Autor Wątek: ciekawe linki ;-)  (Przeczytany 187550 razy)

Offline kardamonek

• Średnio Pisze
Odp: ciekawe linki ;-)
« Odpowiedź #495 dnia: Października 24, 2018, 07:54:40 »
Wiedza trochę na wyższym poziomie, jednak doświadczonemu zielarzowi sporo informacji z dziedziny farmacji może się przydać, nawet z numerów archiwalnych:
https://docplayer.pl/search/?q=aptekarz+polski

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #496 dnia: Listopada 06, 2018, 19:37:54 »
Zastosowanie klawiterapii w diagnozowaniu i wczesnym usuwaniu nowotworów - Ferdynand Barbasiewicz

https://www.youtube.com/watch?v=h_2h00PrVcY

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #497 dnia: Lutego 07, 2019, 10:08:18 »
"Sensacja archeologiczna w Polsce! Odkryto kompletną starożytną osadę.
 „To unikat w skali całej Europy!”

Pola uprawne wraz z miedzami, zagrody, zabudowania, a nawet drogi, czyli kompletnie zachowany układ przestrzenny starożytnej osady sprzed blisko 2 tys. lat odkryli archeolodzy w Borach Tucholskich.
 To unikat w skali całej Europy – podkreślają autorzy odkrycia.

Teren Borów Tucholskich na pograniczu woj. kujawsko-pomorskiego i woj. pomorskiego porasta gęsty las. Jest to jeden z obszarów najsłabiej poznanych pod względem archeologicznym w Polsce.....

c.d.:

https://nczas.com/2019/02/07/sensacja-archeologiczna-w-polsce-odkryto-kompletna-starozytna-osade-to-unikat-w-skali-calej-europy/

https://forumemjot.wordpress.com/2014/02/19/polska-historia-czy-na-pewno-polska-tempo-rozpadu-przyspiesza-dr-jerzy-jaskowski/

Największa bitwa 3,500 lat temu z udziałem Polaków. Mieliśmy potężną armię

http://www.wykop.pl/ramka/3621921/najwieksza-bitwa-3-500-lat-temu-z-udzialem-polakow/
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2019, 13:59:27 wysłana przez werbena »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #498 dnia: Kwietnia 06, 2019, 13:38:24 »
Śmierć mózgu- wywiad ze słynnym neurochirurgiem - profesorem Janem Talarem

http://tv-trwam.pl/film/rozmowy-niedokonczone-25012018

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #499 dnia: Maja 21, 2019, 10:33:12 »

Paweł Bednarz: Handel dziećmi jest najbardziej dochodowym biznesem na świecie

https://www.youtube.com/watch?v=GagXlnv6BLI

Handel dziećmi w Polsce - protest 14 czerwca pod sejmem

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25454&Itemid=100

-------------------------------------
p.s.:

wpis, ktory jest pod spodem filmu w komentarzach ;-)))

