Kiedy zapytałam go, dlaczego dodają ten
niebezpieczny związek chemiczny, powiedział, że pomaga on zdyspergować
dodawany do napojów bezalkoholowych kwas cytrynowy nadający
im smak owoców cytrusowych .
(Więcej informacji o tym szkodliwym
dodatku znajdziecie w czwartym rozdziale mojej książki) .
Co gorsze, dr Flechas powiedział, że „BVO wywołuje psychozy i żeby zapobiec lub złagodzić ewentualne depresje dodają do napojów duże ilości kofeiny" . Inaczej mówiąc,zwalają cię z nóg i jednocześnie próbują na nie podnieść - wszystko to w jednym napoju .
Dr Flechas rozpoczął krucjatę, aby położyć kres temu bezprawiu, a przynajmniej powiadomić opinię publiczną o tych szalbierstwach .
Powiedział : „Oto tworzymy rozbiegane, rozdrażnione, zalęknione dzieci, które mają problemy z prawidłowym wzrostem masy i nie wiedzą dlaczego" . Wielu
takich nastolatków to jego pacjenci . Uważa on, że jeśli wykluczy się te napoje, będą mogli z łatwością pozbyć się 20 funtów (około 9 kg) rocznie . 1, co ważniejsze, staną się emocjonalnie „normalni" .
Według dra Flechasa najbardziej złowrogim aspektem spożywania BVO są psychiczne aberracje . „Kiedy patrzy się na to z punktu widzenia zdrowia publicznego . . . młodzi ludzie stają się tak paranoiczni, że . . . strzelają do siebie, strzelają do swoich rodziców i swoich nauczycieli. . . Myślimy, że musimy kierować ich do doradców. . . ale według mnie wystarczy usunąć z ich diety ten stymulator centralnego systemu nerwowego" .
Zastanówmy się nad tym .
Od roku 1980 brom jest stałym elementem naszej diety......"c.d.:
https://gloria.tv/article/2wHwHV6nQqioDhTtdagQwqSAX