Autor Wątek: trening na wzmocnienie siły i wytrzymałości  (Przeczytany 34021 razy)

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
Odp: trening na wzmocnienie siły i wytrzymałości
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 23, 2011, 23:17:21 »
Koszę taką kosą świeżą trawkę dla królików. :D

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 24, 2011, 07:40:34 »
Najważniejsze to nie dać się wkręcić w cały ten gówniany system i iść w strone natury , wtedy stajemy sie naprawdę wolnymi ludźmi. Osoby tacy jak Wy tutaj utwierdzają w przekonaniu że można i warto.....

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 24, 2011, 20:10:45 »
Że warto to chyba nawet bez naszej pomocy wiadomo. :P
Bardzo łatwo nauczyłem się co należy wybierać, gdy byłem przeziębiony i wziąłem ziółka które dała mi matka. Kolejnym razem już ich nie było, ale były jakieś Fervexy czy Gripexy z saszetek. Kolejnym razem miałem już zioła znowu i różnica między tymi "używkami na przeziębienie" jest wystarczająco duża. :P

Co do czegoś po treningu, to przeczytałem tutaj gdzieś na forum, że liście lipy mają duże własciwości regenerujące. Szkoda, że w tym roku szybko przekwitały i nie zebrałem prawie w ogóle.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 25, 2011, 08:04:26 »
Lipa? Tak , ma ,  a to ze wzgledu na to że jest to jedno z nielicznych ziół które mają znaczną zawartość aminokwasów.Warto ja połączyć z miodem lipowym w celu "dozxbrojenia" w wartościowe składniki.

Pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline stopi

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 25, 2011, 22:50:57 »
Najważniejsze to nie dać się wkręcić w cały ten gówniany system i iść w strone natury , wtedy stajemy sie naprawdę wolnymi ludźmi. Osoby tacy jak Wy tutaj utwierdzają w przekonaniu że można i warto.....
Mądre stwierdzenie. Można, a jest też takie mądre powiedzenie "dla chcącego nic trudnego", w którym zawiera się cała prawda :)

Że warto to chyba nawet bez naszej pomocy wiadomo.
Uwierz mi Ulq, że wielu jednak potrzebuje takiej pomocy i zupełnie im o tym nie wiadomo :) Mam tu na myśli większość ludzi, którzy po prostu poddają się temu systemowi i nawet nie próbują z tym w najmniejszym stopniu walczyć.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 21, 2012, 13:55:49 »
Cytat: Basia on Listopad 08, 2011
Na początek w płytkiej wodzie poćwicz samo oddychanie - bierz powietrze trzymając głowę na wodzie tak, aby jedno ucho było zanurzone, wydech do wody, obrót głowy i wdech z drugim uchem zanurzonym w wodzie i tak na przemian. Ważne jest, aby głowa cały czas leżała na wodzie. Jak to już Ci będzie wychodzić swobodnie, możesz zacząć ćwiczyć oddech pływając.

Zaczynam jako tako pływać , może woda znów zacznie mnie kochać lub przynajmniej tolerować a nie topić i topić ,a  Stan trenuje jak wściekły :)
http://www.youtube.com/watch?v=tFZHXVjkGGs&feature=relmfu

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 28, 2012, 20:09:54 »
Ulg pisze:

...liście lipy mają duże własciwości regenerujące.
freshbynature -
Lipa? Tak , ma ,  a to ze wzgledu na to że jest to jedno z nielicznych ziół które mają znaczną zawartość aminokwasów.Warto ja połączyć z miodem lipowym w celu "dozxbrojenia" w wartościowe składniki.

Jesli dobrze rozumiem - do miodu lipowego dodac liscie drzewa lipy?,
Swieze czy suszone ? Jesli swieze, czy cale, rozdrobnione liscie, czy moze lepiej sok?
Prosze, bac tak mily i odpowiedz.