"Mariobart
Mieszkalem do 14 stycznia 2017 w Norwegii. Mialem dobra prace w norweskiej firmie. Firma, zatrudnila 2 tygodnie po mnie faceta, na stanowisko ciecia. Mieszkal w wynajetym pokoju w domu jednego z wlascicieli firmy. Razem z innymi pracownikami jezdzilismy na rozne imprezy rodzinne i zauwazylem, ze ten facet ma sklonnosci pedofilskie. zaczolem sie mu przygladac pod tym katem i sie okazalo, ze jest pedofilem. Mialem wyrazne dowody na to, ze moje przypuszczenia nie sa bezpodstawne. Pewnego dnia- poniedzialek po weekendzie jade do pracy do warsztatu, patrze a gosciu przywiozl ze soba malego chlopczyka ok 4 lat. I poszedl z nim do swojego pokoju. Czekalem ok. godziny czy wylezie ze swojej nory i przyjdzie do warsztatu ale nie przyszedl. Wyobraznia zaczela dzialac, ale sam nie moglem interweniowac, w Biurze nikogo nie bylo. wiec zadzwonilem normalnie na Politi i mowie w czym problem. Kazali mi zadzwonic do jakiejs baby na Policje w miejscowosci, w ktorej pracowalem. Baba byla na urlopie, wiedz dzwonie jeszcze raz. Facet sam z dzieckiem u siebie w pokoju. W sluchawce ( zaraz wyslemy na adres Patrol). Godziny mijaja jedna za druga. Laze po calym warsztacie od okna do drzwi i nic....i nic.Widze okno i wejscie do jego domu. Godz 16.00 koncze prace wsiadam do samochodu i jade do domu. Do dzisiaj nic, zadnego oddzwieku. Jakie konsekwencje ponosze ja? Po kilku miesiacach, szef robi wszystko abym sie zwolnil z firmy. Oczywiscie robie to i otwieram wlasna. Jeden z kolegow z pracy Frank Bekkerud na lozu smierci wyznaje mi, w towarzystwie jeszcze dwoch kolegow z pracy, ze Szef prosil ich o zachowanie tajemnicy wobec mnie, poniewaz jestem Polakiem. Bylem zatrudniony w tej firmie, jako jedyny Polak. Ten facet Stain Inge Standal mieszkal w Polsce w Rzeszowie lub okolicach i byl aresztowany za pedofilie. Obydwaj szefowie jezdzili do Polski go wykupowac.
Przez nastepne szesc lat pobytu w Norwegii jestem totalnie dyskredytowany. Malo zlecen, Jakies mendy jezdza za mna i rozmawiaja o mie z wlascicielami firm, ktorzy mi daja zlecenia. Oczywiscie zlecenia sie koncza a na dodatek dostaje z urzedu skarbowego podatek do zaplaty w kwocie 300 000 koron.Pod grozba pozbawienia mnie domu, ktory byl moja wlasnoscia. Totalna katastrofa. Postanawiam wyjechac, Zawoze klucze od domu tej Pani, ktora wysylala mi te pisma, zabieram zone troche rzeczy osobistych i wracamy do Polski, w eskorcie policji norweskiej az do Goeteborga. Jeszcze w czasie pobytu w Norwegii wychodza afery lapia 50 pedofili w tym prawnikow, policjantow. Sprawdzam dzisiaj w Rejestrze pedofili i gwalcicieli w Polsce. Takiego nazwiska w rejestrze nie ma. Moze czyta to ktos, kto zna ten przypadek w Polsce, poniewaz wydaje mi sie, ze sprawa tego pedofila zostala zamieciona pod dywan przez prokurature w Rzeszowie. Byl to rok 2003-4 Nazywal sie Stain Inge Stendal obywatel Norwegii. Jezdzil stara Toyota Crown, ktora po jego aresztowaniu zostala w Polsce. Okropny przypadek pedofila.
Cyniczny, ochydny typ czlowieka, oblesny grubas, kupujacy dzieci z biednych rodzin. Prosze o kontakt osoby, ktore moga miec jakies informacje o tym czlowieku.POLACY WRACAJCIE DO DOMU!!!! Normalnie ten pedofil powinien byc w rejestrze przestepcow przestepstw seksualnych w Polsce. Niestety go nie ma. Z kad inad wiem,ze nie dzialal on sam na terenie Polski. I jakis prokurator czy sedzia musial go wypuscic z wiezienia czyszczac jego akta. Oczywiscie bylem na rozmowie z kier. Prokuratury w Czluchowie, ktory obiecal zajac sie sprawa. Niestety minal juz osmy miesiac i nic sie nie dzieje. A wiem, ze ten pedofil nie dziala sam. Tj. zorganizowana grupa przy jednym z kosciolow z Norwegii, ktora swoim dzialaniem moze wykraczac nawet poza granice Europy. Mysle, ze nastepnym razem, gdy spotkam tego typu osobnika wymierze mu kare osobiscie i nie bede czekal na policje czy inne sluzby.   Mariusz Bartkiewicz."
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2019, 10:36:33 wysłana przez werbena »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #501 dnia: Listopada 06, 2019, 12:05:12 »
...oszukańcze badania, zakłamana "nauka"....globalna PARANOJA ..............

"Szok! Kanadyjski teoretyk gender przyznaje się, że fałszował badania, które miały potwierdzać teorie płci społecznej

Kanadyjski historyk i ekspert w dziedzinie badań nad płcią, przyznaje, że fałszował wyniki swoich badań w służbie ideologii politycznej genderyzmu, który reprezentował. Jego wyznania opublikował m.in. francuski tygodnik „Le Point”. ]

„Spędziłem wiele wieczorów dyskutując o płci i tożsamości płciowej z innymi studentami – lub z każdym, kto miał pecha, znaleźć się w moim towarzystwie. Ciągle powtarzałem: „płeć nie istnieje”, „ja to wiem i tyle”. Dlatego, że byłem historykiem gender” – wyznaje Christopher Dummitt.

Dummit jest historykiem kultury i politologiem. Wykłada na Uniwersytecie Trent w Kanadzie. Napisał m.in. „Unbuttoned : A History of Mackenzie King’s Secret Life”. Jego wyznania opublikował także australijski portal „Quillette”.

