Autor Wątek: Marek Skoczylas - opinie  (Przeczytany 18362 razy)

Offline amatorzielarstwa

• Nowy
  • *
Marek Skoczylas - opinie
« dnia: Lipca 16, 2020, 23:19:42 »
Witam.
Pewnie większość z Was słyszała o dentyście Marku Skczylasie, który na swoim kanale Youtube kreuje się na ziołowego cudotwórcę.
Czy ktoś z Was korzystał z pomocy tego pana? Czy jego ziołowe protokoły faktycznie potrafią zdziałać to czego lekarze i leki nie uczynią? Wie ktoś ile kosztuje takie leczenie? A może posiadacie opisy stosowanych protokołów i moglibyście się nimi podzielić?
Kiedyś na Youtube wypromował się Łukasz Lubicki, o którym pamiętam, że sam Pan Doktor Różański bardzo negatywnie się wypowiadał. A na ludzkim nieszczęściu najszybciej można się dorobić, bo człowiek w opałach potrafi wydać wiele bez zastanowienia, więc mam obawy co do Marka Skoczylasa i bardzo proszę Was o komentarze.

Pozdrawiam

Offline wzuo

• Więcej Pisze
Odp: Marek Skoczylas - opinie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 16, 2020, 23:40:54 »
Ja tam o Panu Skoczylasie słyszałem, ale chyba o innym, bo ten którego kojarzę nie kreuje się na ziołowego cudotwórcę, ale też ma kanał na Youtube.
Moim zdaniem gość po prostu czyta badania i przekłada je na ludzkie. Natomiast z tymi badaniami to jest tak jak to z badaniami, części pomoże dana rzecz, a części nie. Nie ma tutaj co winić ludzi, którzy próbują dane metody.

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2020, 07:27:13 »
Też oglądam kanał tego pana i mam dokładnie takie samo zdanie jak wzuo. Może czasami troszeczkę te badania nadinterpretuje lub wyciąga pewne rzeczy z kontekstu, aby były bardziej przekonujące i pasujące do jego teorii, ale każdy rozsądny człowiek powinien skorzystać z podawanych przez niego odnośników do źródeł i sobie zweryfikować, jak też każdy powinien zdawać sobie sprawę, że to tylko badania. Nie zawsze potwierdzone, czasami przeprowadzone na zbyt małej próbie itd. itp. ;) Jednak na pewno na plus jest to, że może dzięki niemu więcej ludzi zacznie sięgać do bardziej naukowych źródeł.
Natomiast co do sprzedawanych przez niego materiałów, to się nie wypowiem, bo nigdy z tego nie korzystałam. Pewnie jak każdy, chce zarobić. Trudno aby prowadził kanał charytatywnie. W każdym razie cudów bym nie oczekiwała, ale pewnie na niektóre problemy komuś pomoże. Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem i mieć ograniczone zaufanie
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2020, 07:28:47 wysłana przez qwerta »

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Września 08, 2021, 20:47:06 »
Należy ostrożnie podchodzić do jego rewelacji leczniczych, ponieważ obecnie dużo badań naukowych jest fałszywych, robionych na zamówienia konkretnych podmiotów.