General Category > Fitoterapia zakażeń i chorób pasożytniczych.

Czy mam szanse? Borelioza i koinfekcje

(1/2) > >>

Itachi623:
Witam wszystkich. Nazywam się Dawid mam.33 lata. Postaram opisać wszystko jak najkrócej. Kleszcz jako dziecko 8 lat. Brałem podobno antybiotyk bo pojawił się rumień. Całe życie zdrowy jak.kon,prawie nigdy nie chorowałem. Sport 5x w tygodniu przez wiele lat. Objawy zaczęły się jakieś pół roku temu. Dziwne zatykanie w klatce piersiowej,piski w uszach,zawroty.glowy, uczucie bicia serca w całym ciele,mega bóle.stawow, kłucie.w brzuchu,jelitach... Potem bywało różnie. Jedne obajwy mijały a drugie się pojawiały. Zrobiłem panel odkleszczowy u wielkoszynskiego, tak mi polecono na profilu Facebook AB. Wyszło całe zoo. Test WB igg borelioza wynik.lekko dodatni Igm ujemne. Koinfekcje barto, mycoplasma, babesia, chlamydia,yersinia i brucella. W różnych klasach jedne Igg, drugie we wszystkich trzech Igg,igm,Iga. Chciałem podjąć leczenie Ilads, ale poprostu się go boje i nie chce bardziej niszczyć organizmu. Przez całe życie jadłem antybiotyki.dwa.razy i wiem,.że fatalnie się.czulem.  Moje obecne obajwy to bóle galek ocznych, zamazane widzenia, narastające drętwienia, głównie lewa dłoń i czasem lewa stopa ..przeważnie dzieje się to w.nocy,bóle głowy, stany załamania itp. Czy jest możliwe wyjscie.na prosta w.moim przypadku na samych naszych polskich ziołach? Zacząłem od 3 tygodni współpracę.z Panią Gosia (Arte) . Miałem problemy z jelitami co było chyba jednym z pierwszych objawów. Po trzech tygodniach jest lepiej. Przytyłem dwa kilogramy ,gdzie wcześniej bardzo schudłem z niewiadomych przyczyn. Zacząłem nabierać sił. Tylko strasznie martwią mnie te drętwienia i oczy. Czy polskie zioła mogą sobie z tym poradzić? Mam dwójkę malutkich.dzieci, kredyt na dom i sam utrzymuje rodzinę. Muszę być zdrowy dla.nich i pracować. Proszę jakiekolwiek dobre rady i słowa otuchy bo to duzo daje. Pani Arte wydaje się być bardzo dobra,.mam.mqdzieje ,że zdoła mi pomóc. Pozdrawiam

Itachi623:
Objawów było ogólnie dużo więcej, wypisalem te które najbardziej dokuczaja i niepokoją. Robiłem badanie irydologi na polecenie Pani Gosi  . Byłem szoku ile.rzeczy się zgadzało. Pracuje.ciezko fizycznie w kopalni. W wyniku wyszło ,że.mam bardzo obciążona szyję, żyły na karku od noszenia ciężkich przedmiotów. Myślałem żeby pójść do fizjoterapeuty lub zrobić MRI odcinka szyjnego bo być może te drętwienia to od szyji

leo:

--- Cytat: Itachi623 w Kwiecień 26, 2021, 10:31:14 ---Objawów było ogólnie dużo więcej, wypisalem te które najbardziej dokuczaja i niepokoją. Robiłem badanie irydologi na polecenie Pani Gosi  . Byłem szoku ile.rzeczy się zgadzało. Pracuje.ciezko fizycznie w kopalni. W wyniku wyszło ,że.mam bardzo obciążona szyję, żyły na karku od noszenia ciężkich przedmiotów. Myślałem żeby pójść do fizjoterapeuty lub zrobić MRI odcinka szyjnego bo być może te drętwienia to od szyji

--- Koniec cytatu ---

Poczytaj o niestabilności odcinka szyjnego kręgosłupa:
https://mito-med.pl/artykul/pourazowa-niestabilnosc-stawu-szyjnego
https://mito-med.pl/artykul/ukryta-przyczyna-wielu-chorob-niestabilnosc-stawu-szyjnego
To,że dolegliwości nasilają się w nocy to też może być trop. Zrób taki eksperyment - przed spaniem podeprzyj szyję wałkiem (np. ze zwiniętego jaśka) - tak, żeby głowa się przez niego przewieszała (w pozycji na wznak) i przed zaśnięciem jakiś czas lekko poruszaj głową - lewo, prawo, do tyłu, żeby rozluźnić ten odcinek szyjny kręgosłupa. Jak da radę - w tej pozycji zasnąć. Później spać na czymś bardziej płaskim, nie podpierać za wysoko głowy poduchami. Zobaczysz , czy coś się zmieni.
I jeszcze jeden artykuł:
https://mito-med.pl/artykul/czy-to-na-pewno-borelioza-jak-nie-pomylic-jej-z-niestabilnoscia-stawu-szyjnego

Basia:
Pogadaj z Canis Lupus, on też jest górnikiem i miał podobne historie między boreliozą a życiem w kopalni. Przez jakiś czas nie mógł pracowac z powodu swoich problemów.

On trafił na bardzo rozsądnego lekarza, który mu z jednej strony wypisał lekarstwa na to, co było trzeba, a z drugiej strony przekonał, by nie szukać powodów do wojowania ze zwykłymi naszymi współmieszkańcami.

Człowiek słuchał lekarza, sam kombinował, ja mu też podsyłałam swoje wynalazki, wynik jest taki, że chyba od długiego czasu (ponad rok) jest dobrze.

A Gosi też słuchaj ;-)

Pozdrowienia :-)

Itachi623:
Dzięki Basiu za odpowiedź. 🙂 Czy kojarzysz co to  za lekarz? Postaram skontaktować się z tym Panem górnikiem 😁

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej