Autor Wątek: Temat dla kobiet podkład  (Przeczytany 388 razy)

Offline sylvana0

• Nowy
  • *
Temat dla kobiet podkład
« dnia: Października 13, 2024, 13:57:54 »
A ja tak zaskakująco trochę inny temat, ale związk jakiś ma;)
Kobietki czy używacie podkładu? Zwracacie uwagę na skład? Macie jakiś swój ulubieniec  o świetnym naturalnym składzie?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Temat dla kobiet podkład
« Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2024, 16:56:14 »
Ale do czego podkład? Pod makijaż?

Pozdrowienia :-)

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2024, 22:17:57 »
Wieść gminna niesie że na podkład to tatar albo tłusty rosół ;-)
:-)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 26, 2024, 13:36:06 »
Skoro pytanie skierowane do kobiet, to zapewne chodzi o makijaż.
Osobiście nie używam, bo to uciążliwe zarówno do nakładania, jak i późniejszego zmywania. Zwłaszcza, że i tak trzeba na to użyć różnych odcieni pudru, bo aby twarz nie wyglądała jak płaska maska, trzeba ją nieco wymodelować i niektóre miejsca przyciemnić, a inne rozświetlić. Zajmuje to wszystko mnóstwo czasu :(
Natomiast faktycznie przydałby mi się jakiś puder wyrównujący koloryt skóry, zakrywający częściowo jakieś niedoskonałości, aby po prostu schludniej wyglądać, gdy np. muszę pójść do jakiegoś urzędu czy lekarza, bo człowiek jest często oceniany po wyglądzie, zwłaszcza kobieta. Niestety, wszystkie pudry wysuszają, a ja mam bardzo suchą cerę :( Nie wiem, czy istnieje jakiś o właściwościach nawilżających...

Offline agnieszka

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Października 28, 2024, 21:20:07 »
Podkład, którego używam od wielu lat i bardzo mi przypasował to Clinique Moisture Surge kolor: universal light.
Tubka spokojnie mi starczy do 6 m-cy, a używam co dzień, także wydatek 120 zł można przełknąć przy tej wydajności. Sprawdza się na suchej skórze.