A z którego konkretnie korzystasz? Bo ja pytałam ChatGPT-4. Jest spora różnica pomiędzy różnymi modelami, ale też trzeba odpowiednio zadawać pytania i wyciągać informacje. Trzeba również weryfikować odpowiedzi, bo AI często zmyśla albo odpowiada tendencyjnie.
A jeszcze odnośnie mleka migdałowego, to chyba był najgorszy wybór, bo to sklepowe jest produkowane z nieobranych migdałów, a ich skórki zawierają garbniki i jak posmakowałam samego mleka, to właśnie wyczułam ich gorzkawo-cierpki smak.
Kiedyś zrobiłam sobie mleko z obranych, młodych migdałów i było naprawdę pyszne, ale niestety samodzielna produkcja takiego mleka jest mocno uciążliwa. Nie da się go zrobić na zapas, bo szybko się psuje. No i trzeba mieć odpowiednie migdały, takie młodziutkie, z których ta skórka częściowo schodzi nawet bez moczenia. Tylko takie nie mają silnego aromatu i bardzo delikatny smak, ale ciężko je dostać