Autor Wątek: Guz na tarczycy ktoś pomoze ?  (Przeczytany 3678 razy)

Offline Pwkrak

• Nowy
  • *
Guz na tarczycy ktoś pomoze ?
« dnia: Października 07, 2020, 08:38:22 »
Witam,
Jestem nowy na tym forum  :)
Mam 45 lat i guza na tarczycy ok.3cm nie jest otorbiony była biopsja wyszła dobrze badania krwi też dobrze.
Może ktoś wie czy można spróbować czymś go potraktować ? Bardzo proszę tylko o sprawdzone metody jeżeli takie są.
Szukam już chwilę i średnio to wygląda ktoś poleca okłady z oleju rycynowego (czy może to działać ?)
Z góry dziękuje.
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2020, 10:02:44 wysłana przez Basia »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Guz na tarczycy ktoś pomoze ?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 07, 2020, 12:58:45 »
Tak zupełnie proste to nie jest, ale bywa wykonalne.
Dobrze, że ten guz nie jest złośliwy.
Trzeba ustalić, o co chodzi w Twojej tarczycy: czy jest niedoczynność, a może nadczynność, a może jej nie ma?

Ogółem robi się mieszanki z dodatkiem żarnowca lub janowca, podobne do starego herbapolowskiego Cardiosanu + dodatki pracujące objawowo na ogólny stan organizmu. To nie jest do końca tak, że człowiek jest zdrowy, tylko na tarczycy coś wylazło. Jakiś stan zapalny musiał być i trzeba to uporządkować.

Pozdrowienia :-)

Offline Pwkrak

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2020, 09:20:16 »
Wielkie dzięki za odpowiedz,
Tak jak pisałem tarczyca nie ma ani nad czynności ani niedoczynności guz tak jak mówią lekarze to stara sprawa ma już kilka lat.Zastanawiam się czy jest jakaś alternatywna droga żeby ziołami albo suplami lub jeszcze jakąś metodą się go pozbyć ale póki co a już chwilę szukam ciężko coś znaleźć.Stosowałem olej z marihua.. ale nic nie pomógł.Ktoś pisał mi o metodzie elektrostymulacji Zenn ale coś mnie nie przekonuje.Moi zdaniem nie ma co szukać stanu zapalnego ponieważ to powstało kiedyś.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 10, 2020, 20:50:13 »
Najbardziej kierunkowo działa chirurg ;-)

Nie wykluczaj stanów zapalnych, bo one zwykle są przyczyną powstania różnych zmian.
Inna sprawa, co jest przyczyną tego stanu zapalnego? Czasem wirus, czasem coś innego.
To, że stan ostry był dawno, to wcale nie wyklucza istnienie stanu przewlekłego - dowód masz w postaci guza.

Dlaczego żarnowiec i stary Cardiosan? Bo żarnowiec ma genisteinę, która może usuwać zmutowane komórki, a reszta składników wchodzi dobrze w tarczycę, reguluje ją. Ogółem sterowanie sercem jest z tarczycy, dlatego ta mieszanka też reguluje tarczycę.

Jest tez ukraiński suplement Endonorm: pięciornik biały, lukrecja, rzepień, uczep, listownica (lub morszczyn lub morska sałata) i czarna porzeczka.

Możesz go ściągnąć, możesz zrobić coś na motywach tego wynalazku.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2020, 11:37:16 wysłana przez Basia »