Autor Wątek: komplikacje po wypadku  (Przeczytany 8935 razy)

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: komplikacje po wypadku
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2012, 19:36:48 »
 Chyba  trzeba  pilnować  czasu  przy   praktykowaniu  z  zamrożoną  rękawicą.  Przynajmniej  na  początku. Może  stopniować  czas  np.  2-3  minuty,  potem  dłużej... tak  myślę  tak  jest  przynajmniej  w  kriokomorze.
 Świetny  pomysł  z  tą  rękawicą.!

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2012, 19:54:50 »
Chyba  trzeba  pilnować  czasu  przy   praktykowaniu  z  zamrożoną  rękawicą.  Przynajmniej  na  początku. Może  stopniować  czas  np.  2-3  minuty,  potem  dłużej... tak  myślę  tak  jest  przynajmniej  w  kriokomorze.

Zgadzam się - masz rację. Morsy też nie pływają długo - kilka minut intensywnego ruchu i szybkie ubieranie się.

Pozdrowienia :-)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 15, 2012, 06:39:27 »
Pomysł z rękawica wprowadzimy w przyszły weekend. Naprawdę dobry i prosty w wykonaniu pomysł.Dziękuję .
Ta sprytna plastelina to moim zdaniem bardzo dobra rzecz przy rehabilitacji dłoni u dzieci , które niechetnie znosza ten proces taki coś ożywiłoby ten proces. Zakupie i sprawdze( fajna rzecz do treningu ścisku i wzmocnienia nadgarstków).

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 15, 2012, 07:30:59 »
do wzmacniania nadgarstka dobre są ćwiczenia na zespół cieśni nadgarstka
poza tym w palcach mają zakończeniena bardzo ważne nerwy ,  więc akupunktura/akupresura . Samo dotykanie kciukiem palca wskazującego może być skuteczne. 

Jeśli nie mamy żadnych problemów z dłonią, a chwytamy przedmioty kciukiem i palcem wskazującym, to rozluźnia się obręcz barkowa, ręką i ramiona robią się cieplejsze (krew lepiej krąży).

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 21, 2012, 07:17:17 »
Zrobiliśmy dwie sesje z zamrozoną rękawicą- efekt jest naprawdę widoczny. Człowiek powiedziął ze czuje jak mu krew krązy w  dłoni ( wczesniej miał odwrotne uczucie).

Dziekuje i pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 21, 2012, 21:14:17 »
Gratulacje :-)

To fajnie jest dowiedzieć się, że teoria potrafi zgadzać się z praktyką.
Pozdrowienia :-)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 31, 2012, 06:15:50 »
Widziałem się z nim wczoraj i potwierdził dobry stan( wpadł w wir samoleczenia-o to chodziło).

Pozdrawiam - Fresh