Autor Wątek: leczenie zaburzeń psychicznych(zespół aspergera, nerwica natrectw)  (Przeczytany 7892 razy)

Offline LukaszPL1

• Nowy
  • *
  • zimny szhow emo krew blood kill motherfuckers co o
witam, mam zespół aspergera z nerwica natrectw, nic nie pomaga stosowałem ketrel + amisan, olanzapine abilifil, kwas walproinowy + sertraline, fevarin, prozac. z ziół brałem, polypodium vulgare, zen szen panax ginseng, zen szen syberyjski, melise + kozlek, takie tabletki ziolowe, bralem tez luskiewnik.  Pomagały kwasy inhalowane donosowo, kupilem inhalator + kwas wersenowy + kwasy owocowe, ale rodzice nie chca mi tego podawac do inhalacji, nic na necie nie pisze o inhalacji kwasów. podawali mi te kwasy do inhalacji donosowo w szpitalu jak bylem po wypadku, ale nie wiemy co to byly za kwasy i jakie dawki byly, a w szpitalu klamia ze nie podawali mi zadnych kwasów. jeszcze relanium podawanie do wenflonu na 10 sekund mi pomaga.  wydaje mi sie ze jak cos ma zadzialac to po pierwszej dawce powiny byc pozytywne odzucia. jak namowic rodziców by mi podawali te kwasy do inhalacji.
zaczelem od dzisiaj brac mieszanke zioł TSUMURA Ninjin'yoeito extract w postaci naparów z bupleurum falcatum radix (dodalem se). rodzice by chcieli z kims telefonicznie pogadac o moich chorobach

aha mam stwierdzona borelioza testem pcr i pelno pasozytow wg biorezonansow i tez borelke. leczylem sie na wszystko to, bralem ziola buchnera. nie robilem potem testów czy dalej mam pasozyty i borelioze
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2021, 20:48:30 wysłana przez LukaszPL1 »
zimny szhow emo krew blood kill motherfuckers co odrzucaja swiatlo milosierdzie oh biala no i co najlepsze antarktyde teraz swiece kurz gra sos sekrety miedzty uszami

Offline Strzyga

• Nowy
  • *
Odp: leczenie zaburzeń psychicznych(zespół aspergera, nerwica natrectw)
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2021, 11:59:39 »
Niestety, nie zawsze, a z moich doświadczeń bardzo rzadko jest tak, że coś pomaga od pierwszej dawki. Od lat zmagam się z Zespołem Aspergera u syna i to czego się przez ten czas nauczyłam, to, że podstawą jest terapia z zaufanym terapeutą, a wspomaganie lekami, ziołami, czy witaminami wymaga systematyczności i czasu. Nie piszesz jak długo stosowałeś poszczególne zioła/leki, czy brałeś je łącznie, czy skakałeś od jednego do drugiego. W innym Twoim wątku Basia napisała, żebyś zaprosił na forum rodziców i może razem uda się Wam coś ustalić. Uważam, że to najrozsądniejsze wyjście.

Offline LukaszPL1

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2021, 16:22:57 »
rozmawialem z lekarzemdzis i mowił ze mam scgizofrenie paranoidalna i wypisał mi Rysperydon + amisan 600mg dziennie, a znowuz kiedys inny lekarz mowił ze mam zespół aspergera.
zimny szhow emo krew blood kill motherfuckers co odrzucaja swiatlo milosierdzie oh biala no i co najlepsze antarktyde teraz swiece kurz gra sos sekrety miedzty uszami

Offline LukaszPL1

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2021, 18:12:15 »
bardzo prosze o kkotakt telefoniczny z kims bo nie moge sie z rodzicami dogadac, ciagle kłamią.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 25, 2021, 22:13:09 »
I tak musisz się dogadać z rodzicami. Przecież przez telefon nikt tak na prawdę nic nie zrobi za wyjątkiem pogadania.
Niestety, Ty też musisz zacząć brać się za siebie. Zaproś ich tu na forum, niech sobie założą konta i może coś wspólnie z naszą pomocą uzgodnicie.

Znam człowieka z porażeniem mózgowym, który stanął na nogi w wieku 27 lat po intensywnej rehabilitacji metodą Domana. Przed rozpoczęciem programu rehabilitacji tylko skurczony leżał, a jak mu się dało jakąś kartkę papieru to ją rozrywał, bo takie miał skurcze. Prostował się tylko w wannie. Ale stanął na nogi. Wiele można zrobić rehabilitacją.

