Witam!
Chciałabym zastosować terapię przeciw owsikom, które mnie męczą od bardzo długiego czasu. Kupiłam Vermox i zamierzam zastosować 1 tabl i po 2 tygodniach następną tabletkę. W ulotce pisze, że tabletki należy przyjmować popijając wodą, najlepiej wieczorem. Ale czy trzeba zastosować jakiś środek przeczyszczający i ile godzin po zażyciu tabletki? Mam sól gorzką, chyba że polecacie inny środek przeczyszczający?
Chciałam dodatkowo przeprowadzić kurację oczyszczającą przy pomocy miodu gruszkowo–ziołowego według przepisu św. Hildegardy, który już zrobiłam, chciałabym go zastosować po przyjęciu pierwszej tabletki Vermox, ale tak się zastanawiam, czy to dobry pomysł, bo tam jest miód.
„Składniki:
• 1.5 kg obranych gruszek (ekologicznych)
• 8 łyżek miodu (z polskiej pasieki ekologiczny)
100g mieszanki ziołowej złożonej z 35 g korzenia wszewłogi górskiej, 28g korzenia galgantu, 22 g korzenia lukrecji, 15 g cząbru ogrodowego
Mus gruszkowy z wszewłogą według przepisu św. Hildegardy, który określała ona „lekiem cenniejszym od złota”. Uwalnia on przewód pokarmowy z niestrawionych resztek pokarmowych, grzybów i pleśni, patogennej flory jelitowej i produkowanych przez nią toksyn. Wspomaga leczenie nadżerek żołądka i dwunastnicy i walkę z Helicobacter pylori.