Autor Wątek: Rak prostaty - bez operacji?  (Przeczytany 42414 razy)

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
Odp: Rak prostaty - bez operacji?
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:39:57 »
czy dotyczy to także kwaśnego mleka /

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 23, 2012, 23:57:16 »
czy dotyczy to także kwaśnego mleka /

Kwaśne mleko to właśnie wytrącona kazeina z kwasem mlekowym i bakteriami, które to akurat zrobiły, trochę tłuszczu i chyba resztki cukrów mlekowych. Pijąc słodkie mleko tą operację wykonują chyba głównie kwasy żołądkowe i inne enzymy. Jeśli enzymy trawienne nie radzą sobie z kazeiną, to chyba ona powinna iść do odchodów. Akurat Ty znasz się na tych sprawach lepiej z powodów zawodowych.

U mnie tak jest pierwszego dnia ostrego picia prawdziwego mleka, ale już po dwóch dniach sytuacja się stabilizuje i zużycie papieru toaletowego wraca do normy. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić zdrowe kiszki obkitowane klejem do tapet. To prawie jak kamienie kałowe u Tombaka.

Pozdrowienia :-)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 24, 2012, 06:42:22 »
od siebie dodam że wyodrebniona kazeina potrzebuje sporo czasu aby sie strawic w naszym organiźmie. Coć czasem takie wolne uwalnianie nie jest do końca złe( mam na mysli procesy regeneracyjne np. po długotrwałym treningu siłowym) . Zauważyłem tez ze ludzie naduzywający mleka maja problemy skórne i wiem ze ta informacja nie jest żadną nowością na tym forum... Osobiscie wolę uzywac białka serwatkowego , którego wartość jest o niebo wyższa i znajduje zastosowanie w wielu chorobach ( np. chora wątroba). Jeśłi mleko to tylko prawdziwe i w niewielkiej ilości. Efekt duzego zuzycia papieru toaletowego dotyczy osób które spozywaja mało przetworów mlecznych i nagle zafundują sobie 0,5 litra mleka dla zdrowia , taka sama sytuacja ma się z oddawaniem moczu przez poczatkowych amatorów ziół  :)

Pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:52:59 »
U mnie to występuje po dawce ponad litr ciepłego mleka prosto od krowy dziennie.
Ale - czego się nie robi dla przyjemności :-))))

Pozdrowienia :-)