Aha, jeszcze mam ciekawostke ... ja sie na tych sprawach nie znam, ale u Was czytalam o "treningach interwałowych" ... 
Natknelam sie na sprawe - "Trening - Protokół Tabaty - pogromca tłuszczu".

http://fitness.wp.pl/fitness/na-sportowo/go:2/art182,trening-tabaty-pogromca-tluszczu.html       
Moze znajdzie sie cos dla Was w tym interesujacego ...  :D

Pozdrawiam. ;D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2012, 20:17:18 wysłana przez Ingwer »

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 29, 2012, 07:12:31 »
Witaj

Nawiązując do twojego pytania chodziło mi oto aby napar z kwiatów ,liści (świeże , suszone) , kiedy osiągną właściwą temperaturę , wzbogadzić miodem lipowym. To znakomoity napój przed i po treningowy. Oczywiście kolosalne znaczenie ma tutaj jakość produktów.
ps. Jeśli chodzi o link to rodzaj treningu nie jest niczym nowym tylko inaczej "ubraną " formą treningu intensywnego , której ja nie jestem całkowitym zwolennikiem, ale nie bedę zaśmiecał..Niechaj wypowiedzą sie zwolennicy.

Pozdrawiam - Fresh

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 29, 2012, 13:09:35 »
To właśnie lepiej, żeby "niezwolennicy" się wypowiedzieli, bo zwolennicy tylko same plusy przedstawią. :P

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 30, 2012, 05:07:57 »
To właśnie lepiej, żeby "niezwolennicy" się wypowiedzieli, bo zwolennicy tylko same plusy przedstawią. :P
Ale Ci "nniezwolennicy" mogą zniechęcić a to jest już grzech na jaki pozwolic sobie nie można  :)

Pozdrawiam - Fresh

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 30, 2012, 10:16:10 »
A zwolennicy mogą tak zmotywować do działania, że człowiek stanie się nierozważny i zrobi sobie krzywdę. To już lepiej, żeby się zniechęcił, jezeli chodzi o trudny trening. :P Po za tym sam masz największe doświadczenie w tej materii, więc kto inny miałby odpowiadać na pytania związane z treinngiem? :P

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 01, 2012, 05:25:31 »
A zwolennicy mogą tak zmotywować do działania, że człowiek stanie się nierozważny i zrobi sobie krzywdę. To już lepiej, żeby się zniechęcił, jezeli chodzi o trudny trening. :P Po za tym sam masz największe doświadczenie w tej materii, więc kto inny miałby odpowiadać na pytania związane z treinngiem? :P

Dziękuję za mocne słowa , ale to zbyt dużo powiedziane.... Tak naprawdę zawsze będzie imponowac pasja , zaangażowanie bez względu na formę i rodzaj. Ostatnio "kijkowcy" zaproponowali mi wspólny chód( grupa emerytów) i wytkneli ze uzywam złej techniki i muszę ją poprawić....Zebys widział ich miny  :) Pełnia dumy......

Offline Popyrtany

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 01, 2012, 08:41:54 »
Haha, no to wiadome. Akurat w tym sporcie własnie najwięcej osób jest w podeszłym wieku. Rozumiem, że chodzi o nordic walking, o którym nie mam kompletnie pojęcia po za tym, że używa się do niego kijek i wygląda to śmiesznie. A najśmieszniejsze są ceny kijków.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 01, 2012, 17:40:08 »
Haha, no to wiadome. Akurat w tym sporcie własnie najwięcej osób jest w podeszłym wieku. Rozumiem, że chodzi o nordic walking, o którym nie mam kompletnie pojęcia po za tym, że używa się do niego kijek i wygląda to śmiesznie. A najśmieszniejsze są ceny kijków.
Początkowo tez tak myślałem , ale wysłuchując tych ludzi ma się wrazenie że chwycili byka za rogi ( starośc i chroby) i wspaniale walczą o swoje co im sie należy. Sam chce dorzuci kijki wraz z rolkami , na których jeżdże od czasu do czasu- to będzie prędkość.. :)Jeśłi chodzi o ceny - kwestia indywidualnego podejścia. jedna niektóre ceny potrafią rozśmieszyć , osiągają cenę średniego "górala"...
Podsumowując: Nordic walking stał się modny w ostatnich latach i oby takie mody częsciej gościły na naszych ziemiach
Pozdrawiam - Fresh