Autor Wątek: Strofantyna/Strophanthus - gdzie można kupić sprawdzony lek, lub nasiona?  (Przeczytany 6587 razy)

Offline karolosoczek

• Nowy
  • *
Dzień dobry,

ostatnimi czasy, od znajomego lekarza dowiedziałem się o Strofantynie którą można kupić w Niemczech. Z tego co doczytałem, w Polsce jest niedostępna od 2012 roku. Wybrałem się do Frankfurtu, do apteki z zapytanie o lek homeopatyczny oparty o Strofantynę - otrzymałem informację że nie ma i nie ma możliwości zamówienia takiego leku.

Czy ktoś może wskazać miejsce, ze sprawdzoną Strofantyną? Czy leku nie można już nigdzie dostać?
Lek jest mi potrzebny dla mamy po zawale. Pozdrawiam,

Karol
« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2020, 15:28:49 wysłana przez karolosoczek »

Offline kardamonek

• Średnio Pisze
Odp: Strofantyna/Strophanthus - gdzie można kupić sprawdzony lek, lub nasiona?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 18, 2020, 07:40:29 »
po przetłumaczeniu w googlach z poskiego na niemiecki:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=t%C5%82umacz+google
i wpisaniu znowu do googla niemieckiej frazy otrzymałem taką odpowiedź:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Behandlung+mit+Strophanthin
Korzystaj z opcji : tłumaczenie strony. Z pewnościa coś znajdziesz.

Offline karolosoczek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2020, 11:12:07 »
Dziękuję za odpowiedź, oczywiście tak zrobiłem. Znalazłem kilka sklepów/aptek ale z uwagi na to że jest to substancja mało popularna - chciałbym znaleźć jakiś sprawdzony sklep/apteke. Może ktoś polecić?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 30, 2020, 13:14:00 »
Chyba nadal nie zrozumiałeś. Lek homeopatyczny w zasadzie nie działa, chyba, że jest wzmocniony przez placebo, czyli homeopatę. Dobre placebo nie jest złe, bo to oznacza około 15% skuteczności terapeutycznej, co jest fajnym wynikiem, biorac pod uwagę brak skutków ubocznych,

Oryginalna strofantyna jest trucizną z afrykańskiej rośliny o polskiej nazwie skrętnik. Podobnie jak naparstnica, trzeba wiedzieć, co się robi, by nie odjechać.

W Polsce próbowano uzyskać podobną substancję z nasion pszonaka i były nawet jakieś fajne wyniki, jednak prace przerwano, w sumie z nieznanych mi do końca powodów.

Wejdź na rozanski.li i w wyszukiwarkę wrzuć "pszonak", to wyrzuci artykuł naszego Gospodarza na ten temat.

Wracając do Twojej mamy.
Zrób zdecydowanie bezpieczniejszy środek dla przepłukania naczyń wieńcowych, bez uszkadzania ewentualnych wstawionych stentów czy innych ciał obcych: krople Toda. Tu na forum znajdziesz dużo pomysłów, jak to zrobić na wiele sposobów.

Pozdrowienia :-)

Offline karolosoczek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2020, 00:11:31 »
Basiu, dziękuję za wyjaśnienie. Z tego co czytałem w poprzednich wątkach, Strofantyna homeopatyczna ma rozcieńczenie D4, czyli (tylko) 10 razy większe od Strofantyny D3. W związku z czym, pomyślałem że to nie jest wcale takie duże rozcieńczenie i może być pomocne. Z chęcią zainteresuję się pszonakiem, a jutro wybiorę się po składniki na krople TODA. Pozdrowienia:)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 11, 2020, 10:06:01 »
D3 to jest rozcieńczenie 1:1000, D4 to 1:10000. Biorąc pod uwagę rozmiar tabletki, czy kropli, to leczenie jest w praktyce wspomnieniem po substancji, a nie samą substancją. Obiektywnie to może działać na poziomie psychosomatycznym, co oczywiście może być pozytywne, ale nie jako środek interwencyjny po operacji kardiologicznej.

Pozdrowienia :-)