Autor Wątek: Witania - nalewka czy intrakt ?  (Przeczytany 2696 razy)

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Odp: Witania - nalewka czy intrakt ?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 16, 2023, 00:35:13 »
W wątku zarzucałem brak rzetelnej informacji na temat stężenia alkoholu do zalewania świeżego surowca a dostałem po łapkach że nie odróżniam owocu od nasienia.

Mnie się wydaje, że problem leży właśnie w tym, że "zarzucałeś", "wykładałeś" i w końcu dostałeś po łapkach za to co Ci się należało :-) Mnie się nie należało, bo odpowiedź na pytanie wyczerpałem. Była ona rzetelna, na ile to możliwe. Gdybyś po prostu ją uzupełnił, poszerzył wszyscy byliby Ci dozgonnie wdzięczni, a tak wyszedłeś na marudę ;-)

Ten uśmieszek na końcu zdania nie oznacza, że złośliwie śmieję się z Ciebie, a tylko, że żartuję przyjaźnie, mimo wszystko. Dobrze, że ktoś miał akurat czas i poświęcił go na wzbogacenie forum.

Pozdrawiam

Ps. Że bywam skłonny do "ruszenia krwi w żyłach" nie zaprzeczę, ani nie potwierdzę z wrodzonej skromności, ale to nie był ten przypadek.

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 16, 2023, 14:31:05 »

Praktyka czyni mistrza Aniu. Przyznaję się, że tylko przelotem sprawdzałem forum i na tak krótkie pytanie miałem czas odpowiedzieć. Nie zakładaj proszę, że celowo ograniczyłem odpowiedź ściśle do kwestii o którą pytałaś.

Pozdrawiam

Ależ ja nie mam Ci za złe lakonicznej odpowiedzi! Mnie w zupełności wystarczyła i bardzo za nią dziękuję! Co prawda dałam ciała z procentami, ale w przyszłym roku się poprawię :)

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 16, 2023, 20:32:32 »
Uff, to mi ulżyło - dzięki za odpowiedź.

Myślę, że nie warto się zniechęcać do pisania na forum - dzięki temu ono żyje.
Warto też podejść do tego z założeniem, że nie ma tu wrogów, przeciwników, koterii, obozów, kółek wzajemnej adoracji. Wszyscy się czegoś tu uczymy, każdy może wzbogacić forum, czy choćby pojedynczy wątek.

Przyjemniej spędzać czas w przyjaznym acz merytorycznym środowisku!
Nie da się uniknąć w tak dużym środowisku niepotrzebnych animozji, ważne aby były one pomijalnym marginesem, czego Wszystkim życzę w ten deszczowy, choć piękny czwartek :-)

Offline Tomisław111

• Smakosz starki, smakosz skoncentrowanego wina - winiaku, nalewki na spirytusie żytnim(!),własna winniczka, obecnie nalewki ziołowe
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 16, 2023, 23:09:46 »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 17, 2023, 22:06:05 »
Jeśli pisząc "pies" masz na myśli siebie, to chyba naprawdę siebie nie doceniasz.
Jeśli masz na myśli mnie, to kłóci się to z wstępem Twojego wpisu - brak konsekwencji.
Myślę, że przysłowie nieadekwatne do sytuacji, zupełnie, bo nie na tym polega nasza obecność tu.

Szanujmy się i będzie ok.

Pozdrawiam

Offline Tomisław111

• Smakosz starki, smakosz skoncentrowanego wina - winiaku, nalewki na spirytusie żytnim(!),własna winniczka, obecnie nalewki ziołowe
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 18, 2023, 23:34:03 »
@Pragmatyk
Pisz jasno i zrozumiale a nie zdawkowo. Podawaj źródło informacji.
PS
Bo ja Cię n...lubię (Sanath)
Pzdr
PSS
Poprawiłem skoro Cię razi
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2023, 20:45:03 wysłana przez Tomisław111 »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 19, 2023, 21:55:33 »
@Pragmatyk
Pisz jasno i zrozumiale a nie zdawkowo podawaj źródło informacji.
PS
Bo ja Cię n......lubię (Sanath)
Pzdr

Tomisaw111 używaj znaków interpunkcyjnych, tam gdzie trzeba, bo Twój wpis jest niezrozumiały.
Jeśli coś piszę, to raczej nie podaję źródła - możesz przyjąć, że jest nim moje doświadczenie, albo nie uwzględniać informacji.

Ps. Fruwa mi to - dziś nie mam humoru

Pozdrawiam

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 20, 2023, 08:25:30 »
Przeglądając wątek - przez chwilę było nawet merytorycznie, później zrobiło się "niezupełnie na temat", a w tym momencie zostało już tylko "zupełnie nie na temat" - zgodnie z tradycją :) . Proponuję jednak wrócić do merytoryczności. Brak kontynuacji wątku też byłby dobrym rozwiązaniem :) .