General Category > Nasze przetwory ziołowe i nie tylko

Soki

(1/2) > >>

halina1:
W roku 2022 pierwszy raz zrobiłam sok aroniowo-pigwowy. Używam do tego celu wyciskarki. Sok jest bardzo smaczny.

Adamlas:
Halina1,
pochwal się proszę uprzejmie, jak zakonserwowałaś: wlałaś mu? czy sypnęłaś mu? Chyba nie wygotowałaś mu fito-zalet?

halina1:
Dodałam cukru, zagotowałam i wlałam do butelek. Więc..
Od kilku lat robię mus pigwa+ róża. Ten produkt pakuję posłodzony do słoików, które konserwuję podgrzewając od zawrzenia przez pół godziny.

Adamlas:
Aaaa...myślałem, ze wykorzystałaś pigwę jako źródło konserwującej witaminy C dla aronii i wzmocniłaś jeszcze czymś.  Dziękuję za odpowiedź. Czy wlanie któregoś alkoholu cukrowego nie załatwiło by sprawy tak, żeby uniknąć gotowania, jeśli Twoim priorytetem był smak słodki?

halina1:
Sok jest dla dzieci.
A ty chyba masz smaka na nalewkę:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej