Dzień dobry
Basiu kupiłam te mieszanki cardisanu i siedmiopalecznik błotny, do tego zestaw witamin grupy b i alfa-alfa lucerna.
Magnez biorę od dawna. Więc pije, ale nie regularnie. Alle chciałam napisać co do tego czasu się zmieniło. Zmieniłam lekarza rodzinnego. Opowiedziałam mu swoich objawach wiec tak samo zrobił mi badanie EKG osłuchał i pobadał. Powiedział żeby odwiedzić kardiologa i ortopedę. Te wizyty miałam już załatwione. Do tego czasu stan mój już tak się pogorszył, że już prawa strona ręki i barku była z bólu nie do wytrzymania. Brałam przeciw bólowe, ale nic nie pomagało. W czwartek miałam kardiologa, wiec szłam już z takim bólem, że już do połowy nie umiałam podnieść ręki i z godz na godz tylko już gorzej. W piątek już wcale nie podniosłam ręki. Poszłam znowu do lekarza rodzinnego. Zapisał mi zastrzyki przeciw bólowe na 6 dni. Powiedział, że to może być przeciążone od pracy i moje niskie płytki krwi robią, w tym też zamieszanie. Wiec kłania mi się ortopeda i rehabilitacja. Na dzień dzisiejszy ból jest mniejszy rękę podniosę do połowy, ale boli, a szczególnie ramie, czy bark i idzie w kierunku szyi ku dołowi kręgosłupa. Z powodu tych bólów, które trwały już od paru miesięcy nie umiałam spać na boku, a śpię tylko w takiej pozycji. Przez ostatnie dwa tygodnie spalam j tylko na plecach i bez poduszki, wiec Potrzebowem czasu, by się przyzwyczaić do zaśnięcia. I od dwóch dni zauważyłam coś u siebie dziwnego. Gdy śpię w takiej pozycji czuje, że z moją szyja coś nie tak raczej z oddechem , jakby coś mi tam ściskało i mąż mi powiedział, że tak mocno chrapie i dziwnie. Ja też już się obudzę z tą świadomością i czuje, że nie umiem nawet połknąć śliny. Dlatego zastanawiam się cy to powoduje z tego zastrzyku, czy tez to, co przepisał mi kardiolog bi bloc 2,5 mg. A co u kardiologa? Kardiolog mi zrobił EKG. W porządku. Pobadał. W porządku. Echo serca w porządku coś tam było nie tak, ale powiedział, że mam się nie martwic, bo to nic groźnego. Ale chce bym zrobiła badanie wysiłkowe. Wiec mam na 7 października. To samo powiedział mi ze ta ręka jest przeciążona od pracy bo nie było żadnego urazu czy złamania i widzi tu tez rechabilitacje. Rozumie ze reka musi być na tyle sprawna i bez bolu by robic rehabilitacyjność ? Czy macie jakieś sugestie?
Pozdrawiam cieplutko.