Autor Wątek: Kupię intrakt z hortensji  (Przeczytany 3670 razy)

Offline Ewa_OT

• Nowy
  • *
Kupię intrakt z hortensji
« dnia: Sierpnia 09, 2020, 22:34:14 »
Czy może ktoś ma na zbyciu intrakt  z hortensji?

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Odp: Kupię intrakt z hortensji
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 10, 2020, 18:28:54 »
A na co, jeśli można spytać? Sama jakiś czas temu robiłam, nie wiem czy to się nazywa intrakt, ale mielony korzeń zalewałam gorącym alkoholem. Wyszło mi ponad pół litra. Piłam codziennie, nie pamiętam już dokładnie po ile, ale dość sporą dawkę (chyba 15ml?) i nic absolutnie mi to nie pomogło, a zużyłam wszystko. Mam alergię, stany zapalne i prawdopodobnie Zespół Sjogrena. Naprawdę nie zauważyłam najmniejszej poprawy. Żałuję, że wydałam tyle kasy, bo i korzeń, i spirytus kosztowały niemało :(
Dodam, że wcześniej piłam napar z mielonego korzenia i też nie zauważyłam żadnych efektów
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2020, 18:35:10 wysłana przez qwerta »

Offline Ewa_OT

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2020, 13:20:19 »
Dr Marek Skoczylas zanieść audycje
https://www.youtube.com/watch?v=SUX8bYE_I6U&feature=share
I chciałam zastosować intrakt z hortensji na alergie. Tylko intrakt z tego co wiem robi się nieco inaczej niż piszesz. Czytałam że trzeba gotować w alkoholu korzeń, a nie tylko zalać gorącym.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź  :)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 20, 2020, 02:02:54 »
No ja zalałam gorącym i jeszcze gotowałam w kąpieli wodnej. Też jestem alergikiem i nie zauważyłam, aby to cokolwiek pomagało. Jak chcesz i cię stać (korzeń hortensji nie jest tani, spirytus też swoje kosztuje), to próbuj, ale ja bym nie oczekiwała żadnych rewelacji. Na grupie facebookowej też ktoś pytał i oprócz mnie jeszcze jedna osoba odpisała, która miała dokładnie takie same doświadczenia jak ja, czyli żadnej poprawy.
Dr Marek Skoczylas nie jest żadną wyrocznią. Też oglądam jego kanał, ale z przedstawionych materiałów trzeba korzystać rozumnie, a nie bezkrytycznie brać wszystko za cudowny lek. Z wieloma rzeczami ma rację, ale często też wyolbrzymia znaczenie niektórych badań, a i jego widzowie także naginają rzeczywistość do swoich nadziei i oczekiwań w ogóle nie sprawdzając źródeł, które linkuje pod filmem. Być może intrakt hortensji coś tam subtelnie pomaga po długim czasie stosowania albo działa tylko na niektóre osoby, w końcu każdy organizm jest inny...

Intrakt możesz zrobić samodzielnie. Korzeń hortensji jest dostępny na Allegro i w sklepach online. Sama podchodziłam do tego jak pies do jeża, bałam się tego gotowania alkoholu, ale ostatecznie nie było to takie trudne i skomplikowane jak się wydawało. Tylko korzeń trzeba najpierw zmielić na pył w młynku do kawy
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=7324.0 - tu jest mój wątek o tym i na końcu opisałam jak sobie poradziłam z wykonaniem tego intraktu czy co to tam jest ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2020, 02:21:32 wysłana przez qwerta »

Offline Ewa_OT

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2020, 19:50:10 »
Dziękuję za odpowiedź.
Jak sama piszesz każdy organizm jest inny. Zrobię sama ten intrakt korzystając z Twoich podpowiedzi. Oczywiście potem podzielę się swoim doświadczeniem. Na razie piję zioła polecane przez dr Różańskiego czyli arnika krwawnik i  rumianek w równych częściach. stosuję też dietę i systematycznie oczyszczam się.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam życząc zdrowia 😀