Autor Wątek: Krople uspokajające  (Przeczytany 193 razy)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Krople uspokajające
« dnia: Listopada 04, 2024, 13:17:02 »
Ktoś polecił mi krople Rescura jako doraźny środek uspokajający przy takim ogólnym roztrzęsieniu na skutek silnego stresu. Szukałam czegoś, co pomoże na stres i drżenie rąk, ale bez wpływu na koncentrację i bez działania usypiającego. Krople niestety są dość drogie i nie jestem szczególnie przekonana.
Skład: wodne ekstrakty roślinne: Helianthemum nummularium, Clemantis vitalba, Impatiens glandulifera, Prunus cersaifera, Ornithogalum umbellatum + woda i gliceryna.

Co sądzicie o tym składzie? Faktycznie można się po tym spodziewać jakichś rewelacji czy szkoda kasy?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Krople uspokajające
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2024, 20:52:41 »
To jest tak na prawdę mutacja kropli Bacha, czyli coś w rodzaju homeopatii inaczej.
Formalnie to nie ma prawa działać, ale może.
W normalnych warunkach śniedek działa nieco podobnie do konwalii, czyli mieszanka może mieć sens. Zostaje pytanie o dawkę.

Pozdrowienia :-)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Odp: Krople uspokajające
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 07, 2024, 19:16:23 »
Och, to nie miałam pojęcia, że to homeopatia. Wydawały mi się te krople podejrzane ze względu na cenę, jednak zioła w składzie były mi całkiem obce, więc pomyślałam, że podpytam. O kroplach Bacha nie słyszałam, ale jeśli są to ilości homeopatyczne, to dam sobie spokój. Dziękuję za informację :)