Autor Wątek: Cistus incanus inaczej Czystek  (Przeczytany 10722 razy)

Offline Optymistka

• Nowy
  • *
Cistus incanus inaczej Czystek
« dnia: Stycznia 20, 2010, 19:47:56 »
Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat tego ziółka lub sam używał? Na Wikipedii jest niewiele info, troszkę na youtube ale po niemiecku ( może ktoś by mógł przetłumaczyć ) Pozdrawiam

Offline BENIEK

• Nowy
  • *
Odp: Cistus incanus inaczej Czystek
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 21, 2010, 23:09:37 »
Też poszukuję info na temat cistus incanus . Jestem chory na neuroboleriozę. Może ktos przetłumaczy z niemieckiego?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 22, 2010, 12:11:13 »
U nas rośnie roślina z tej samej grupy (rock rose), jest to posłonek kutnerowaty, jest żółty a czystek różowy.
Ależ on pachnie!.

Offline BENIEK

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 22, 2010, 17:35:01 »
Dziękuję za odpowiedź znalazłem gdzie można go kupić. Skorzystam też z info o posłonku kutnerowatym. A może go posadzę u siebie na działce? Kiedy zbierać posłonka i suszyć, jakie części roślinki nadają się do terapii?
Dziękuję WAM Dziewczęta za odpowiedź jestem głęboko wdzięczny.
Czy WY też chorujecie na boreliozę?
Beniek

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 23, 2010, 21:37:14 »
Beniek, czy możesz coś wiecej napisać o stosowaniu tej rośliny przy bb? Nie spotkałam się z nią, a leczenie bb i pochodnych bardzo mnie interesuje.
Stosowałam protokół Buhnera i wg zielarzy szwajcarskich - przepis u dra H. Różańskiego.
Jak długo walczysz z tą chorobą?
Pozdrawiam.
B.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 23, 2010, 22:53:32 »
Borelioza- chyba niezły powinien być złoty wąs, sądząc po skladzie.
Ja nie choruję. Ale teraz robię Reiki dla chłopaka , który to ma. Może uda sie mu pomóc.

Offline BENIEK

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 25, 2010, 20:48:01 »
Osobiście nie używałem i nie stosowałem czystka ale będę próbował. Nie mam doświadczeń. Natomiast pączki topoli czarnej tak. Ale się okropnie po tym czuję. Może to herxy?
Pozdrawiam.
Ps Napiszcie coś o kąpielach z dodatkiem wody utlenionej?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 29, 2010, 09:38:52 »
Z roslin polecanych na boreliozę, amerykanie (Linda B. White, Steven Foster) polecaja Jeżówkę (Echnacea).
Od momentu pojawienia sie pierwszych objawów aż do ich ustapienia- jednorazowa kuracja może trawć do osmiu tygodni. Dawka dzienna 400- 800 mg w kapsułkach lub trzy razy po 60 kropli nalewki

maskadar1

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2010, 20:58:15 »
Witam ! Do Beniek - prosba , gdzie dostane paczki topoli czarnej - w sklepach zielarskich tego nie maja , od zeszlego roku za tym chodze -teraz wiosna wiec sie to zbiera .. - pomozesz mi ? Czystek dostaniesz  na stronie Activ Medica , jest herbatka , tabletki - do wyboru . Obecnie stosuje Spirobor ( taki wynalazek Dr Jonasza - kupicie na stronie DAN MED ) i czystek (CISTUS ) - jest lepiej ale ktory pomaga nie wiem - pozdrawiam