Autor Wątek: Rekonwalescencja po udarze  (Przeczytany 6682 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Rekonwalescencja po udarze
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 23, 2023, 11:47:28 »
Jeśli nie ma wyników USG, czy są zakrzepy, czy nie, to raczej trzymać w górnym zakresie normy, ale nie więcej, żeby człowiek nie zszedł z powodu krwawienia z przewodu pokarmowego, wylewu do mózgu krwotocznego czy coś w tym stylu.

Pozdrowienia :-)

Offline Alinaanna

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 23, 2023, 13:18:00 »
Czyli ten zakres wziąć pod uwagę INR do 1,2 ? Już dość długo bierze miłorząb w tabletkach ok 2.5 miesiąca. Chciałam zrobić mu zmianę na krople- nostrzyk żółty, arnika, ruta; ale padło podejrzenie na te krople (albo na przegorzan), że jest na nie uczulony - swędząca wysypka, czerwone kropki na stopie i dłoni. Musimy sprawdzić, który składnik go ewentualnie uczula. Więc na razie wróciliśmy chwilowo do miłorzębu . Za kilka dni będziemy
 się widzieć i bedę mu coś robić.  Myślę żeby mu zmieszać tą lipę i kurdybanek, o którym pisałaś tu Basiu na niedotlenienie i wspomniałaś też o ziołach krzemionkowych- mam sporo skrzypu i trochę przytulii, może mogłyby być? No i może coś jeszcze by dorzucić na tą krew? Wiązówkę? Myślałam też o barwinku. Nie wiem co jeszcze. Czekają jeszcze też na swoją kolej onętki i widłaki.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2023, 13:20:11 wysłana przez Alinaanna »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 27, 2023, 11:34:08 »
Na razie postaw na arnikę, może na nią nie ma uczulenia? Czasem ruta uczula, arnika znacznie rzadziej.
Zioła krzemionkowe stosujcie, a lipę i kurdybanek z np sokiem z aronii warto stosować spożywczo.

Pozdrowienia :-)