Paweł Bednarz: Handel dziećmi jest najbardziej dochodowym biznesem na świeciehttps://www.youtube.com/watch?v=GagXlnv6BLIHandel dziećmi w Polsce - protest 14 czerwca pod sejmem
http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25454&Itemid=100-------------------------------------
p.s.:
wpis, ktory jest pod spodem filmu w komentarzach ;-)))
"Mariobart
Mieszkalem do 14 stycznia 2017 w Norwegii. Mialem dobra prace w norweskiej firmie. Firma, zatrudnila 2 tygodnie po mnie faceta, na stanowisko ciecia. Mieszkal w wynajetym pokoju w domu jednego z wlascicieli firmy. Razem z innymi pracownikami jezdzilismy na rozne imprezy rodzinne i zauwazylem, ze ten facet ma sklonnosci pedofilskie. zaczolem sie mu przygladac pod tym katem i sie okazalo, ze jest pedofilem. Mialem wyrazne dowody na to, ze moje przypuszczenia nie sa bezpodstawne. Pewnego dnia- poniedzialek po weekendzie jade do pracy do warsztatu, patrze a gosciu przywiozl ze soba malego chlopczyka ok 4 lat. I poszedl z nim do swojego pokoju. Czekalem ok. godziny czy wylezie ze swojej nory i przyjdzie do warsztatu ale nie przyszedl. Wyobraznia zaczela dzialac, ale sam nie moglem interweniowac, w Biurze nikogo nie bylo. wiec zadzwonilem normalnie na Politi i mowie w czym problem. Kazali mi zadzwonic do jakiejs baby na Policje w miejscowosci, w ktorej pracowalem. Baba byla na urlopie, wiedz dzwonie jeszcze raz. Facet sam z dzieckiem u siebie w pokoju. W sluchawce ( zaraz wyslemy na adres Patrol). Godziny mijaja jedna za druga. Laze po calym warsztacie od okna do drzwi i nic....i nic.Widze okno i wejscie do jego domu. Godz 16.00 koncze prace wsiadam do samochodu i jade do domu. Do dzisiaj nic, zadnego oddzwieku. Jakie konsekwencje ponosze ja? Po kilku miesiacach, szef robi wszystko abym sie zwolnil z firmy. Oczywiscie robie to i otwieram wlasna. Jeden z kolegow z pracy Frank Bekkerud na lozu smierci wyznaje mi, w towarzystwie jeszcze dwoch kolegow z pracy, ze Szef prosil ich o zachowanie tajemnicy wobec mnie, poniewaz jestem Polakiem. Bylem zatrudniony w tej firmie, jako jedyny Polak
. Ten facet Stain Inge Standal mieszkal w Polsce w Rzeszowie lub okolicach i byl aresztowany za pedofilie. Obydwaj szefowie jezdzili do Polski go wykupowac. Przez nastepne szesc lat pobytu w Norwegii jestem totalnie dyskredytowany. Malo zlecen, Jakies mendy jezdza za mna i rozmawiaja o mie z wlascicielami firm, ktorzy mi daja zlecenia. Oczywiscie zlecenia sie koncza a na dodatek dostaje z urzedu skarbowego podatek do zaplaty w kwocie 300 000 koron.Pod grozba pozbawienia mnie domu, ktory byl moja wlasnoscia. Totalna katastrofa. Postanawiam wyjechac, Zawoze klucze od domu tej Pani, ktora wysylala mi te pisma, zabieram zone troche rzeczy osobistych i wracamy do Polski, w eskorcie policji norweskiej az do Goeteborga.
Jeszcze w czasie pobytu w Norwegii wychodza afery lapia 50 pedofili w tym prawnikow, policjantow. Sprawdzam dzisiaj w Rejestrze pedofili i gwalcicieli w Polsce. Takiego nazwiska w rejestrze nie ma. Moze czyta to ktos, kto zna ten przypadek w Polsce, poniewaz wydaje mi sie, ze sprawa tego pedofila zostala zamieciona pod dywan przez prokurature w Rzeszowie. Byl to rok 2003-4 Nazywal sie Stain Inge Stendal obywatel Norwegii. Jezdzil stara Toyota Crown, ktora po jego aresztowaniu zostala w Polsce. Okropny przypadek pedofila.Cyniczny, ochydny typ czlowieka, oblesny grubas, kupujacy dzieci z biednych rodzin. Prosze o kontakt osoby, ktore moga miec jakies informacje o tym czlowieku.POLACY WRACAJCIE DO DOMU!!!!
Normalnie ten pedofil powinien byc w rejestrze przestepcow przestepstw seksualnych w Polsce. Niestety go nie ma. Z kad inad wiem,ze nie dzialal on sam na terenie Polski. I jakis prokurator czy sedzia musial go wypuscic z wiezienia czyszczac jego akta.
Oczywiscie bylem na rozmowie z kier. Prokuratury w Czluchowie, ktory obiecal zajac sie sprawa. Niestety minal juz osmy miesiac i nic sie nie dzieje. A wiem, ze ten pedofil nie dziala sam. Tj. zorganizowana grupa przy jednym z kosciolow z Norwegii, ktora swoim dzialaniem moze wykraczac nawet poza granice Europy. Mysle, ze nastepnym razem, gdy spotkam tego typu osobnika wymierze mu kare osobiscie i nie bede czekal na policje czy inne sluzby.
Mariusz Bartkiewicz."