Autor Wątek: Próba zdiagnozowania problemu-bezsenność i inne.  (Przeczytany 2041 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Próba zdiagnozowania problemu-bezsenność i inne.
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 10, 2023, 20:45:12 »
Jeśli chodzi o fizjologiczne ułożenie całego kręgosłupa, to jestem fanką zawiśnięcia na drążku na nogach. Podwórkowe drabinki lub trzepaki (byle nie miały za grubych rur) się świetnie do tego nadają. Wtedy wszystkie stawy i kręgi się odciążą, z odcinkiem szyjnym włącznie. Tego się nie osiągnie wisząc na rękach, bo wtedy kręgosłup szyjny akurat odciążony nie jest.

Ale nie będę się upierać, że każdy człowiek powinien robić fikołki na swoim trzepaku, nawet, jeśli to może być zdrowe ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 11, 2023, 11:14:37 »
@abcde123 - jest ziółko pasujące do tego wszystkiego co opisujesz - bacopa monnieri (brahmi): https://rozanski.li/153/bacopa-monnieri-w-fitoterapii/

Offline abcde123

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 13, 2023, 09:06:49 »
Witajcie.
Nie chcę zapeszać ale wydaje mi się że osiągnąłem lekki przełom, od 3 dni śpię bez pobudki a rano mi się ciężko zwlec z łóżka. Co się stało? Otóż przypomniałem sobie o starym sposobie jakim jest koloid srebra, co wieczór (od 4 dni) robię takie srebro metodą elektrolizy i piję tego dosłownie dwa łyki resztę stosuję zewnętrznie w miejscach najkrócej mówiąc intymnych. Uważam że to to ma wpływ gdyż nic takiego innego się nie wydarzyło, nie zacząłem stosować niczego innego tylko to. Teraz pytanie, o czym to świadczy? i jak to dalej poprowadzić do końca, zbadać?

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 13, 2023, 10:10:51 »
Witajcie.
Nie chcę zapeszać ale wydaje mi się że osiągnąłem lekki przełom, od 3 dni śpię bez pobudki a rano mi się ciężko zwlec z łóżka. Co się stało? Otóż przypomniałem sobie o starym sposobie jakim jest koloid srebra, co wieczór (od 4 dni) robię takie srebro metodą elektrolizy i piję tego dosłownie dwa łyki resztę stosuję zewnętrznie w miejscach najkrócej mówiąc intymnych. Uważam że to to ma wpływ gdyż nic takiego innego się nie wydarzyło, nie zacząłem stosować niczego innego tylko to. Teraz pytanie, o czym to świadczy? i jak to dalej poprowadzić do końca, zbadać?

Ciekawe. Jak chcesz sprawdzić, czy to to zadziałało - zrób przerwę - jak będzie gorzej - tzn to było to. Pytanie - czy to tylko działanie objawowe - działa tylko jak weźmiesz, czy przyczynowe - zadziała normalizująco i będzie można to odstawić za jakiś czas.
Jak robisz ten koloid - opis/link mile widziany :) .

Offline abcde123

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 13, 2023, 19:11:56 »
na przykład:
https://www.youtube.com/watch?v=fwV1xKjZ_1I
potrzebny zasilacz, rezystor ograniczający prąd, pręty srebrne najczystszej próby, woda demineralizowana