Czy herbatka z ziela nasturcji będzie OK, taka jak z firmy Dary Natury?
Nie, bo z nasturcji dla dezynfekcji dróg moczowych robi się ocet na świeżym zielu. To podobnie, jak czosnek, czy cebula: świeze pieką, ale suszone są juz pozbawione "zębów i jadu".
- jeśli nie wolno podawać nazw firm to przepraszam; sama nie znam się niestety na ziołach i jestem skazana na zakupy z internetu.
Nie ma żadnych problemów z nazwami firm, przecież to widać, czy ktoś ma problem i go omawia, czy reklamuje.
Osobiście uważam, że czasem trzeba komuś zaufać - nie ma wyjścia. Przede wszystkim nie należy kupować herbatek - maczałek, bo one prawie nie działają medycznie. Poza tym zabieg higienizacji, czyli przepuszczenie całej dostawy przez urządzenie do higienizacji, czyli zabicia wszelkiego robactwa i ne tylko. W praktyce, to jest duża mikrofalówka. Niestety wiekszość firm to stosuje, by się przyroda nie zalęgła w torebkach.
Z dzienniczka prowadzonego dziś od 7ej rano wyszło, że wypiłam na razie 2,7 a oddałam 3l (w ciągu 12 wizyt w WC)
To Ty masz aż tak dokładne pomiary? A jak liczysz płyny w posiłkach? Na przykład warzywa, owoce itp?
A teraz do rzeczy: popatrzyłam na skład Twojej mieszanki, jest bogaty, ale sensowny. Jeśli się martwisz odwodnieniem, to suplementuj potas i inne minerały. Pamiętaj o wypiciu roztworu pół łyzki sody / pół szklanki wody na 15-20 min przed wypiciem ziół, co powinno poprawić ich skuteczność.
Pozdrowienia :-)
Basia