Autor Wątek: Światłoterapia  (Przeczytany 903 razy)

Offline Beata90

• Nowy
  • *
Światłoterapia
« dnia: Lipca 15, 2021, 18:29:12 »
Witam użytkowników. Zastanawiam się nad zakupem tzw. lampy antydepresyjnej na okres jesień-zima, bo mam wtedy znacznie obniżony nastrój i niemal ciągłą senność. Sprawy nie ułatwia fakt, że w moim mieszkaniu wystawa okien jest centralnie na północ i przez ok. 10 miesięcy w roku nie ma promieni słonecznych, które padały by do środka. Najwięcej jest koniec maja/czerwiec, już teraz obserwuję, że ich niemal nie ma.
Właśnie dlatego zakładam wątek, aby ktoś się wypowiedział na temat tych lamp, jeśli stosował je. Wolę spytać, bo ceny to nawet ponad 1000 zł i więcej, a nie uśmiecha mi się szczerze mówiąc wydawać w ciemno. Już czytałam opinie innych w internecie i generalnie są te lampy chwalone. Przekonuje mnie również fakt, iż w krajach północy jest to rekomendowane mieszkańcom ze względu na położenie geograficzne ich państw.

Co o tym myślicie? Dodam, że suplementuję wit. D w tym okresie, jest lepiej, ale po prostu czuję brak światła w pomieszczeniu, mimo że często jest piękna, słoneczna pogoda, niebo czyste i błękitne, a u mnie ani promyczka :(