Pozdrowienia :-)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 25, 2021, 23:34:51 »
Łukasz, Ile masz lat ?

Zespół Aspergera plus nerwica natręctw... tyle już próbowałeś,  że  najprościej w mojej ocenie będzie zaprosić Ciebie oraz rodziców do  grupy na facebook „leczeniu biomedyczne”  Na tej grupie,  są rodzice którzy swoje  dzieci wyprowadzają z orzeczeń. Nie jest w tym nic prostego, ale uparci ludzie zawsze wygrywają.   

Leczenie biomedyczne ma za zadanie leczyć autyzm i jego braci ( m.in. zespół Aspergera) na tej grupie nikt nie uznaje hasła „akceptuj spectrum autyzmu” .Możesz liczyć na ogromne wsparcie w tej grupie, ale zaznaczam nie jest lekko, tam liczy się tylko uczciwość w działaniu, nie ma miejsca na leki od psychiatrów. Metody którymi rodzice się dzielą dają naprawdę efekty.
Piszę to dlatego,  że jak widać,  ty już wiele rzeczy próbowałeś, a jak nie ma poprawy, tak nie ma.
Ciekawe jak wygląda u Ciebie kwestia odżywiania ?  spożywasz wszystko, czy jesteś na ścisłej diecie eliminacyjnej ?  W jakim stanie jest twój układ pokarmowy ? bardzo ważna kwestia wypróżniania.. 
Dobra, na priv wysyłam Ci link   do grupy.  Jeśli zdecydujesz się dołączyć do grupy, to daj mi znać, spróbuję  przywołać tam osoby, które moim zdaniem będą wam pomocni.

pozdrawiam

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 25, 2021, 23:37:29 »

Znam człowieka z porażeniem mózgowym, który stanął na nogi w wieku 27 lat po intensywnej rehabilitacji metodą Domana.

Metoda Glena Domana - Basiu, wylewasz mi miód na serce.... tak mało ludzi zna tę fantastyczną metodę !

:-)

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2021, 07:31:43 »
Bo tytuł "Jak nauczyć dziecko czytać" wprowadzał trochę w błąd i metodę niestety strywializowano.

Kiedy moja szwagierka opowiadała znajomym mamom, że dzięki tej metodzie jej lekko autystyczna córeczka ogarnęła wreszcie matematykę, to patrzyli na nią jak na jakieś ufo.

Offline Bajkalina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 28, 2021, 12:39:15 »
Proszę napisać coś więcej o metodzie Glenna Domana, może jakieś linki i inne sprawdzone informacje.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 28, 2021, 22:25:18 »
W Wikipedii jest artykuł, ale bardzo stronniczy i nieobiektywny: https://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Domana

Klasyczny argument, że brak dowodów i badań naukowych itp. Pewnie chcieliby mieć jednojajowe bliźniaki z dokładnie tym samym problemem.
Możliwe, że nie każde dziecko zareaguje dobrze na tą metodę, ale przecież wystarczy trochę pracy, by zobaczyć, czy jest sens iść w tym kierunku, czy nie ma sensu i trzeba poszukać czegoś innego.

To, co wiem o znajomym, to napisałam kiedyś w tym wątku:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=209.msg1178#msg1178

Wielokrotnie jeździli na konsultacje najpierw do USA, potem już tylko do Danii.

W całej tej historii najbardziej jest niesamowita praca całej okolicznej ludności przy rehabilitacji chłopaka. Codziennie wiele godzin, na przemian wykonywanie różnych "pajacyków" na stole treningowym, przemieszczanie się po drabinkach. Minimalnie jednocześnie pracowały 3 osoby + sam pacjent, ale optymalnie było, jeśli nad pacjentem pracowało 5 osób: jedna do kazdej kończyny i jedna do głowy.

Offline Pragmatyk

• Dużo Pisze
    • Plantacja Choinek Rezerwat Bobra
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 28, 2021, 23:46:21 »
Metoda bardzo interesująca! Jest książka Glena Domana, opisująca jego metodę w postępowaniu z dziećmi które mają uszkodzenie mózgu, do ściągnięcia w pdf'ie tu:"https://www.slideshare.net/MagWords/glenn-doman-jak-postpowa-z-dzieckiem-z-uszkodzeniem-mzgu-g-doman"

Offline Bajkalina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 01, 2021, 16:41:42 »
Dziękuję za wskazówki. Zainteresowałam się metodą  ze względu na autyzm u dziecka kuzynki. Chłopiec ma 5 lat a diagnoza została postawiona dopiero w zeszłym roku. Rodzice walczą o swoje dziecko - dziesiątki badań, wizyt u specjalistów różnej profesji. Po wstępnym zapoznaniu się z nielicznymi, dostępnymi w sieci informacjami o metodzie, uważam, że mógłby to być dobry kierunek. Natomiast dobrze byłoby im polecić jakiegoś specjalistę, najlepiej z Warszawy lub okolic, stosującego metodę Domana. Ja niestety nikogo nie znalazłam.
Pozdrawiam :)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 01, 2021, 16:55:38 »
Dziękuję za wskazówki. Zainteresowałam się metodą  ze względu na autyzm u dziecka kuzynki. Chłopiec ma 5 lat a diagnoza została postawiona dopiero w zeszłym roku. Rodzice walczą o swoje dziecko - dziesiątki badań, wizyt u specjalistów różnej profesji. Po wstępnym zapoznaniu się z nielicznymi, dostępnymi w sieci informacjami o metodzie, uważam, że mógłby to być dobry kierunek. Natomiast dobrze byłoby im polecić jakiegoś specjalistę, najlepiej z Warszawy lub okolic, stosującego metodę Domana. Ja niestety nikogo nie znalazłam.
Pozdrawiam :)

Bajkalina leczenie autyzmu zaczyna się od diety i to jest podstawa podstaw. Dieta 3 x B ( bez glutenu, bez białka mleka krowiego, bez cukru)  przy diecie naprawiamy jelita. Już ten  spełniony element powoduje,  że mamy spokojniejsze dzieci,  mniej fiksacji, mniej stymulacji itd. Oczywiście dieta to jedno, potrzebne jest  jeszcze m.in wyrównanie brakujacych substancji  itd. 
 Wspomniałam powyżej o grupie rodziców  którzy wbrew wielu przeciwnościom, zaciskając zęby uzyskują wspaniałe efekty, ale podstawa to jest naprawa jelit, nie terapie.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2021, 20:41:24 wysłana przez Alinge »

Offline Bajkalina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 01, 2021, 19:28:36 »
Alinge czy mówiąc o białku masz na myśli białko z mleka krowiego?

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 01, 2021, 21:27:26 »
Alinge czy mówiąc o białku masz na myśli białko z mleka krowiego?

Pisałam w pośpiechu, żyję od 3 tygodni szpitalem :( 
Wspominając  o białku,  miałam na myśli białka mleka krowiego.  Edytowałam wpis..

Dlaczego tak ortodoksyjnie stoję za leczeniem biomedyczny?  Od 6 lat,  jestem ściśle związana ze środowiskiem rodziców, którzy postanowili "wyleczyć swoje dzieci z autyzmu" i faktycznie,  ich upartość jest warta naśladowania.
Moim dorosłym podopiecznym (ludzie  chorujący na  reumatyzm, migreny, cukrzyce, nadwagi,  itd.)  zawsze powiadam, że gdyby  wprowadzili  do swojego życia zmiany takie, jak rodzice dzieci z autyzmem ( leczonych biomedycznie)  wprowadzają, to przestaliby cierpieć tak mocno na swoje schorzenia. 
Niestety na 30 osób , tylko jedna osoba wyjdzie ze swojej strefy komfortu, i dosłownie zrobi skok na główkę.  Odstawia trucizny metaboliczne, zmienia nawyki żywieniowe, fotel z pilotem od TV zamienia na dres i początkowo z umiarkowanego ruchu, coraz częściej ćwiczy.  Zmieniając styl życia, zdrowieje...
Patrząc na sytuacje dzieci z autyzmem, mamy dwa podejścia - jedno to co najczęściej widzimy, czyli dzieci  prowadzone przez przeróżnych terapeutów, psychologów itp. specjalistów. To są dzieci z cechami ogromnej wybiórczości pokarmowej, często na diecie takiej jaką "chcą jeść"  i im starsze są, to   coraz bardziej cierpiące ( jelita tych dzieci są w tragicznym stanie) 
Inaczej jest z dziećmi z grupy biomedycznej. Te dzieci będąc na diecie, również są terapeutowane, ale podstawa to ścisła dieta, z eliminacją tego co w teście na nietolerancje wyjdzie, po leczeniu jelit ( analiza mikroflory jelit i ogólnie wiele innych badań )  To jest niesamowite, gdy te dzieci wreszcie komunikują się z otoczeniem, nawiązują kontakt wzrokowy, ale to uzyskuje się  tylko przy ogromnym zaangażowaniu się rodziców.