Autor Wątek: Polska Afryka- Afryka Polska  (Przeczytany 1511 razy)

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
Polska Afryka- Afryka Polska
« dnia: Grudnia 14, 2021, 16:00:32 »
Mam trudny przypadek;) Liczę na waszą pomoc. Mam tu śliczności dziewczyne, która jest w ciązy, Jest z Afryki i nic nie może jeść i wymiotuje.  Co może jej pomóc. Jestem ostrożna bo wiem, że różnice jakie są w zależności od kontynentu, mogą spowodować, że to co wiem że jest dobre może się okazać błędem. Jakiś pomysł? Co można jej podać aby pomóc.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
Odp: Polska Afryka- Afryka Polska
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2021, 19:09:32 »
Taak - za mało danych :-)
Dziewczyna jest z Afryki, ale znaczy pochodzi z Afryki czy przyjechała niedawno z Afryki?
Jeśli niedawno przyjechała z Afryki, to organizm może tak reagować na naszą dietę...

U siebie często trzymają w ryzach wszelkie możliwe żyjątka przy pomocy Harissy.
Odstawienie powoduje, że wszystko co się "rusza" zaczyna walczyć o "terytoria" i się mnożyć...

Jeśli przebywa od dłuższego czasu w Europie i jest przyzwyczajona do naszej "diety" to raczej elektrolity i może nifuroksazyd - nie wchłania się z przewodu pokarmowego, nie niszczy pożytecznej mikroflory jelitowej - tak piszą. Zalecają konsultacje z farmaceutą przy ciąży...

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2021, 21:13:28 »
Przeciwwymiotnie działa imbir, to w końcu tropikalna przyprawa. Niech chociaż pogryzie kandyzowanego, może jej bakterie się poczują bardziej jak w domu?

A na ile to są po prostu zwykłe wymioty ciążowe? Czy ktoś myślał pod tym kątem? Może mięta (dzika lub szara lub inna łagodna, nie pieprzowa), kocimietka i melisa do picia?

Pozdrowienia :-)

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2021, 22:05:52 »
Basia jak zwykle patrzy bardziej wnikliwie :-)

Jeśli układ pokarmowy reaguje na ciążę, to w mojej rodzinie sprawdza się w takich przypadkach napar z maliny!

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2021, 06:59:34 »
Przyczynowo to może być powiązane z nerwem błędnym - jakieś podrażnienie/ ucisk.