General Category > Sprzedam/ kupię/ oddam i namiary na źródła zakupów
Sadzonki ziół i roślin leczniczych - nadwyżki
Pragmatyk:
Jak w temacie - zostało mi trochę różnych sadzonek przygotowanych na własne potrzeby. Szkoda zmarnować, a wysyłka grozi uszkodzeniem, bo najczęściej są to siewki tegoroczne. Gdyby był ktoś w okolicy i chciał pozyskać, są do wzięcia w okolicach Kamienia Pomorskiego. Chętnie też przygarnę jakieś ziółka, których jeszcze nie mam u siebie :-)
Posiadam nadwyżki: amorfa. miechunka, perukowiec, coleus, krwiściąg, obrzan drobnoowockowy, urzet barwierski, kalisia wonna - złoty wąs, berberys amurski, serdecznik syberyjski, ruta zwyczajna, szczeć pospolita, witania ospała - ashwagandha, pomurnik, dziewanna, prawoślaz.
Bajkalina:
Chętnie przygarnę lub odkupię nadwyżkę roślinek. Niestety na razie nie mogę niczym się odwdzięczyć, bo dopiero zakładam swój ogródeczek.
Pragmatyk:
Zapraszam w takim razie - proszę tylko przed przyjazdem o telefon :-)
Pragmatyk:
I jest jeszcze bazylia święta - kilka niewielkich sadzoneczek z drugiego rzutu. Pierwszy nie wytrzymał w inspekcie nocnych chłodów, w kwietniu. I jeszcze kilka tarczycy... bajkalskiej nomen-omen ;-)
Pragmatyk:
I doszukałem się jeszcze dwóch sadzoneczek trętwianu czterorożnego - wyszły tak jakoś spóźnione :-) Pisałem chyba o nim kiedyś - to jest dopiero ciekawa roślina, pomimo, że też spożywcza, to właściwości prozdrowotne naprawdę imponujące!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej