Autor Wątek: Ser żółty - robiony domowym sposobem  (Przeczytany 1011 razy)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Ser żółty - robiony domowym sposobem
« dnia: Października 07, 2021, 18:55:57 »
Na filmie przepis Pani Heni Foks na samodzielne wykonanie sera żółtego

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=OCZ-WLDBC9I&feature=emb_logo
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Odp: Ser żółty - robiony domowym sposobem
« Odpowiedź #1 dnia: Października 07, 2021, 21:02:01 »
Ciekawe to, chociaż wątpię, żeby smakowało jak prawdziwy żółty ser, a przynajmniej ten dojrzewający :P
Mój dziadek robił przepyszny domowy ser smażony, a ja za nic nie potrafię tego powtórzyć :( Wiem że mieszał twaróg z sodą, ale nie wiem w jakich proporcjach i zostawiał do zgliwienia w lodówce. Mi się raz tej sody dodało za dużo i było niesmaczne, następnym razem dałam trochę mniej, to ten twaróg się zepsuł zamiast zgliwieć i się poddałam. Dziadek do takiego zgliwiałego dodawał śmietany i smażył na maśle mieszając do rozpuszczenia. I tu chyba też trzeba było uważać, aby nie smażyć za długo czy za mocno...
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2021, 21:11:53 wysłana przez qwerta »

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #2 dnia: Października 07, 2021, 21:51:21 »
Próbować robić trzeba i przepisy gromadzić bo zaraz internetu może nie być. Śmierć nie jest straszna ale głód, bieda i brak wszystkiego już tak.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 13, 2021, 12:11:02 »
Ja robię ser topiony z twarogu zgliwiałego - wychodzi przepyszny. Szkoda, że nie masz przepisu na ten ser żółty, bo ja robiłam z internetu dodając sody (miały się zrobić dziury..) i smak całkiem nie jak ser żółty, konsystencja również, ale nadał się do zapiekania :)