Autor Wątek: Jak aktywowac uklad RAA, polepszyc krazenie, podwyzszyc  (Przeczytany 1696 razy)

Offline schorowany_89

• Nowy
  • *
Odp: Jak aktywowac uklad RAA, polepszyc krazenie, podwyzszyc
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 26, 2024, 21:23:38 »
O ile jest zdrowy organizm to bedzie wydzielal odpowiednio aldosteron. A co ja mam zrobic jak lekarze mnie lekcewaza iz gory uwazaja ze mi sie wydaje Nie przepisza mi cortineffu, dlatego myslalem kiedys o lukrecji ale ona rzeczywiscie nie dziala jak trzeba. Z tego braku wspolpracy lekarza z pacjentem ludzie szukaja w necie jak sie leczyc.., i musza szukac innych sposobow,

Offline schorowany_89

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 26, 2024, 21:28:19 »
Moja historia w skrocie:
Juz w 2010r mialem przewlekle zmeczenie. Pozniej w 2015 czulem ze serce bije co kilka sekund, slabo i czulem ze moge zemdlec. Wezwalem pogotowie ktore smialo mi sie prosto w twarz i chcialo dac cos "na uspokojenie" zeby mi calkiem stanelo... poszli a ja bedac zestresowanym zachowaniem pogotowia (bo to zawsze stresujace jak wchodza z hukiem do mieszkania) poczulem sie lepiej - bo widocznie hormony poszly w gore ktorych moze mam niedobor. Pozniej ciaglke sie czulem na granicy wytrzytmalosci fizycznej, tak slabo a jednoczesnie lekarze mnie wystawiali za drzwi mowiac ze mam np depresje czy nerwice hipochondrie, lub nawet schizofrenie, rozne stawiali "diagnozy". Zauwazylem ze jedzenie, docukrzanie i nawadnianie pomaga. Tego sie trzymam i tak radze sobie do dzisiaj obserwujac co mi pomaga. Czyli cos jest z metabolizmem, nie jest to cukrzyca bocukier zamiast mi sie podnosic to spada i mam tez slabe cisnienie. Tak to wyglada jakby krwi bylo malo objetosciowo. Zyly mam zapadniete cienkie ze nie da sie wbic i trzeba w dlon. Ostatnio nawet na dloniach nie widac. Wyniki krwi mam dobre ale wyglada to troche jak co powiazanegoz anemia. Nie typowo anemia tylko objetosc krwi tzn jej nawodnienie male. Tylko ze ja nie jestem odwodniony... A takiej choroby nie ma w glowach lekarzy i ja tez nie wiem co to. Mialem owrzodzenie na nodze, rane ale juz wyleczona. Obecnie nie chodze prawie.

Niedawno jeszcze chodzilem po dworze z 2 kulami a teraz ledwo toczę sie do okna tak mi sie w glowie kreci i cialo jest takie lekkie i nogi z waty caly czas. A za oknem wszystjko rozmyte.. krajobraz.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2024, 08:54:27 »
Moja historia w skrocie:
Juz w 2010r mialem przewlekle zmeczenie. Pozniej w 2015 czulem ze serce bije co kilka sekund, slabo i czulem ze moge zemdlec. Wezwalem pogotowie ktore smialo mi sie prosto w twarz i chcialo dac cos "na uspokojenie" zeby mi calkiem stanelo... poszli a ja bedac zestresowanym zachowaniem pogotowia (bo to zawsze stresujace jak wchodza z hukiem do mieszkania) poczulem sie lepiej - bo widocznie hormony poszly w gore ktorych moze mam niedobor. Pozniej ciaglke sie czulem na granicy wytrzytmalosci fizycznej, tak slabo a jednoczesnie lekarze mnie wystawiali za drzwi mowiac ze mam np depresje czy nerwice hipochondrie, lub nawet schizofrenie, rozne stawiali "diagnozy". Zauwazylem ze jedzenie, docukrzanie i nawadnianie pomaga. Tego sie trzymam i tak radze sobie do dzisiaj obserwujac co mi pomaga. Czyli cos jest z metabolizmem, nie jest to cukrzyca bocukier zamiast mi sie podnosic to spada i mam tez slabe cisnienie. Tak to wyglada jakby krwi bylo malo objetosciowo. Zyly mam zapadniete cienkie ze nie da sie wbic i trzeba w dlon. Ostatnio nawet na dloniach nie widac. Wyniki krwi mam dobre ale wyglada to troche jak co powiazanegoz anemia. Nie typowo anemia tylko objetosc krwi tzn jej nawodnienie male. Tylko ze ja nie jestem odwodniony... A takiej choroby nie ma w glowach lekarzy i ja tez nie wiem co to. Mialem owrzodzenie na nodze, rane ale juz wyleczona. Obecnie nie chodze prawie.

