Autor Wątek: Dziurawiec (Silenil) i BodyMax Plus - Mozna laczyc?  (Przeczytany 4689 razy)

Offline tomek

• Nowy
  • *
Dziurawiec (Silenil) i BodyMax Plus - Mozna laczyc?
« dnia: Marca 17, 2010, 18:37:40 »
Szanowni uzytkownicy

Mam pytanie do kogos kto ma orientacje w ziololecznictwie: czy mozna laczyc te dwa preparaty?

Tutaj sklad:
-Bodymax      www.bodymax.pl/files/Bodymax_Plus.pdf
-Silenil        http://www.aptekaotc.pl/p/pl/999/silenil_0,3_g_*_30_tabl_.html

Pozdrawiam
Tomek

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Dziurawiec (Silenil) i BodyMax Plus - Mozna laczyc?
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 17, 2010, 19:13:53 »
Proszę, napisz, co chcesz osiągnąć?
To pierwsze, to środek wzmacniający i pobudzający, to drugie to raczej na odwrót - łagodnie uspokajające.
Pozdrowienia :-)

Offline tomek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 17, 2010, 20:02:03 »
Jestem troche znerwicowany, chcialbym wyostrzyc koncentracje i pamiec. Energii fizycznej tez by sie przydalo. Ogolnie biorac matura w maju a ja mam duzo pracy i czasem nie wyrabiam.

pozdrawiam
Tomek

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2010, 22:21:22 »
To niestety, moim zdaniem, żeńszeń, o ile zacznie działać, to nie rozwiąże problemów z nerwicą - na odwrót, może je wzmocnić.
Witaminy i zielona herbata są nieszkodliwe.

No cóż, płytki nurek jestem, dlatego wszystkim polecam wodę i pływanie, o ile to możliwe w okolicy. To przynajmniej mnie bardzo uspokaja - po wpadnięciu w rytm, myśli bujają sobie gdzieś daleko... i... ściana... i... daleko... i... ściana. Przy okazji mięśnie i ścięgna się rozluźniają - to też jest ważne przy napięciach nerwowych. Niektórym wydaje się, że do pływania jest potrzebna siła, ale to nieprawda. Potrzebna jest bardzo precyzyjna umowa koordynacji ze wszystkimi częściami ciała, z płucami na czele, że mogą oddychać tylko wtedy, kiedy mogą.
Siłowni nie polecam - to zbytnia szarpanina, a źle dawkowana byłaby jednostronna, co mogłoby narobić szkód fizycznych. Już lepsza byłaby jakaś ogólnorozwojówka, może jakiś kosz, ju-jitsu, czy coś w tym stylu.

Następna sprawa, to jak wyglądają Twoje stosunki ze szkołą: czy lubisz swoją szkołę, czy masz problemy, na przykład z nauką? Czy masz jakieś plany / marzenia dotyczące nauki po maturze?
Pamiętaj, że nielubiane formalne wykształcenie nie musi gwarantować czegokolwiek, a w szczególności dobrej i rozsądnej pracy. Popatrz na bezrobotnych absolwentów zarządzania.

Albo z drugiej strony: jeżeli masz problemy z nauką, które chciałbyś przezwyciężyć, to może potrzebujesz jakiejś pomocy? Może w Twojej szkole lub w okolicy ktoś organizuje zajęcia przygotowawcze?
Przy intensywnej nauce człowiek czasem dochodzi do poziomu, że "wie, że nic nie wie" i wtedy należy po prostu iść spać. Następnego dnia można zacząć w tym samym miejscu, albo może lepiej cofnąć się. Nawet, jeśli się przewali klasówkę. Nawet, jeśli by trzeba było powtórzyć maturę za rok.

Kilka lat temu kolega z pracy prosił mnie, abym porozmawiała o matematyce z jego córką, która akurat też miała mieć maturę. Dziewczyna miała bardzo dobre stopnie, ale jej tacie - mojemu koledze coś nie pasowało.
Okazało się, że miał rację: ona miała super pamięć. Przez kilka spotkań udało się doprowadzić do tego, aby próbowała przestać pamiętać, ale aby zaczęła myśleć i nie wpadać w panikę, jeśli zapomniała.
To takie luźne myśli...

Obawiam się, że same wzmacniacze czegokolwiek bez rozwiązania problemów niczego nie rozwiążą. Jak chcesz, to pisz na priv.
Powodzenia :-)

Offline tomek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2010, 20:49:22 »
eee nieee , z nauka nie mam problemu. ale dziekuje za wskazowki. :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 18, 2010, 23:21:31 »
To świetnie :-)
To znaczy, że po prostu zajmij się sobą, swoimi przyjemnościami i nie szarp się na doskonałość we wszystkim. Wystarczy, jeśli będziesz doskonały w tym, do czego masz talent i serce :-)

Powodzenia :-)