Autor Wątek: Problemy o prawdopodobnie podłożu neurologicznym  (Przeczytany 1215 razy)

Offline Ravencrow

• Nowy
  • *
Problemy o prawdopodobnie podłożu neurologicznym
« dnia: Lutego 19, 2021, 21:59:36 »
Witam serdecznie wszystkich. Mam pewien problem. Sam zbieram zioła, ale to jest trochę ponad moją wiedzę. W skrócie mam coś w rodzaju zawrotów głowy, bardziej taki ścisk w głowie i ułuda że zaraz zacznie mi się kręcić. Do tego ból gałek ocznych, albo raczej tył oczu, oczodołów. Czasami ciężko złapać oddech, kołatanie serca i ogólna słabość. Przed zaśniecięm pojawia się uczucie jakby chciało mi wykręcić oczy. Po wypiciu kawy czasami to uczucie w głowie nasila się, przy wyjściu na spacer, a jak ćwiczę to często nic się nie dzieje. Doszedłem do wniosku, że może to być coś z układem nerwowym. Dodam, że przebadałem oczy i uszy. Wszystko jest ok. Czy doradziliby Państwo coś w związku z tym? W zakresie ziół lub diety? Dodam, że odżywiam się zdrowo, nie mam żadnych nałogów, nie spożywam cukru. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Problemy o prawdopodobnie podłożu neurologicznym
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 19, 2021, 23:21:07 »
Chyba masz rację, że to może byc sprawa neurologiczna.
Zrób jeszcze pełna diagnostykę neurologiczną głowy i szyi: EEG, tomografia, jeśli trzeba, to rezonans magnetyczny. Tu nie ma co kombinować z internetowym jasnowidztwem.

Zasypianie ułatwić mogą na ciepło krople walerianowe z miodem i sokiem, ale nie próbuj mocniejszych środków.

Możesz jeść witaminy, pić napary z wiązówki, melisy, a do tego wszelkie czarne owoce w każdej formie jako neuroprotektory.

Pozdrowienia :-)

Offline Ravencrow

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 20, 2021, 10:32:34 »
Dziękuję za odpowiedź. Z pewnością pójdę w tym kierunku. Szczególnie biorąc pod lupę odcinek szyjny.
Pozdrawiam serdecznie

Offline Agnetha

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2021, 12:17:54 »
Do tych problemów sugerowałabym zbadanie przepływu krwi w naczyniach i mając mniej więcej obraz organizmu kurację u Profesjonalnego Fitoterapeuty w poradni Ziołolecznictwa. Borykam się z problemami neurologicznymi i akurat w tej kwestii sama nie leczę się roślinami. Byłam pod opieką mądrego zielarza i zacznie poprawiłam stan zdrowia. Dbam o prawidłowe poziomy witamin mikro i makroelementów i innych potrzebnych związków. Są dodatkowe preparaty które wraz z roślinami mogą pomóc poprawić stan zdrowia ale trzeba wiedzieć co dolega. Odradzam samodzielne eksperymenty na układzie nerwowym i głowie, szczególnie jeśli nie wiadomo co jest przyczyną objawów.

Offline lukanka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2021, 21:30:30 »
Problemy z tarczycą mogą podobnie objawiać się. Raczej nadczynność.