Autor Wątek: Zapalenie jelita  (Przeczytany 71175 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: Zapalenie jelita
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 15, 2012, 10:46:59 »
Chciałem napisać co wyczytałem w pdf-ach ale znalazłem to:
"Po pierwsze żelazo występujące w organiźmie na poziomie około 4-6 gramów i jego obecność jest bardzo niestabilna, co wynika z procesu jego wchłaniania. Ferrytyny są zaś białkami, kórych poziom jest w miarę policzalny, gdyż są zapasem. Jego poziom zatem pozwala określić jak organizm funkcjonuje i czy jest sprawny (jak jest "natleniony") i czy odżywia się właściwie (wskaźnik anemii). Po drugie ferrytyna, tudzież jej duża ilość jest wskaźnikiem porcesów złych, takich jak stany zapalne, nowotworowe, "przeładowanie" żelazem oraz w niedokrwistościach hemolitycznych lub aplastycznych."
http://www.stowarzyszenie-razem.org/zdrowie/suplementy-dieta/zelazo-i-ferrytyna-jak-to-sie-je.html

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 16, 2012, 08:45:04 »
Dziękuję Basiu :)
Dziękuję Aqarel :)
Jutro rejestruję się do mojej doktor(gastroenerolog)-zobaczymy na kiedy termin.
Nie wiem jak inne wyniki,bo zostały na oddziale i przez telefon dowiedziałam się o tym niskim,ale jeszcze w normie żelazie.
Myślę o suplementacji,bo dokucza mi dretwienie,drganie powieki.Nadal biorę 3 tab drożdży(wit B).

Robię mieszanki herbatkowe z brzozą,kwiatkami jarzębiny,itp,itd.Wszystkie moje zbiory są do wykorzystania,ale dnia nie starcza ;)
Miłej niedzieli  :D
:)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 16, 2012, 11:38:24 »
Tu masz o niedoborach w niedokrwistości, zależności i uzupełnianie braków.
Rejestracja na termedi jest bezpłatna --->http://www.termedia.pl/Niedokrwistosci-niedoborowe-diagnostyka-i-leczenie,8,1211,1,0.html

Offline *Agnieszka*

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 25, 2013, 13:05:11 »
Witam Was :)
 Oswoiłam się z myślą o mojej chorobie.Teraz znowu powrócił stan zapalny:ból brzucha,lekkie wzdęcia.Powinnam brać Asamax,ale tego nie robię-jedynie czopki Pentasa stosowałam.
Teraz wracam do mieszanki Ojca Klimuszki-kiedyś sobie ją zrobiłam i trochę zostało,więc dopiję-nie zaszkodzi.
Pilnuję oczywiście aby wypróżnienia były regularne,pomocna okazała się lnica i Tripala.
Kochani,co radzi nasz doktor przy wzjg?
Dziękuję za Waszą pomoc i rady.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 25, 2013, 13:34:55 »
To napisz na spokojnie, co Tobie wydiagnozowała medycyna i do czego masz się przywyczaić.

Pozdrowienia :-)

Offline mięta

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 02, 2013, 22:33:38 »
Witam.
Poczytaj Agnieszko o grzybicach i leczeniu boraksem  http://www.longevitas.pl/index.php?id=9

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 02, 2013, 23:33:34 »
Ten artykuł jest pełen niescisłości, lepiej się zastanowić, przed zastosowaniem jego pomysłów. Niektóre są rozsądne, niektóre są groźne.
Oplotkowaliśmy go trochę, co prawda pod kątem stawów tutaj:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2120

Pozdrowienia :-)

Offline mięta

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 03, 2013, 08:27:19 »
Zgadzam się z Tobą. Nie można brać wszystkiego dosłownie i stosować. Wypróbowałam na sobie kwas borowy, jest dostępny w aptece. Dawkę wzięłam mniejsza niż minimalna i po wypiciu  pierwszego dnia, po paru godzinach odbiło mi się drożdżami, chociaż nie jadłam pieczywa. Ustało swędzenie skóry, i przestałam się czuć ociężale. Po trzech dniach picia zauważyłam, że mniej sikam. Odstawiłam i ponowię próbę po jakimś czasie,  żeby przekonać się czy inne czynniki nie miały na to wpływu. Trzeba zawsze być ostrożnym wobec takich niekonwencjonalnych metod.

Offline felix znaczy szczęśliwy

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 05, 2013, 18:24:31 »
Jest suplement bardzo obiecujący w chorobach jelit, zapalnych i nie. Jest to seacure. Ostatnio mój znajomy z hameryki zdał mi relacje na tym suplemencie. Nie leczy on choroby jednak w wielkim stopniu ogranicza nieprzyjemne objawy. Jest to fermentowana ryba, dzieki di i tri peptydom dostarcza budulca dla błon układu pokarmowego bez nadmiernego wysiłku w postaci trawienia. Tu jest link do strony głównej http://www.seacure-protein.com/ Jak poczytać opinie, to większość jest bardzo  pozytywnych.

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 05, 2013, 19:41:35 »
A kiszony śledź bałtycki (surströmming) może być? Ostrzegam, pies po tym zwymiotował ( strasznie słone , ale tak "pięknie" pachnie,że jeden z psów się nie oparł) ale mój chłopak to lubi :D
I am back to save the universe

imiriam

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 05, 2013, 20:52:43 »
na zapalenie jelita śledź? Pierwsze słyszę... powiedz coś szerzej :)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 05, 2013, 22:47:23 »
Może to i lepiej dla psiaka, że zwymiotował.
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/baltyckie-ryby-moga-cie-zabic_354276.html
Ja się ryb boję. Są kraje w Europie, gdzie zabrania się jeść ryby kobietom ciężarnym ze względu na ich skażenie mogące zaowocować uszkodzeniem płodu. O tych zanieczyszczeniach pisze się, że są obecne w tranie.

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 05, 2013, 23:38:22 »
W ogóle nie jem ryb. Surstromminga kiedyś pewnie posmakuję. Nie mogę sobie wyobrazić jak ten smród może smakować. Ale rozumiem cię- nie chciałam nawet próbować morskiej kapusty, myśląc, że jest z Bałtyku. Na szczęście Basia "oświeciła" mnie,że listownica jest z Morza Białego. 
I am back to save the universe

Oprara

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 06, 2013, 10:35:11 »
Imbir to moja miłość - wiem że odchodzę lekko od tematu, ale dobrze podkreślono , że jest niemal na wszystko. Zastosowań niezliczona ilość

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 06, 2013, 10:49:36 »
Niejedyna taka roślina, z kuchennych czosnek też niegłupi - a z typowo leczniczych choćby wrotycz i rdestowiec. Trudno wymyślić coś, w czym niewarto wypróbować tych roślin ;)
Różnice, głupcze!