Autor Wątek: Problemy ze stopami  (Przeczytany 671 razy)

Offline negrotyk

• Nowy
  • *
Problemy ze stopami
« dnia: Maja 26, 2023, 18:20:25 »
Prawdę pisząc wygląda to wręcz na jakąś "epidemię". Zaczęły mnie boleć stopy, trochę jak problem z rozcięgnem podeszwowym, trochę jak z pochewkami ścięgnistymi więc zacząłem na to zwracać uwagę. I widzę mnóstwo ludzi na ulicach, którzy mają problem z chodzeniem. Wśród znajomych w różnym wieku wysyp problemów, jakieś stany zapalne stóp, kolan, biodra...
Kiedyś miałem problem ze stawem kolanowym, taka nietypowa forma chondromalacji, trochę się chrząstka regenerowała, ale suplementy działały lub nie. W pewnym momencie zorientowałem się, że problem leży w tym, że brakuje mi bakterii, które potną ten kolagen. Od tej pory zapomniałem o kolanie. Innymi słowy można to było naprawić dietą. Teraz zastanawiam się, czy to co obserwuję nie jest związane z tym co jemy.
Nasiusiał list do oceanu i rzekł: oto cały ocean jest moim dziełem.

Offline wruszka

• Nowy
  • *
Odp: Problemy ze stopami
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 13, 2023, 11:38:16 »
Zaintrygowałeś mnie tymi "tnącymi" bakteriami ;). Coś więcej na ten temat możesz powiedzieć?

Co do stóp, to też zaczęłam mieć problemy, mogłabym to podpiąć pod "pocovidowe"/ "poszczepionkowe",bo ogólnie organizm zaczął mi się sypać właśnie w tych okolicach czasowych, jednak nie mam pewności, czy to to. Siada lewe kolano i też się z nim bujam od 8 miesięcy, w końcu po USG, które nie wykazało nic, idę na rezonans, który może coś pokaże. Stopa, dla odmiany prawa, ma jakieś boczne nerwobóle, więc chodzenie boso to jak gra w sapera. W stopie czujesz takie ciągnięcie, kłucie, chrupanie?