Autor Wątek: Sinupret w płynie  (Przeczytany 515 razy)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Sinupret w płynie
« dnia: Czerwiec 27, 2023, 19:04:11 »
Co sądzicie o tym preparacie? Słyszałam wiele pochlebnych opinii wśród znajomych, ale sama jakoś nie do końca jestem przekonana. Ma taki delikatny smak i zapach, że mam wątpliwości co do stężenia substancji czynnych. Niestety nie znam się na wyciągach ziołowych. Kuracja jest dość kosztowna, jeśli brać 3 x dziennie po łyżeczce, to wystarczy na tydzień, a kosztuje prawie 40zł.
Pytam, bo wciąż mam dziwne problemy z zatokami i sama już nie wiem czym to leczyć. Podejrzewam, że to na tle alergicznym albo z powodu zanieczyszczonego powietrza, a najpewniej jedno i drugie. Do tego dochodzi nocne wysychanie wszelkich śluzówek, więc i tych w zatokach, co powoduje ciągły stan zapalny. W każdym razie są wyraźne zmiany w zatokach widoczne na MRI/TK i sprawa jest mocno przewlekła :(

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: Sinupret w płynie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2023, 06:46:49 »
Patrząc na skład preparatu i opisy poszczególnych składników u Doktora - jest to kompozycja w kierunku, który Cię interesuje. Jeśli znajomi to chwalą - znaczy to, że się ona sprawdza - przynajmniej możesz spróbować sama. Moje małe "ale" - prawdopodobnie działa to tylko objawowo - działanie będzie tylko na czas brania tego - przyczyny może to nie ruszać (to też jest do sprawdzenia).