Naukowiec stwierdza, że w północnoamerykańskich szkołach historycznych z lat 90. zapanowały dogmaty gender studies. W świecie akademickim powstał cały zbiór poddyscyplin opartych na badaniach przez pryzmat tożsamości płciowej.

Specjalistyczne badania miały jako dominujące tematy historie kobiet i gender. Dalej szła historia społeczna i historia kultury oraz historia dotycząca tematyki rasowej i seksualnej. Powszechnie udowadniano, że „tożsamości płciowe są jedynie konstrukcją społeczną”.

Dzisiaj tematyka i aspekt gender są już wszechobecne. Nikogo już nie dziwią „prawa osób transpłciowych w polityce”, „zasady dla trans-sportowców”, a za mówienie o płci jako rzeczywistości czysto biologicznej można trafić nie na naukową katedrę, ale przed… sąd.

„Dla wielu aktywistów takie oświadczenie (o płci jako kwestii biologii) oznacza mowę nienawiści” – pisze Dummitt. O tym, że zasadniczo są tylko dwie płcie (mężczyzna i kobieta) biolodzy wiedzą od zarania swojej nauki, ale „super-postępowcy oskarżą zaraz o zaprzeczanie tożsamości osób trans, a przy okazji o chęć wyrządzenia szkód ontologicznych drugiemu człowiekowi” – konstatuje dawny wyznawca tej ideologii.

Po 20 latach omamiania studentów, Dummitt wyraża skruchę i mówi wprost – „Mea culpa”.
 Opowiada o przyczynach swoich błędów. „Ukończyłem doktorat z historii płci i opublikowałem swoją pierwszą książkę na ten temat w 2007 r. „The Manly Modern: o męskości w powojennej Kanadzie”. Wbrew tytułowi, przyznaje, że oparł się tylko na 5 przypadkach, wszystkich z Vancouver. Dodaje też, że mocno naciągał swoje tezy, za co się teraz wstydzi...............

c.d.:

https://nczas.com/2019/11/04/szok-kanadyjski-teoretyk-gender-przyznaje-sie-ze-falszowal-badania-ktore-mialy-potwierdzac-teorie-plci-spolecznej/
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2019, 12:26:25 wysłana przez werbena »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #502 dnia: Stycznia 27, 2020, 17:01:54 »
"............O tym, że cała sprawa koronawirusa z Wuhan jest fikcją literacką, świadczą liczby.

W 11- milionowym  mieście umierają 24  osoby, a prasa całego świata zaczyna kampanię reklamową. Przecież to jest tylko 0.0002 % populacji. Stawiam orzechy przeciw kasztanom, że więcej ludzi umiera tam w okresie miesiąca z powodu zaniedbań medycznych, braku odpowiedniego pożywienia czy czystej wody.

Zachorowało natomiast po prawie miesiącu, tylko 800 osób tj. 0.007 % populacji.

To przecież  czyste kpiny.
U nas, w okresie tzw. jesiennym choruje w czasie miesiąca ok. 3-5 % populacji  i nikt szat nie rozdziela.

Mamy więc problem ekonomiczny.

Kto opłaca te wszystkie stacje telewizyjne za sianie takiej dezinformacji?Skąd nagle te cyrki na dworcach, lotniskach itd.?

Po miesiącu „szalejącego wirusa” na ok. 7 miliardów ludzi, zachorowało ok. 1500. Nawet liczyć mi się nie chce jaki to procent.
Proszę, włóż trochę wysiłku intelektualnego Szanowny Czytelniku i sam oblicz  w jakim to procencie chcą Ciebie oszukiwać komiwojażerowie  z City of London Corporation.

Oczywiście, w związku z „epidemią”,  musisz brać pod uwagę wprowadzenie stanu wyjątkowego, czyli przymusowych szczepień dla całych populacji....."......

https://www.polishclub.org/2020/01/26/uzyteczni-idioci-w-akcji-chinski-wirus-wuhan/

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #503 dnia: Sierpnia 05, 2021, 06:49:35 »
https://www.focus.pl/artykul/dlaczego-wysilek-fizyczny-jest-dla-nas-zdrowy-bo-zmienia-nasze-dna - cytat: "Nasze wyniki stanowią dowód związku między zmianami epigenetycznymi zachodzącymi wskutek wysiłku fizycznego, a ryzykiem chorób u ludzi " - chodzi o wyłączanie aktywności genów odpowiedzialnych za niektóre choroby wskutek regularnego uprawiania aktywności fizycznej.