Autor Wątek: Nerwica, stres  (Przeczytany 1359 razy)

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
Nerwica, stres
« dnia: Marzec 13, 2022, 21:35:07 »
Mam problem z ktorym zwracam sie do Was.
Dotyczy to mojej corki. Jest szalenie znerwicowana - problemy rodzinne, stres w pracy,
Wydaje mi sie, ze wpada w depresje. Naklaniam ja do pomagania sobie ziolami.
W chwili obecjej zazywa lek majacy w swym skladzie dziurawiec, kozlek lekarski i passiflore.
Wyszukalam ziola, ktore sa stosowane w depresji, stresie.

Arcydzięgiel
Chmiel
Dziurawiec
Lawenda
Melisa
Męczennica cielista
Werbena
Safran

Chcialabym przygotowac zestaw na herbatke, ktora moglaby pic w ciagu dnia.
Czy pomozecie mi skomponowac taka herbatke uspakajajaca ?
Ma duze problemy ze snem. Sypia 2-3 godziny w nocy. Ostatnio nie spala 2 noce.
Martwie sie o nia. Lekow farmaceutycznych sama nie chce brac, isc do lekarza nie chce.
Co moge robic ? jak jej pomoc ? za kazda porade bede wdzieczna.

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
Odp: Nerwica, stres
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2022, 07:51:42 »
Łatwiejsze w użyciu, bo w formie tabletek lub kapsułek i też ziołowe:
Depresanum
Deprim
Aschwaganda
Depribon
i wiele innych.l, stosowanych na zmianę.

Jak ja miałam takie jazdy, to wieczorem ratowałam się nalewką z glistnika, żeby zasnąć, a rano cytryńcem chińskim, żeby móc funkcjonować. Nie miałam siły na robienie herbatkę...
I tak skończyło się rzucenie pracy i dłuższym odpoczynkiem od codziennej rutyny.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2022, 08:47:32 »
Poczytaj o mikroelemencie co się nazywa lit: https://www.facebook.com/zdrowiezroslin/photos/a.758882934209248/861305597300314/?type=3  - wcześniej ten tekst był na vrota.pl , ale strona już nie działa, zachowało się to.
Suplementem jest orotan litu 5mg. Jak próbowałem tego - w pracy dzień po dniu miałem kocioł, na koniec zmiany już do niczego więcej się nie nadawałem. Po zastosowaniu litu - z dnia na dzień zacząłem z pracą się wyrabiać na spokojnie w 8h i jeszcze zostawało sił na coś ciekawszego po pracy - wg mnie warto spróbować. Tym bardziej, ze wg tego opisu może być związek przyczynowy między niedoborami litu, a depresją.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2022, 09:46:12 »
Polecam nalewkę z korzenia hortensji naszego Admina.

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2022, 14:05:27 »

Dziekuje za natychmiastowa pomoc. Porozmawiam z corka, ustalimy co bedzie jej bardziej odpowiadac,
ziola w herbatkach, nalewkach czy jak proponuje kuneg - tabletki.
Dla mnie wazne, by w miare predko stan zdrowia corki sie poprawil, bo poprostu - boje sie o nia.
Wiadomosci na temat litu sa rzeczywiscie bardzo budujace, i tak jak jest zaznaczone -
[...] BYĆ MOŻE URATUJESZ KOMUŚ ŻYCIE.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2022, 07:10:19 »
Poczytaj o mikroelemencie co się nazywa lit: https://www.facebook.com/zdrowiezroslin/photos/a.758882934209248/861305597300314/?type=3  - wcześniej ten tekst był na vrota.pl , ale strona już nie działa, zachowało się to.
Suplementem jest orotan litu 5mg. Jak próbowałem tego - w pracy dzień po dniu miałem kocioł, na koniec zmiany już do niczego więcej się nie nadawałem. Po zastosowaniu litu - z dnia na dzień zacząłem z pracą się wyrabiać na spokojnie w 8h i jeszcze zostawało sił na coś ciekawszego po pracy - wg mnie warto spróbować. Tym bardziej, ze wg tego opisu może być związek przyczynowy między niedoborami litu, a depresją.

Ostatnio spróbował tego człowiek chyba z depresją - od dawna nie był zdolny do jakiegokolwiek działania, nic mu się nie chciało - bez mała nawet ruszyć palcem w bucie. Dostał 5mg litu + 5mg boru. Ożył od razu, zaraz następnego dnia.

Offline goewa

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 16, 2022, 11:52:34 »
warto też wzmocnić nadnercza, poczytaj o adrenal coctail (po angielsku)