Niedawno jeszcze chodzilem po dworze z 2 kulami a teraz ledwo toczę sie do okna tak mi sie w glowie kreci i cialo jest takie lekkie i nogi z waty caly czas. A za oknem wszystjko rozmyte.. krajobraz.

Przeczytaj to co ty napisałeś, a później  przeczytaj to: https://hyperreal.info/talk/oliwka-europejska-olea-europaea-l-t62579.html -  to jest a'propos tego co napisałem wcześniej - Ty masz problem z produkcją energii, a nie z za małą objętością krwi. Chcesz mieć więcej aldosteronu - zadziałaj na swoje nadnercza: https://rozanski.li/2810/catalpa-jako-naturalna-alternatywa-dla-hormonw-sterydowych-kory-nadnerczy-i-niesterydowych-lekw-przeciwzapalnych/ - np. tym: https://www.magicznyogrod.pl/catalpa_nalewka_11.html .  Wg mnie powinieneś zacząć od pobudzania produkcji energii - chociaż jedno z drugim nie jest w sprzeczności - można i to i to.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2024, 12:58:40 wysłana przez leo »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 27, 2024, 11:37:38 »
Moja historia w skrocie: [...]

Hmm, trochę długo trwa twoja niedyspozycja i troche za daleko zaszła... ale polecam do spróbowania "chagę" - błyskoporek podkorowy z brzozy. W Twoim przypadku dwie łyżeczki na szklankę wody. Efekt będzie widoczny albo od razu, albo wcale (tego jeszcze nie obserwowałem :-) Oczywiście nie radzę się opierać tylko na tym, ale to będzie taki katalizator zmian na lepsze.

Oliwki, nawet te z "kropkowanego owada", z migdałami robią też efekt przy systematycznym podjadaniu (trzy rano i trzy wieczorem). Mi pomagają trzymać wagę i chęć podjadania w ryzach :-)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 27, 2024, 15:17:59 »
Jakbyś chciał testować chagę, to przeczytaj: https://rozanski.ch/forum/index.php?topic=8143.msg94486#msg94486 (ten i następne posty), żebyś nie kupił takiego badziewia, jak ja kupiłam, bo nie miałam pojęcia, na co zwracać uwagę :( W każdym razie nie wiem, czy to wina właśnie słabej jakości surowca, ale mi chaga nic nie pomogła, a nawet wydawała się szkodzić.
Liście oliwki zresztą też mi nie dodały żadnej energii, a właśnie jej brak oraz przewlekłe zmęczenie, to moje główne problemy. Żyły akurat mam na wierzchu (pomimo niskiego ciśnienia), tyle że strasznie pękające :P

BTW, na Facebooku jest grupa skupiająca osoby z przewlekłym zmęczeniem: https://www.facebook.com/groups/258771904515221. Mi częściowo pomogła flunaryzyna (m.in. poprawia przepływ krwi w naczyniach obwodowych) i widziałam tam kilka postów, gdzie ludzie pisali o podobnych lekach, działających na tej samej zasadzie, mających podobne właściwości (np. Nimotop), po których też poczuli się lepiej. Może to jakiś trop?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2024, 15:31:10 wysłana przez qwerta »

Offline schorowany_89

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 28, 2024, 12:35:58 »
Sprawdze co piszecie.
A odnosnie chagi , to ona obniza cukier a hipoglikemie to juz mam.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 28, 2024, 17:45:21 »
[...]
A odnosnie chagi , to ona obniza cukier a hipoglikemie to juz mam.

Obniżanie cukru było badane z użyciem alkoholowych wyciągów z chagi! Obserwacja działania to podstawa wszelkiego stosowania środków naturalnych, więc niezależnie od stanu wiedzy, warto :-)