General Category > Rozmowy towarzyskie zielarzy

Opieka medyczna w Irlandii, wypadek, jak pomóc?

<< < (2/3) > >>

Basia:
Służba zdrowia w wielu "lepszych" krajach to katastrofa, może lepiej odmalowana, niż u nas, ale lepiej tam nie chorować, bo się można zdziwić.
Podstawowym lekiem na wszystko w wielu krajach jest paracetamol. No, chyba, że ma się jakąś rzadką chorobę i udało się zrobić skuteczną zrzutkę na zapłatę za terapię.

Moja rada: mumijo 0,2g tabletki pod język 3 x dziennie między posiłkami. Można rozpuścić w wodzie i wypić. Może tam znajdzie się jakiś etniczny sklep kirgiski lub z tamtych klimatów, bo pewnie źródła rosyjskie są przyhamowane. Dodatkowo i nalewka z arniki. Można dać coś z dziurawca i waleriany.

Pozdrowienia :-)

qwerta:
Dziękuję :)
No a nalewki to raczej w szpitalu nie może brać, to chyba, że jakoś później. Teraz jest przecież na morfinie cały czas i nie wiem czy jeszcze jakieś leki mu tam dają, no ale raczej alkohol nie jest wskazany.
Ogólnie co do tych adaptogenów, to też nie wiem, czy można je mieszać z lekami szpitalnymi? Możliwe, że jeszcze będzie miał jakąś operację czy coś, więc na razie chyba nie można ryzykować z żadnymi silniejszymi środkami.
A dieta z dużą ilością kolagenu chyba też powinna być pomocna?

Pragmatyk:
Na kości i uszkodzenia żywokostu już można ukopać a znajdzie się też skrzyp na szybszą regenerację. Nie zapomnieć o wit B1.

leo:

--- Cytat: qwerta w Września 20, 2023, 21:22:52 ---Dziękuję :)
No a nalewki to raczej w szpitalu nie może brać, to chyba, że jakoś później. Teraz jest przecież na morfinie cały czas i nie wiem czy jeszcze jakieś leki mu tam dają, no ale raczej alkohol nie jest wskazany.
Ogólnie co do tych adaptogenów, to też nie wiem, czy można je mieszać z lekami szpitalnymi? Możliwe, że jeszcze będzie miał jakąś operację czy coś, więc na razie chyba nie można ryzykować z żadnymi silniejszymi środkami.
A dieta z dużą ilością kolagenu chyba też powinna być pomocna?

--- Koniec cytatu ---

Jak chory jest zaopiekowany, to nie ma się co wtrącać. Jak nie jest (z tego co przekazujesz tak wynika) - przekaż informację - to nie są żadne cuda. Masz swoje wątpliwości - to wszystko jest do sprawdzenia - czy są jakieś przeciwwskazania - sprawdź, nie kończ na przypuszczeniach. O adaptogenach - u Doktora.

qwerta:
@leo - no w tej chwili jest na tyle zaopiekowany, że mu tam zrobili jakieś rezonanse, podają morfinę i rzekomo obserwują.
Jednak ta pierwsza doba w izbie przyjęć, to był dramat, jak mąż opowiadał, to jakby o kraju trzeciego świata, a nie o Irlandii.
A ten drugi kolega był aż dwie doby na izbie przyjęć w takim ciężkim stanie i nawet na lek przeciwbólowy musiał bardzo długo czekać

@Pragmatyk - dziękuję :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej