Autor Wątek: Mieszanka problemów  (Przeczytany 6676 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Mieszanka problemów
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 10, 2021, 11:31:17 »
Witaminy B są konieczne w leczeniu neurologicznym, leo ma rację.

Po rezonansie musisz się zastanowić nad ewentualną gimnastyką, by wzmacniać mięśnie w odciążeniu.
A mysz przełóż na lewą stronę klawiatury.
Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2021, 14:28:37 wysłana przez Basia »

Offline Asiaa

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 11, 2021, 16:17:38 »
Dziękuję Wam za odpowiedź. Pozdrawiam.

Offline Asiaa

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: Września 23, 2021, 23:09:03 »
Został mi polip na endometrium. Zrobiłam drugą cytologię. Czekam na wyniki. Pierwsza była ok. Basiu pisałaś, że można coś z tym zrobić.
Chyba to są problemy hormonalne przy wcześniejszej menopauzie. Czy ktoś wie coś o tabletkach "lukol" firmy himalaya?
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2021, 11:25:01 wysłana przez Asiaa »

Offline Asiaa

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: Października 06, 2021, 00:55:23 »
No chyba już straciliście do mnie cierpliwość . Eh .. byłam u kardiologa - robił USG . Wszystko w porządku nic nie widzi złego. Neurolog raczej wyeliminował zanikowe boczne. Kazał iść w początki Sjorgena jak Tato. Ale Ana screen ma podwyższone mało Ana 3- nic nie wykryła. Czuję się lepiej. Na głowę pomogły mi okłady na oczy z gorącego ręcznika. Na kark i bark szybko przeszły po masażu punktów na ręce ( o dziwo przeciwnej do bolącej) i automasaż karku i potylicy paskiem bawełnianym aż do uczucia ciepła tych miejsc ( facet by YT nazywa się Mu Yuchun https://youtu.be/zit-erofV4Q miły starszy pan częściowo po rosyjsku częściowo z pl napisami) Z żołądkiem i jelitami lepiej. Praktycznie nie biorę już nic na zgagę znikło uczucie słodkości pieczenia skóry itp- na to robiłam 3 ćwiczenia też z YT https://youtu.be/vL90mXQIo6w . Inhibitory ( controloc Control stosowałam przez 1szy miesiąc w dosyć dużych dawkach 40mg rano i 40 mg wieczorem. Ze względu na wątrobę przerzuciłam się na osłonowe tylko  - prawoślaz, kleik z płatków owsianych z siemieniem , neobiancid ( ziołowy z apteki) i gastrocinesine ( homeopatyczny) . Do tego zioła na drogi żółciowe i wątrobę dodałam do nich też chrobotka ( na wszelki wypadek) i liść brzozy. Z probiotyków brałam fortakel. Moja dieta była uboga. Kiszonki i kapusty inne takie odpadają. Źle się po nich czuję . Potworne wzdęcia i rozwolnienie. Na szczęście do opanowania. Wciąż ustalam dietę najlepiej mi po pieczywie chrupkim z dziwnych zbóż które wyszukałam w sklepie. I źle się czuję po kombinacji ser biały- gluten a gotowany lub smażony. Ale cieszę się jak dziecko na warzywa jak ogórek, seler, czy pietruszka. Odstawiłam pomidory. Martwi mnie wysokie IgE całkowite. Torbieli nie ma ( opisałam to w innym wątku o tych torbielach.Ale nie mogę znaleźć.  :-\ .
Jak napisałam został mi polip. Albo to pasożyty( robiłam badanie niby nie ma ale mam kilka małych brodawek pod pahami)  albo HPV - nie wiem albo hormony przy menopauzie. No i jest tam sobie ten polipem 8mm. Boję się że te wszystkie kręgosłp sprawy i brzuszne to może być zwierzę że szczypcami. Ale zobaczymy.
 I jeszcze jedno znalazłam takie polskie czopki glistnikowo propolisowe bo tych z allegro trochę się boję kupować:  https://cieszynskimiod.pl/produkt/naturalne-czopki-propolisowe-z-glistnikiem/
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2021, 01:05:29 wysłana przez Asiaa »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Października 21, 2021, 15:37:46 »
No chyba już straciliście do mnie cierpliwość . Eh .. byłam u kardiologa - robił USG . Wszystko w porządku nic nie widzi złego.

To dobrze

Neurolog raczej wyeliminował zanikowe boczne. Kazał iść w początki Sjorgena jak Tato. Ale Ana screen ma podwyższone mało Ana 3- nic nie wykryła. Czuję się lepiej.

To się ciesz :-)

Na głowę pomogły mi okłady na oczy z gorącego ręcznika. Na kark i bark szybko przeszły po masażu punktów na ręce ( o dziwo przeciwnej do bolącej) i automasaż karku i potylicy paskiem bawełnianym aż do uczucia ciepła tych miejsc ( facet by YT nazywa się Mu Yuchun https://youtu.be/zit-erofV4Q miły starszy pan częściowo po rosyjsku częściowo z pl napisami) Z żołądkiem i jelitami lepiej. Praktycznie nie biorę już nic na zgagę znikło uczucie słodkości pieczenia skóry itp- na to robiłam 3 ćwiczenia też z YT https://youtu.be/vL90mXQIo6w.

Jeśli ćwiczenia i masaż pomagają, to znaczy, że powinnaś ćwiczyć i się ruszać

Moja dieta była uboga. Kiszonki i kapusty inne takie odpadają. Źle się po nich czuję . Potworne wzdęcia i rozwolnienie. Na szczęście do opanowania.

Sprawdź trzustkę i często zmieniaj probiotyki. Pamiętaj brac probiotyki na pusty żołądek i bardzo dobrze popijaj czymś o temperaturze pokojowej, by szybko przeleciały przez żołądek do jelit.

Jak napisałam został mi polip. Albo to pasożyty( robiłam badanie niby nie ma ale mam kilka małych brodawek pod pahami)  albo HPV - nie wiem albo hormony przy menopauzie. No i jest tam sobie ten polipem 8mm.

Załóż, że to raczej HPV.
Menopauza nie ma wiele do tego. W sumie istnieją teorie, że menopauza chroni kobietę przed rakiem narzadów rodnych, który może być spowodowany nadmiarem estrogenów.

Offline Asiaa

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 03, 2021, 08:25:13 »
Dziękuję za wskazówki. Jednak zdecydowałam się na zabieg. Nie było najgorzej.Uf.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 03, 2021, 08:59:04 »
To znaczy na usunięcie polipa? Jeśli tak, to dobrze, ale terapię na HPV nadal stosuj, by nie było nawrotek i dalszego rozwoju.