Autor Wątek: Owoce jarzębiny wzmacniają mocno zioła  (Przeczytany 1899 razy)

Offline 44

• Średnio Pisze
Owoce jarzębiny wzmacniają mocno zioła
« dnia: Wrzesień 26, 2021, 00:34:47 »
Owoce jarzębiny wzmacniają mocno zioła, przynajmniej niektóre. Wzmacnia np. sok z żurawiny, kwiat bzu czarnego, nostrzyk. Nie wiem czy inne, ale może ktoś spróbuje. Chodzi mi o świeże owoce jarzębiny, przekroić i dodać do naparu innych ziół. Sok z żurawiny natomiast popijamy sokiem lub napojem z owoców jarzębiny.

Dziękuję CI ukochany JEHSZUA.

Offline 44

• Średnio Pisze
Odp: Owoce jarzębiny wzmacniają mocno zioła
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2021, 20:09:57 »
Świeże owoce jarzębiny też konserwują napary, te tak szybko się nie psują.

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2021, 13:03:43 »
O matko, przypomniało mi się, że ostatnio śniło mi się, że zjadam jarzębinę, prosto z drzewa :) była pyszna, ciekawe co to znaczy...

Offline Skrzypaczka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2021, 08:14:59 »
Z tego co czytałam to oznacza jakieś przykrości - mam nadzieję, że Ci się nie spełni

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2021, 08:31:08 »
Patrząc na to, co dzieje się w Polsce i na Świecie, to rzeczywiście, nic dobrego nie wróży...A dwie jarzębiny mi uschły tego roku, też niedobrze. Ale mam jeszcze konfiturę jarzębinową z zeszłego roku, może uda się wygnać diobła, zjem trochę! Dzięki i pozdrawiam :)

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2021, 16:18:54 »
Obecnie testuję inną, prostą metodę zwiększania mocy ziół. Zobaczymy, może się sprawdzi, jak ukochany JEHSZUA (JEZUS CHRYSTUS) da.

Chodzi o dobre wymieszanie ziół łyżeczkę. Aby nie tylko substancje lecznicze przeszły do wody w wyniku reakcji, ale też dzięki sile odśrodkowej, która wyrzuca je z ziół.

Należy szybko mieszać zioła przez jakieś kilkanaście sekund na początku i na końcu zaparzania.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2022, 07:56:07 wysłana przez 404 »