General Category > Rozmowy towarzyskie zielarzy

Temat dla kobiet podkład

(1/1)

sylvana0:
A ja tak zaskakująco trochę inny temat, ale związk jakiś ma;)
Kobietki czy używacie podkładu? Zwracacie uwagę na skład? Macie jakiś swój ulubieniec  o świetnym naturalnym składzie?

Basia:
Ale do czego podkład? Pod makijaż?

Pozdrowienia :-)

adampupka:
Wieść gminna niesie że na podkład to tatar albo tłusty rosół ;-)

qwerta:
Skoro pytanie skierowane do kobiet, to zapewne chodzi o makijaż.
Osobiście nie używam, bo to uciążliwe zarówno do nakładania, jak i późniejszego zmywania. Zwłaszcza, że i tak trzeba na to użyć różnych odcieni pudru, bo aby twarz nie wyglądała jak płaska maska, trzeba ją nieco wymodelować i niektóre miejsca przyciemnić, a inne rozświetlić. Zajmuje to wszystko mnóstwo czasu :(
Natomiast faktycznie przydałby mi się jakiś puder wyrównujący koloryt skóry, zakrywający częściowo jakieś niedoskonałości, aby po prostu schludniej wyglądać, gdy np. muszę pójść do jakiegoś urzędu czy lekarza, bo człowiek jest często oceniany po wyglądzie, zwłaszcza kobieta. Niestety, wszystkie pudry wysuszają, a ja mam bardzo suchą cerę :( Nie wiem, czy istnieje jakiś o właściwościach nawilżających...

agnieszka:
Podkład, którego używam od wielu lat i bardzo mi przypasował to Clinique Moisture Surge kolor: universal light.
Tubka spokojnie mi starczy do 6 m-cy, a używam co dzień, także wydatek 120 zł można przełknąć przy tej wydajności. Sprawdza się na suchej skórze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej