General Category > Rozmowy towarzyskie zielarzy

Wybór telefonu dla seniorki po udarze

<< < (2/2)

DamianD:
Dlatego radziłbym spróbować smartfona z taką nakładką (tam jest właśnie kilka dużych przycisków tylko), wiesz w ramach testu ty możesz sprawdzić, czy jest duża szansa pomyłki, czy nie. A jeśli uznasz, że jest w porządku to można jej podarować (raczej będzie lepszy od normalnego smartfona) i się okaże co dalej.

qwerta:

--- Cytat: DamianD w Lutego 28, 2024, 11:04:33 ---(...)w ramach testu ty możesz sprawdzić, czy jest duża szansa pomyłki, czy nie.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie nie wiem, jak tu zasymulować trzęsące się dłonie. Chyba będę musiała potrzymać jakiś wielki ciężar, żeby mi się po tym trzęsły :P Ale przetestuję

Basia:
Kiedyś na babci testowaliśmy telefon klawiszowym który nawet miał pamięć numerów.
Jeśli to był numer jednocyfrowy, a nad telefonem wisiała lista, to jakoś szło. Od 10 w górę nie dawało rady wycisnąć prawidłowego numeru, najczęściej w końcu babcia dzwoniła, ale nie do osoby, o której myślała. Skończyło się na kręciole i zeszycie przy łóżku a klawiszowec z pamięcią i listą na korytarzu..

Moja propozycja: rozważyć jednak kręcioła z listą numerów nad kręciołem do dzwonienia, a duży smartfon jako narzędzie rehabilitacji ruchowej. Ręczne wpisywanie numerów ułatwia ich zapamiętywanie, co może być plusem.

Pozdrowienia :-)

qwerta:
OK, w takim razie rozważymy jednak też opcję z tym kręconym telefonem. Zapytam, czy mają tam linię telefoniczną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej