Autor Wątek: Złoty Wąs  (Przeczytany 1293 razy)

Offline Marzenakarol

• Nowy
  • *
Złoty Wąs
« dnia: Kwiecień 19, 2022, 09:23:52 »
Witam czy ma może ktoś do odsprzedania złotego wąsa na nalewkę bardzo proszę z uwagi na cukrzycę pozdrawiam wszystkich. 

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Odp: Złoty Wąs
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2022, 10:12:28 »
Hmm... jesienią oferowałem złotego wąsa z rozłogami, ale nie odpowiedziałaś kiedy poprosiłem o adres do wysyłki! Tymczasem wiosenne rozsadzanie mam za sobą i pozostało tylko kilka młodych sadzonek...

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2022, 11:47:36 »
Ja też byłbym chętny na złotego wąsa, jeżeli ktoś miałby ochotę odsprzedać.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2022, 12:21:28 »
Hmm... jeszcze jest do wzięcia, gdybyś był gdzieś w okolicy! Chętnie też zamienię się na jakieś inne ziółko, którego jeszcze nie mam. Sadzonki złotego wąsa były rozsadzane dwa tygodnie temu - mogłyby w transporcie kurierskim się zniszczyć. Mam też sporo innych sadzonek: pysznogłówkę, mierznicę czarną (szkoda mi było zostawić ją pod glebogryzarkę), szałwię muszkatołową (będzie kwitła w tym roku), miesięcznicę roczną, prawoślaz, czosnek niedźwiedzi (do ukopania), czosnaczek (podobnie -będzie kwitł w tym roku)... i sporo innych.

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2022, 12:32:21 »
Ja jestem ze Świętokrzyskiego, jakby coś. Jeżeli nie będzie za daleko, to chętnie podjadę.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2022, 13:43:44 wysłana przez 404 »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2022, 12:34:33 »
Witam czy ma może ktoś do odsprzedania złotego wąsa na nalewkę bardzo proszę z uwagi na cukrzycę pozdrawiam wszystkich.

Hej, Marzenakarol, dlaczego się nie przypomniałaś? Teraz dotarłem do naszej korespondencji zimowej - wysyłka była wstrzymana z uwagi na możliwość przymrozków, przenieśliśmy ją na wiosnę. Zostawiłem jedną większą roślinę, ale mam tu spore zamieszanie i nie pamiętałem dla kogo :-)
Sporawa roślinka z całkiem ładnym wąsem - szybko powinna uzupełnić brakujące. Podaj w wiadomości prywatnej adres i numer telefonu dla kuriera, bo akurat szykuję kilka innych paczek, więc będę w punkcie nadawczym.

Na adres czekałem od Asiaa i się nie doczekałem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2022, 17:44:34 wysłana przez Pragmatyk »

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2022, 12:37:51 »
Ja jestem ze Świętokrzyskiego, jakby coś. Jeżeli nie będzie za dlatego, to chętnie podjadę.

To chyba tylko gdybyś wybierał się na wypoczynek z doładowaniem jodu - ja jestem z Pomorza Zachodniego. Jeżdżę trochę po Polsce, ale w najbliższych tygodniach tylko okolice Wrocławia mam w planie.

Offline Alinaanna

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2023, 14:52:34 »
Witam . Nie zaczynam nowego wątku, skoro temat ten sam. Poszukuję złotego wąsa. Może ktoś miałby na zbyciu. Chętnie bym kupiła trochę nalewki bo muszę zrobić jakąś miksture na kontuzje i przede wszystkim żywą roślinkę, żeby mi rosła. Będę bardzo wdzięczna za informację, jeśli ktoś ma.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2023, 00:30:02 »
Nalewka wyszła dla potrzebujących, ale będę niedługo rozsadzał złotego wąsa, więc z sadzonką nie ma problemu - a raczej jest dostępna. W najbliższym czasie mogę być zajęty i nocne przymrozki, ale jak się ociepli to sądzę, że da się to jakoś zorganizować...

Offline Alinaanna

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 07, 2023, 18:19:36 »
To super. Bardzo się cieszę. Więc odezwę się jak zrobi się cieplej. A myślałam, że złotego wąsa hoduje się tylko w doniczce.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 07, 2023, 23:30:22 »
Uprawa raczej tylko w doniczce, ale drogę u kuriera w ogrzewanym boksie?
Nie wpadłbym na to ;-)