General Category > Rozmowy towarzyskie zielarzy
Czemu od lat to jest temat tabu co sie na tym swiecie dzieje?
schorowany_89:
https://www.youtube.com/watch?v=YuoRwKZzu5M
Pragmatyk:
Fajnie byłoby, gdybyś napisał coś w temacie - sam link mnie nie zachęca do dyskusji, bo nie mam czasu na wchodzenie pod każdy, nie wiedząc co tam znajdę! Forum przeglądam na kompie zabytkowym, na którym youtube blokuje funkcjonalność.
schorowany_89:
O tym jest film ze rodzice potrafia sprzedawac swoje dzieci mafiom bioracym je na organy. I ze rzad i ogolnie ludzie o tym wiedza ale do mediow nic przez lata nie wychodzilo. Kiedys za mlodych lat kolega mi cos o tym probowal mowic ale przerastalo to moja wyobraznie i nie koncentrowalem sie - myslalem ze wymysla jakies bajki. Mowil cos o podziale ludzi na kasty ze te wyzsze traktuja te nisze "jak swinie" ktore mozna wykorzystac i np sklonic matke do "biznesu". Wazne jest miec normalna rodzine.
Wynika z tego wszystkiego ze ludzie powszechnie mowia o takich rzeczach i wiedza, tylko oficjalnie na swiecie jest wszystko pieknie i "najwieksi bandyci" to np hodowcy marihuany.
Pragmatyk:
Hmm, a zbrodnią jest podrabianie euro ;-)
Szczerze mówiąc to o czym piszesz dla mnie jest abstrakcją i dziś. Kiedyś obiło mi się o uszy, że na Ukrainie znikają ludzie... których wybrano ze względu na zgodność biorcy i dawcy... ale w tym szaleństwie jakie nas otacza (np. protesty nauczycieli na skutek zbyt małego obcięcia ilości lektur obowiązkowych itp.) jest metoda, aby właśnie w tym kierunku świat podążał...
Luu:
Jest taka autorka thrillerów tzw.medycznych, Tess Gerritsen. W swojej książce pt. "Dawca" porusza właśnie ten temat. Książka średnia, ale wątek daje do myślenia. I trochę tłumaczy co się dzieje w "wyższych sferach"...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej