My tak sobie gadu, gadu, a jaki to ma związek z aktualną sytuacją w Polsce? Coś się zmienia - nie powiem jaka stacja, ale dziś przypadkiem trafiłem na bardzo ciekawy wywiad z lekarzem, który jasno stwierdził, że ktoś powinien ponieść odpowiedzialność za śmiertelność przekraczającą średnią europejską -
Ja też uważam, o czym tu już wcześniej napisałam, że powinna być powołana komisja prawdy i sprawiedliwości Tzw opozycja nie przedstawiała jakiegokolwiek alternatywnego planu działań w obliczu epidemii. Jedyne, co proponowała opozycja, to przesunięcie terminu wyborów PAD-a, jednak to nie należy do programu walki z obiektywną epidemią.
Rekordowa umieralność w Polsce na tle Europy powinna być zanalizowania, przyczyny wskazane, a winni odpowiednio ukarani, chociażby publikacją raportu na ich temat, jeśli "tylko" działali zgodnie z prawem. Ale sprawa respiratorów od handlarza bronią powinna się skończyć wyrokami karnymi w sferach rządzących i w tzw służbach. Jeśli facet jest na międzynarodowej czarnej liście, to z definicji rząd nie ma prawa z nim robić jakichkolwiek interesów i koniec.
Członków komisji, na przykład 20 osób proponuję wybierać za pomocą losowania spośród obywateli Polski stale mieszkających i pracujących w Polsce w wieku na przykład (do dyskusji) 40-70 lat, co pozwoli na uzyskanie w miarę racjonalnego przekroju rozsądku lub jego braku w przypadkowym społeczeństwie.
będzie czwarta fala!
Czwarta fala pewnie będzie, szczególnie, że za trzecią szczepionkę już obywatele mają podobo sami sobie zapłacić.
Bez względu na ilość antyszczepionkowców i ludzi, którzy obiektywnie nie mogą być zaszczepieni, ciągle jeszcze jest ileś osób chętnych na szczepionkę, które nie mogą się zaszczepić. Podobno mityczne zespoły szczepionkowe, które miałyby jeździć do ludzi nie wychodzących z domów jeszcze podobno nie wyruszyły w drogę.
Podstawiwy plan zduszenia epidemii przez masowe i błyskawiczne szczepienia się rozpadł: szczepienia nie są błyskawiczne, nie mówiąc już o masowości (niech tylko dla chętnych).
Ciągle zainteresowany szczepieniem nie może po prostu przyjść do swojej przychodni, nadstawić rękę i po pół godzinie wyjść z terminem drugiej dawki.
A poza tym, podobno rośnie tsunami osób z różnymi skutkami kowida, które są zbyt zdrowe na zwolnienie, ale zbyt chore, by pójść do pracy. Czytałam oficjalny wywiad z którymś z medialnych medyków, że państwowa służba zdrowia na NFZ nie ma programu i oferty rehabilitacyjnej dla takich osób.
To się skończy kolejnym wzrostem ilości kasy na medycynę prywatną, ileś osób uwierzy cudotwórcom mniej lub bardziej skutecznym, część może trafi do rozsądnych zielarzy, a ileś osób zostanie ze swoimi zwłókniałymi płucami do śmierci lub przeszczepu.
Grzebię po internecie, by dojść do racjonalnych prób rozwiązania problemu obrzęku i zwłóknienia płuc, co jest zwykle związane też z problemami krążeniowymi. I znów: są obiecujące badania sprzed kilku lat, nawet coś i polskiego i mało co się dzieje.
Pozdrowienia :-)